Вирусен хепатит - Лечение > На лечение съм

 Въпрос за взимането на инжекциите

(1/2) > >>

sara:
    искам само да попитам - някои знае ли дали мога да си взема лекарствата от друг град.
понеже сега по празниците ще ходя  в родния си град и вероятно ще поостана. та въпроса ми е след като личната ми лекарка ми изпише рецептата да я взема от друга аптека в друг град. разбира се, след като си я поръчам предварително.
някои ако знае нещо да пише.
благодаря предварително.

Силвана Лесидренска:
Здравей Сара,
мисля, че е невъзможно., тъй като аз мислех да си взимам пегасиса от сф и да пътувам всяка седмица до родния ми град(от където ми го изписаха), където да съм съб и нед (каквото и да си говорим в къщи е най-добре), но приятелка-фармацевт ми каза ,че няма как да стане. Все пак,ако искаш,питай някъде,но мисля, че ще ти откажат.

Силвана

kammy:
Не,не може.Съпругът ми ходи да пита в Националната каса специално за това и му казаха,че лекарствата трябва да се вземат от аптека в града,в който съответната РЗОК ти е издала протокола.
Трябва така да си планираш пътуванията,че да си в града си на датата на изписване на рецептата.Взимаш си лекарствата и следващите 30 дни можеш да си пътуваш/като си осигуриш условия за съхранение на Пагасиса,разбира се/.

sara:
     благодаря момичета!
да, най вероятно ще направя така. ще си взема лекарствата и тогава ще предприема пътуване. а кави са условията за съхранение камми???
кое ще е по добре според теб - хладилна чанта или става и с термос. защото ще се наложи да взема със себе си 2 или 3 инжекции. за всеки случай.....че и родния ми град е на 300км от бургас :)))

kammy:
Ние също пътуваме много и по празниците ще ни се съберат много километри и часове-само до Добрич,откъдето е съпруга ми,са над 5 часа път  ;D Ще съхраняваме лекарствата в хладилна чанта,добре затворени в пластмасова кутия.Смятам,че ще е достатъчно.Като знам какви неща сме пренасяли от София до Варна и обратно и са оставали почти замръзнали в чантата/през зимата,де :D/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия