Повече за вирусния хепатит > Терминология, статии и обща информация за болестта

 Ваксина против хепатит В - какви изследвания са нужни преди и след ваксинирането

<< < (2/3) > >>

tedibon:
Сегашната цена на комбинираната ваксина против А и В хепатит е 55 лв за една доза!
Аз съм ваксинирана с такава!Но ако се наложи да реваксинирам децата си ще бъде с другата ,която е само за В!Надявам се да не се налага ,но ще видим!

lili_ana:

--- Цитат на: tedibon в Април 09, 2008, 20:45:35 ---Сегашната цена на комбинираната ваксина против А и В хепатит е 55 лв за една доза!
Аз съм ваксинирана с такава!Но ако се наложи да реваксинирам децата си ще бъде с другата ,която е само за В!Надявам се да не се налага ,но ще видим!

--- Край на цитат ---
-на каква възраст са децата ?защото ,нали от скоро слагат на всички новородени ваксина срещу хепатит б,но някой беше споменал,че трябва да се прави реваксинация на 5-годишна възраст,за това питам и защо би поставила само за хапетит б ,а не комбинираната?предварително благодаря.

tedibon:
Децата ни са на 15 и 12 години,бих поставила такава,защото те предполагам ще имат макар и минимален имунитет,защо да омесвам нещата с нещо ,което би било ново за организмите им!А и финансовата страна,не е за пренебрегване 2 по 165 или 2 по 90!

Силвана Лесидренска:
Счита се, че след поставяне на първата ваксина срещу Хепатит Б ( от общо трите) организма развива 50% имунитет; след втората- 85% имунитет, като той нараства до 96% след последната,трета доза. Следва след 30 дни да се направи изследване на титъра.

chokolade:
 :medicine:а от къде се закупува ваксината за хепатити А и Б Twinrix.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия