Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - galatea

Страници: [1]
1
Здравейте!
Преди седмица ми се наложи ходене до МБАЛ"Св.Марина" Варна  Гастроентерология и установих, че е направено на ковид отделение.
Имам определен час за хоспитализация за 11.01.2020г., но ми казаха, че са преустановени всички не спешни хоспитализации и никой нищо не може да каже относно изтичащите протоколи( в моя случай до 30.01, хепатит Б).
Някой има ли различна информация? Или мобилни телефони на някои от лекарите там...на стационарни никой не отговаря.
Благодаря!

2
Поредното ходене по нервите ...
Започнах лечение с Виреад  на 23.03 2017г. Назначена ми беше дата за хоспитализация  за 20.06.2017. в МБАЛ "Св.Марина " Варна.
Ден преди това  ми се обажда ст.сестра  ,за да ме уведоми ,че правят само  спешен прием и ме отлагат за 10.08. Поисках обяснение и отговора беше-така ми е наредено .Говорете с лекарите.
ОК .
Днес отивам .След 20-30 минутно чакане попадам на д-р Дукова.Варненци познават това неговорящо подобие на лекар. Учтиво моля за минута от времето й ...отминава ме- без вопъл,ни стон .Казвам зад гърба й за какво се касае  и поне да ме насочи към  кого да се обърна. Измънка доц.Иванова.
Така ,отправям се към кабинета .Влизам ,поздравявам (отново без отговор ) и обяснявам-тази дата е твърде късна и няма да успея да подготвя следващия си протокол...какво може да се направи и да ме посъветва...обяснявам чисто човешки притесненията си на един болен .Започва една равна тирада за това как те не можели да си обслужат спешните пациенти заради нас .И ми предлага следните варианти - или си направете изследванията сама или работодателят ви да направи застраховка , която да покрие тези разходи .Ние не сме единствената болница .Казвам й , че веднъж вече съм поела тези разходи и сега не ми е възможно .И отговора й - А вие да не сте ми братовчедка , че аз да съм длъжна да ви обслужвам ...Думи на ДОЦЕНТ !!!Вие не си поемате сами ангажимент за лечението , чакате на нас .
Минах в нейния стил - Не съм ви братовчедка , но и вие не сте шивачка ,а сте лекар .Но нито тона ви , нито поведението ви  отговаря на етичната етика  за тази професия  и мен ми е обидно да споря с вас на такова ниво !
Тя си излезе  , а аз продължих разговор по човешки със старшата сестра ,която за съжаление обира много негативи , а няма вина .
Как съжалявам , че не записах този разговор- ДОЦЕНТ и неспешен пациент(небратовчед ) !
В крайна сметка  компромисен вариант-хоспитализация юли , но не били сигурни дали нещо няма да се промени ...
Мила родна картинка !!!
Събирам муза ,за да пиша на Омбудсмана.

3
Диагностицирана съм с хепатит B при първата ми бременност през 2009 г.
Сега стартирам лечението си с Виреад
.Въпросът ми е какви изследвания трябва да направя на двете ми дъщери -на 5 и 7 год. ?Лекар ми беше казал , че преди 5-та год. резултатите не са обективни .
След раждането им беше поставен имуноглобулин хепатит B(големи мъки по доставянето му от Испания).Бих искала да се види какво е положението
Благодаря

4
Остана ли във Варна читав гастроентеролог, работещ по ЗК?Имам хрон.хепатит В.До скоро посещавах д-р Мирчев,но и той вече е на платен прием.Препоръки за лекар от Терапията?

5
Здравейте!
Проблема ми е следния:
Имам Австралийски антиген и септември при раждането на дъщеря ми поставихме имуноглобулин  хепатит Б заедно с първата противохепатитна ваксина.Това обаче отложи слагането на БЦЖ-то  в родилния.Сега педиатрите не са наясно как да се продължи ваксинационната схема-дали с БЦЖ или с другите ваксини ,които сме пропуснали досега,Последното мнение е да се наваксва с останалите , а БЦЖ щом не е сложено до 2-ри месец, да остане след 7-мия .
Въобще имуноглобулина внася смут и объркване сред лекарите.
Ще ви бъда благодарна за мнение , защото след поставеното манту на бебето , в четвъртък 7.01.2010 трябва да се реши дали да се бие БЦЖ-то

6
Сега излиза въпроса - как и откъде да си набавим имуноглобулин  за бебето ?
Остават ми максимум 2 месеца до раждане .
Знам, че в БГ не се внася, знам , че за доставката му е нужна и подходяща температура(не може да се изпрати при какви да е условия) и ред още подробности.
Някой ако е намерил или знае варианти , моля да помогне !
Ако сметнете за нужно преместете темата .
Благодаря !

7
Искам да помоля някой , който е компетентен да коментира и моите резултати, а именно :
HBeAGg отрицателен
anti HBe положителен
Чета, чета и все повече се обърквам и ....побърквам :fool3:
А лекарите не обичат да им се задават много въпроси.
 Но как няма като съм бременна.Всичко искам да знам , за да направя каквото мога за детето си  :sad2:

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007