Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Какво става? Помогнете!

(1/11) > >>

dejavu7:
Здравейте!
От известно време ви чета, станах съпричастна към историите ви..., възхищавам се на загрижеността ви към проблемите на другите и опитите ви да помогнете с каквото можете!
Ето и моята история до момента без диагноза.Преди около месец отидох на кардиолог поради проблем със сърцето,както и да е там нещата не бяха много зле,но доктора ме пита дали имам други оплаквания.болки,температура и т.н.Аз му казах,че предната вечер съм вдигнала температура около 38,2 и че съм била на лекар и нямам зачервено гърло,шум в гърдите и т.н. и той реши просто за всеки случай да ми пусне кръвни изследвания да не би да има някаква инфекция.И така пуснах изследванията,всичко в норми освен Асат 96 при норма <44 и Алат 260 при норма пак <44 и  доктора започна да ме разпитва карала ли съм жълтеница и била ли съм в контакт с някой болен и т..н. при което аз казах че не съм или поне не знам.Тук е момента да вметна ,че преди малко повече от 3 месеца родих прекрасното си момченце чрез секцио....И така доктора ме изпрати при единствения инфекционист в нашия град (от Ямбол съм и от към доктори сме доста зле тук...) и така отидох при въпросната лекарка,последваха въпроси дали имам болки ,дали урината ми е потъмняла и т.н. знаете обичайното...при което моите отговори бяха все отрицателни...Споделих и че съм родила чрез операция и че също така съм била и на зъболекар преди около месец....И така пуснаха ми изследвания за хепатити А,Б и Ц и бяха отрицателни....от там си казах,а сега?на къде? не бях спокойна защото знаех че имам проблем...Отидох на гастроентернолог (пак тук в града въпреки че бях наясно че нямаме специалисти) Тя ме погледна на ехограф и съвсем спокойна ми каза "Имаш лекостепенна стеатоза ,ама не ме гледай тъй не е кой знае какво знаеш ли колко хора имат?" при което аз и казах че имам силно завишени Асат и Алат и значи има нещо което уврежда дроба ми и че нито съм алкохоличка,наркоманка или възраснта жена (на 23 години съм,)че да мога да обясня по някакъв начин положението си....както и да е тръгнах си от кабинета,разбрах че няма да получа отговори на въпросите си там ,пуснах си на своя глава изследване за кръвна захар ,резултата беше 5,22 при норма до 6,1 ,там проблем кои знае какъв нямам,който би повлиял на черния ми дроб и от там вече бях в паника,не за друго да ви кажа...не се страхувах толкова от диагнозата от колкото от това дали изобщо някой ще ми постави такава (вярна).Щяхме да пускаме кръвни изследвания на сина ми който както казах е на 3 месеца понеже имаше лимфни възелчета по главичката за който педиатарката ми каза че са нормални но ще пусне ПКК за всеки случай и аз реших така и така ще го боцкат да изследват и неговите Асат и Алат и като взех изследванията...краката ми се подкосиха ... Асат 112 Алат 64 ...изпаднах в ужас както и да тук ще прескоча обикалянките по нашите лекари и ще стигна до там където решихме да отидем в София (най вече заради детето) сестра ми живее там и съпруга и е ендокринолог и е наясно с лекарите там,първо мен ме заведе при специалист ренгенолог да ми направи ехография и представете си лекарката каза че изобщо не вижда никаква стеатоза....никакви поне видими на ехограф проблеми с органите ми....до някъде ми олекна но не спирах да се питам на какво се дължат тези високи нива на асат и алат не само при мен а и при бебето ми?!?Както и да е оставих моя проблем малко на заден план,заведохме малкия на преглед при д-р Пантелеева препоръчан ни детски-гастроентернолог ,погледна малкия на ехограф и каза  че няма нищо нередно в дроба и т.н. освен лекостепенно разширено бъбречно легенче (което няма нищо общо с проблема ни с завишените ензими)докторката каза че за нея това не били кой знае колко завишени стойности за неговата възраст :shocked1: аз лично не мисля така,както и да е разбрахме се да пуснем на ново изследвания асат и алат на малкия и на мен както и за Ебщайн бар и Цитомегало вирус в тяхната лаборатория и резултатите бяха следните: на детето- Асат-134 ,Алат-71 ,Цитомегаловирус IgM - <5.0   U/ml    <18 отр.; 18-22 граничен; ≥22 пол.; тоест отрицателни и Инфекц.мононуклеоза-EBV-IgM   <10.0   U/ml   под20отр,20-40граничен,|над40полож отново отрицателни .Мойте резултати бяха следните: Асат (GOT)   82.0   U/l   5 - 48
Алат (GPT)   208.1   U/l   5 - 48
Мастен профил   *   Профил   Виж по-долу
Холестерол - общ   4.17   mmol/l   3.6 - 5.12
HDL - холестерол   0.84   mmol/l   0.8 - 4.19
LDL- холестерол   3.03   mmol/l   0.9 - 4.15
Триглицериди   0.65   mmol/l   0.6 - 2.21
До тук всичко в норма без асат и алата естествено и Цитомегаловирус IgM   18.5   U/ml   <18 отр.; 18-22 граничен; ≥22 пол.;
Инфекц.мононуклеоза-EBV-IgM   32.2   IU/ml   под20отр,20-40граничен,|над40полож  ,тоест излизам гранична и за двата вируса...каквото и да значи ГРАНИЧНА.
И така от там нататака....незна какво да мисля и какво да правя....Ще ходим отново в софия на гастроентенолог (за мен) който зет ми препоръча и ще видим какво мнение ще има той по въпроса....между временно съм решила началото на декември да си пусна отново хепатитни излседвания тъй като когато ги правих миналия път не бяха минали точно 3 месеца от раждането и ако съм се заразила тогава има голяма вероятност да са излязли грешни отрицателни резултати,ако пак са отрицателни....вече  не знам...кой път ще хващам...дето се казва!Изчèтох мисля всички възможни болести който биха ми причинили тези завишени ензими и честно да ви кажа...предпочитам да е някой вирусен хепатит...пред алтернативата...че може да е ...автоимунен примерно....!!!
Не знам...спирам до тук ,че и без това стана много дълго,а и ми е адска каша в главата....хора...много съм притеснена,сълзите ми текат докато пиша,от страх че може детето ми да не е добре и аз да съм го заразила...от каквото и да съм там болна....живота ми се срива,постоянно съм тъжна и притеснена от мислите който ми минават през главата и от страха от евентуалната некомпетентност на лекарите ни...!!!
Благодаря на всеки от вас който е имал търпението да изчете историята ми и ще съм Ви адски благодарна ако ми дадете някакъв съвет или предположение...какво се случва с мен....с детето ми.... !!!
Бъдете силни и упорити в борбата си!!!
С уважение: Рали

Rumi_:
Здравей Рали, по добре да нямаш вирусен хепатит пред другите две диагнози. Високата температура е характерна за Цитомегаловирус IgM   и  Инфекц.мононуклеоза-EBV-IgM / не казвам, че си изкарала или имаш такива заболявания. За тях се правят и допълнителни изследвания и се посещава хематолог./ако е необходимо/. Лекуват се по- лесно от хепатитите. При тях ензимите също се завишават.
Дано да откриеш причината, но повтори маркерите и за хепатит в и ц. по нататък.

dejavu7:
Здравей Руми!
Може би не съм се изразила правилно,разбира се ,че Цитомегаловирус и Инфекциозната мононуклеоза са по добрия вариянт от вирусните хипатити....имах предвид,че вирусните хепатите са по добре от автоимунния хепатит примерно....Сега видях в епикризата ми от родилното че са ми правили асат и алат и там са в норма...дали е бил такъв момента...или просто не съм имала проблем тогава...?! това май още повече ме води на мисълта че може да съм се заразила тогава...
Благодаря за отговора.

Rumi_:
dejavu7! Ако си се заразила по време на операцията т.е. острата фаза на хепатит, то ензимите при него са мноооого по високи./хипотетично/ В момента твоите са умерено повишени.
 

dejavu7:
Това ме обърка май още повече...се пак са минали 3 месеца....не знам.А възможно ли е от преди това да съм била заразена а да съм имала в този момент (при раждането) нормални стойноста и сега пак да се вдигнали...никога преди това не съм си правила изследване на асат и алат и незнам какви са били стойностите им във времето....правиха ми изследване за хепатит Б като бях бременна и беше отрицателен....тук идва варианта и за окултен хепатит....Много съм объркана.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия