Повече за вирусния хепатит > Терминология, статии и обща информация за болестта

 Девет прости начина за подсилване (стимулиране) на черния дроб

(1/1)

Радослав Русинов:
Девет прости начина за подсилване (стимулиране) на черния дроб

Автор: Michelle Schoffro Cook
Дата: 23 юни 2011

Черният дроб е основният орган на тялото за асимилиране на мазнините и детоксикация. Всяка молекула мазнина, която ядете, трябва да премине през черния дроб, но ако той е претоварен от над 500-те други свои съществени дейности, може да забави функциите си. Ето няколко начина да засилите тези функции:
 
1. Тъй като черният дроб се нуждае от голямо количество витамини и минерали, за да изпълнява своите функции, диетата Ви (хранителният режим) трябва да включва много плодове и зеленчуци, както и богати на хранителни вещества (нутриенти) продукти.
 
2. Тъй като хранителните добавки и консервантите трябва да бъдат филтрирани от черния Ви дроб, то за да го разтоварите, диетата ви не трябва да съдържа консервирани храни, изкуствени хранителни добавки, оцветители и консерванти. Освен това предпочитайте да консумирате храни с ниско съдържание на рафинирана захар и изкуствени подсладители.
 
3. Определено трябва да избягвате маргарин, хидрогенирани мазнини, рафинирано олио (изберете нерафинирани масла от хладилната витрина на местния магазин за здравословни храни). Също така избягвайте да консумирате животински мазнини и пържени храни.
 
4. Пийте между осем до десет чаши чиста филтрирана вода всеки ден. Това е единственият начин по който черният дроб може да изхвърли токсините от тялото Ви.
...

Цялата статия може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Девет прости начина за подсилване (стимулиране) на черния дроб

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия