Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - galatea

Страници: [1] 2 3 4
2
Здравейте!
Има ли вече официално становище и бихте ли го качили...може би аз съм пропуснала
Благодаря!

3
Здравейте!
Преди седмица ми се наложи ходене до МБАЛ"Св.Марина" Варна  Гастроентерология и установих, че е направено на ковид отделение.
Имам определен час за хоспитализация за 11.01.2020г., но ми казаха, че са преустановени всички не спешни хоспитализации и никой нищо не може да каже относно изтичащите протоколи( в моя случай до 30.01, хепатит Б).
Някой има ли различна информация? Или мобилни телефони на някои от лекарите там...на стационарни никой не отговаря.
Благодаря!

4
Общи теми / Re: Прием на генерика за хепатит Б
« -: Февруари 23, 2018, 11:17:42 »
Здравейте!
Вчера занесох в Терапия Варна готовата си епикриза за изготвяне  на поредния протокол.Но не се сетих да уточня,че вече съм заменила Виреада с Тенофовир,а и никой не ме попита естествено.
Знаете ли как процедират откакто Виреада е платен ?
Ако някой разполага с координати на занимаващите се с протоколи в Терапията , моля да сподели !

5
Благодаря за улеснението,Dido D

6
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 19, 2017, 14:30:07 »
А при личния лекар трябва ли да се носи декларация за информирано съгласие за смяна на Виреад с генерик и сами ли си я осигуряваме?

7
Днес от ЗК ми казаха,че сега подготвят писмото за информиране на личните лекари,но при действащ протокол тя може да го направи по всяко време

8
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 17, 2017, 19:42:39 »
На личния лекар директно изпратих линк с писмото,ще й направя и разпечатка...да е готова информирана като отида :laugh:

9
Ако замяната на Виреад с генерик ще има редица негативни здравословни ефекти,дали си струва експеримента?!Вярно ,че 100 лв. доплащане е сериозна сума ,но...Няма лекар на разположение,който да ми даде адекватна информация,за да взема своето решение.
Вашето мнение?

10
Изпратих жалба до Изпълнителна агенция "Медицински одит" с точно посочени лечебно заведение и имена на съответните лекари.

11
Благодаря,Силвана! Ще напиша оплакване .Дано някога нещо се промени ...

12
Поредното ходене по нервите ...
Започнах лечение с Виреад  на 23.03 2017г. Назначена ми беше дата за хоспитализация  за 20.06.2017. в МБАЛ "Св.Марина " Варна.
Ден преди това  ми се обажда ст.сестра  ,за да ме уведоми ,че правят само  спешен прием и ме отлагат за 10.08. Поисках обяснение и отговора беше-така ми е наредено .Говорете с лекарите.
ОК .
Днес отивам .След 20-30 минутно чакане попадам на д-р Дукова.Варненци познават това неговорящо подобие на лекар. Учтиво моля за минута от времето й ...отминава ме- без вопъл,ни стон .Казвам зад гърба й за какво се касае  и поне да ме насочи към  кого да се обърна. Измънка доц.Иванова.
Така ,отправям се към кабинета .Влизам ,поздравявам (отново без отговор ) и обяснявам-тази дата е твърде късна и няма да успея да подготвя следващия си протокол...какво може да се направи и да ме посъветва...обяснявам чисто човешки притесненията си на един болен .Започва една равна тирада за това как те не можели да си обслужат спешните пациенти заради нас .И ми предлага следните варианти - или си направете изследванията сама или работодателят ви да направи застраховка , която да покрие тези разходи .Ние не сме единствената болница .Казвам й , че веднъж вече съм поела тези разходи и сега не ми е възможно .И отговора й - А вие да не сте ми братовчедка , че аз да съм длъжна да ви обслужвам ...Думи на ДОЦЕНТ !!!Вие не си поемате сами ангажимент за лечението , чакате на нас .
Минах в нейния стил - Не съм ви братовчедка , но и вие не сте шивачка ,а сте лекар .Но нито тона ви , нито поведението ви  отговаря на етичната етика  за тази професия  и мен ми е обидно да споря с вас на такова ниво !
Тя си излезе  , а аз продължих разговор по човешки със старшата сестра ,която за съжаление обира много негативи , а няма вина .
Как съжалявам , че не записах този разговор- ДОЦЕНТ и неспешен пациент(небратовчед ) !
В крайна сметка  компромисен вариант-хоспитализация юли , но не били сигурни дали нещо няма да се промени ...
Мила родна картинка !!!
Събирам муза ,за да пиша на Омбудсмана.

13
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Април 01, 2017, 22:23:36 »
Днес го взех без доплащане.Дано, който е бил принуден да го купува,има късмет и си възстанови парите

14
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Март 31, 2017, 14:42:33 »
Чудесна новина, дано утре се потвърди!

15
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Март 30, 2017, 10:23:45 »
И аз си оставих протокола в аптеката с уговорка да изчакаме 1-2.04 ,за да се види ще има ли промени .Иначе трябва да го доплащам

Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007