Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - eli13

Страници: [1]
1
Много сме писали във форума относно алтернативни, природни и други човеколюбиви форми на лечение, подпомагане и подсилване на организма при налични вируси на хепатит Б и Ц. Знаем почти всичко от Бг, някои европейски виждания, а така също и за китайските гъби.
Време е да понапишем нещо и за близкоизточните средства за борба с хепатита, като аз съм отпочнала темата с олиото от черен сусам.
Продължавам тук с една изключително интересна и подробна статия с турски източник, от която е видно, че авторите имат задълбочени познания за хепатитите и се позовават на научни изследвания - http://www.50mucizebitki.com/lavanta.html
Накратко, статията е фокусирана върху лавандулата като изключително средство за самостоятелна борба и потискане вирусите на хепатитите Б и Ц, както и преграждане възможността същите да доведат до цироза и рак. На линка можете да видите таблица с обозначения и на английски език, в която е отразено какви вещества и с какъв ефект върху черния дроб съдържа това растение. Авторите се позовават на научно изследване на проф. Сарачоолу, като подчертават, че лавандулата може да се използва не само самостоятелно за интересуващите ни цели, но така също подсилва ефекта от лечение с интерферон. Говорим за цвят и листа от лавандула, а не за лавандулово масло.
На следващо място както в този, така и масово в турските сайтове като главно средство за подсилване черния дроб и потискане действието на вирусите се сочи артишокът. У нас е трудно да се намери, но ако все пак успеете, препоръчаната употреба е чрез задушаването му в малко вода нарязан на резенчета, като тази вода се изпива, а артишокът се изяжда, без да се соли и по възможност без да се омазнява - просто като лекарство.
Третият главен артикул е целината.
В статията не препоръчват едновременна употреба на лавандулата, артишока и целината, а редуването им с отстояние поне от 3 дни. По отношение на лавандулата е препоръчителен един 15-дневен курс годишно, докато артишокът се препоръчва за постоянна употреба 1-2 пъти седмично.
Според авторите на статията, цитирам, лавандулата е сякаш специално създадена за подобряване състоянието на черния дроб, а артишокът е благословия за него  :girl_wink:
Изненадващо, на следващо място в списъка на най-полезните храни се явяват кашата от ягоди и пресните кайсии. Кашата от ягоди е точно това, което си представяте - ягоди, смачкани на пюре с вилица. Естествено, би било прекрасно ягодите да не са нитратни, но в това отношение едва ли имаме избор.
Ще продължа темата с други публикации от турски източници. Надявам се да е полезна.

2
Приятели,
по повод зачестилите оплаквания за забавяне на лечението от хепатит С в гр. Варна чрез принудително оформяне на изкуствена "дупка" от 4 месеца преди старта му от страна на лекуващите лекари и лечебни заведения имаме идеята да съдействаме на пациентите за ненакърняване на правата им чрез жалба до НЗОК от името на сдружение Хепактив.
Предварително пояснявам, че с жалбата ще се търсят задължителни писмени указания от НЗОК до съответните лекуващи лекари и лечебни заведения без да се сочат пострадали или обезпокоени бъдещи пациенти.
Ето защо моля за вашето съдействие да обозначите лекуващите ви лекари и лечебни заведения в гр.Варна, за да се преустанови порочната и необусловена с нищо административна практика да се приема пациент за първо слагане на интерферон 3 до 4 месеца след получаване на протоколите.
Пояснявам за всички, че аз съм по професия адвокат, а също така предоставям правна помощ на сдружението. В този смисъл смятам, че бих могла да бъда полезна.

3
Ехей, мисля трайно да се преместя в този раздел - поне докъм 2015-16г., когато излязат новите лекарства за хепатит Ц.
Дотогава лично аз смятам да се третирам с олио от черен сусам.
Правила съм го и преди и ефектът беше, че вирусният ми товар спадна за има-няма два месеца от 2 680 000 на 9 000.
По това време се мажех и с едно мазило, което ми дадоха от един храм, но нека не пренебрегваме олиото от черен сусам.
Него го бях получила от един мюфтия, а в Бг се внася само по линия на Главното мюфтийство. Това е тегава линия за снабдяване и затова миналата седмица като бях в Истанбул, го потърсих на Египетския пазар. Съгласно любимия ми турски принцип "Няма "няма" открих олиото, което струваше жалките 18 лири и то за едно доста обемисто шише. Беше ми подчертано от продавача това, което ми каза и мюфтията - че въпросното олио лекува всяка болест по думите на пророка Мохамед.
Пак по данни на мюфтията, потвърдени от надписа върху новото ми шише, се пие по една чаена лъжичка на ден.
Тъй като ходя на курс по аюрведическа кухня и учителят ми препоръча медена вода за подобрение на черния дроб, сутрин в топла /но не гореща/ вода разтварям една лъжичка мед от магарешки трън и една лъжичка от олиото и си я изпивам на гладно.
В този смисъл ще препоръчам на хора, които отскачат до Истанбул, да не пропуснат Египетския пазар и да се сдобият с ценната суровина, неоткриваема засега в Бг. Ако ли пък някой попадне на това съкровище из софийските магазини, да докладва веднагически!  :girl_wink:

4
Здравейте, приятели,
На 14-15.12 т.г. в Истанбул се проведе извънредно общо събрание и конференция на ЕЛПА - Европейската асоциация на пациентите с чернодробни заболявания, чийто член е Хепактив. Аз представлявах нашето сдружение на конференцията и поради това следва да ви информирам относно проведените мероприятия и добитите резултати.
На първо място, непосредственият повод за провеждане на събранието беше съвместният проект на ЕЛПА и НАМ. Става дума за интернет-сайт с превод на пет езика, който да поддържа и постоянно да обновява информация относно вирусните хепатити. Информацията ще бъде на високо равнище, като ще обобщава резултатите от най-новите научни изследвания и клинични експерименти и в този смисъл ще бъде полезна и на медицинските работници – по-точно, джи-пи и мед.сестри, евентуално лекари в области извън гастроентерологията. Но сайтът е директно ориентиран към пациентите със стремеж да ги поддържа навременно и детайлно информирани относно възможностите за лечение, предстоящите да бъдат одобрени нови лекарствени продукти, начините за справяне със страничните ефекти при различните лечения. По-просто казано, този сайт ще бъде сходен с нашия сайт, но няма да поддържа към себе си форум.
Въпросният сайт ще бъде създаден и администриран от нова организация с нестопанска цел, която предстои да бъде създадена съвместно от ЕЛПА и НАМ.
Сайтът ще стартира с непосредствена насоченост в областта на вирусните хепатити и опция за разширяване на засяганите теми към други чернодробни заболявания.
За съжаление не се предвижда постоянен превод на български език на публикациите, но в това отношение нашата организация и Хепасист ще помислят за принос.
На следващо място, бяха направени презентации от фармацевтичните компании Абът и Ем Ес Ди, като накратко ще изложа онази част от поднесената информация, която не е конфиденциална.
Първата компания - Абът, е напреднала много в разработката на безинтерфероновите медикаменти, като в този смисъл са налице 3бр. медикаменти във фаза на клинични изпитания. В различните комбинации помежду си или плюс рибавирин същите дават приблизително 100% успеваемост в лечението на хепатит Ц при нетретирани до този момент пециенти от генотип 1б, над 90% при 1а /говоря за траен вирусологичен отговор/. Резултатите при нулеви респондери са също много добри, а релапсерите трябва да се преценяват по средата, тъй като компанията при изпитанията работи с двете крайни групи : нелекувани и нулеви респондери на предходно лечение. Вторият впечатляващ момент е очакваната продължителност на лечението : 3 месеца, максимум 6. Третият е чувствителното намаляване на броя и интензитета на страничните ефекти от лечението. С други думи, налице е революция при лечението на хепатит Ц.
На втория ден следваше да има презентация на Рош, която е била отменена от самата компания. Това подсказва, че компанията вероятно не планира нови медикаменти и няма какво да поднесе като информация относно бъдещи проекти - по мое лично мнение.
Вместо презентацията на Рош се състоя такава на Ем Ес Ди. Това е компанията, произвеждаща боцепревир. Бяха показани данни от нови изпитания с боцепревир, който можел да се комбинира и с двата вида интерферон, но като цяло не научихме нещо ново. Компанията обяви, че има заложени безинтерферонови медикаменти в производствената си стратегия, но същата изостава зад тази на конкуренцията с всички минуси и плюсове от това.
Тази компания бе така коректна да покаже очакванията във времето за одобряване на медикаментите на всички компании, като от диаграмите стана ясно, че в периода 2014-2016г. се очаква бум на безинтерфероновите медикаменти.
За най-голямо съжаление не получихме никакви новини относно напредък в планирането и разработката на нови лекарства за хепатит Б.
Очаквам да получа слайдове от фармацевтичните компании, които не са конфиденциални и да ги споделя с всички заинтересовани.
Лично моят извод от така направените презентации е, че който е с хепатит Ц, генотип 1 и е в добро състояние на черния дроб, би било препоръчително да изчака новите медикаменти, отколкото да стартира лечение със сегашните, но в това отношение - разбира се, думата ще имат лекуващите лекари.
Поздрави на всички!


5
Ааааааааааааааааааа, сакрален е мигът, когато една сутрин се събуждаш и не те дебнат розовите хапчета, нито има нужда да снижаваш глас и да си подхилкваш тихичко, тъй щото чичко интерферон да не те подслуша от хладилника и да ти отмъсти скоропостижно за твоята самонадеяност!!!
Браво бе - ето, че стигнах и дотук! Да отвориш нова тема в раздел "Завършено лечение", ми е отколешна мечта. Лелея я от 10.02.2010г., когато се разбра, че имам хепатит С. Сега току-виж се оказало, че го нямам  :girl_wink:
Обаче да ви кажа, и тоя момент си беше култов, защото повлече крак за изключителни събития.
Май месец 2010г. направих най-мечтаното си пътешествие в Турция - Коня, Кападокия и Истанбул, разхвърлях краски и контрасти през септември в Барселона, посрещнах Коледата и Нова година в Ню Йорк, първа пролет в любимия ми Лисабон, а тази есен разходих интерферона и рибавиринчо до Златна Прага.
Изживях една страхотна любов, преливаща от страст, вълшебства, приключения.
Срещнах ви вас - уникални приятели, за които, наживо и он-лайн, се благодарях всеки ден на хепатита, в чиято компания се запознахме.
Спечелих куп дела, а двете, които губех, изтрещях на втора инстанция.
Така да се каже, живях като за последно, а то какво излиза - предстои ми нов живот!
По принцип не съм от хората, които тъжат за гимназиалните години, студенството, миналогодишните празници и т.н., но не знам как ще се разделя със скъпоценния хепатитен епизод. Милно ми е за магическите стимуланти, за трите седмици, в които лежах вкъщи по уважителни причини, слушах джаз.фм и по цял ден бъбрех с Аника в скайпа, за добрата финансова политика, в която шопингът и вечерните излизания бяха табу и в сметката ми се натрупаха прилични средства. Ще си спомням със сълзички на очи първата среща на форума, когато с Дриймър се споглеждахме в див ужас, докато ни сплашвахте, като за последно, а Радо и Ели единствени се смилиха над дебютантите; първата среща с ухиленото до уши Хепи на миниатюрен камерен концерт и гнусната обстановка в "Добро", която не попречи да си изкараме култова вечер; театъра със Силванка, Хепи и Орфей и малоумния ирански кино-шедьовър, на който се състезавахме със Силвето по такт и търпение до финалните надписи; представянето книгата на Тошка, когато се влюбих в нея безвъзвратно, а в Памче - за втори път, и пролетните вечери, в които с Лорей се чакахме във фейсбук, за да си бъбрим по-приятно, отколкото на бира, винце или в кафене. Едва ли има по-симпатичен образ от Румен и по-усмихнат, нежен, чуден глас от този на Тедибон. Няма как да ми убегнат шедьоврите на мисълта на Проди, но и ФБ помни всичко, обичта и грижата на Наси, рождения ми ден, когато на бюрото в офиса ме очакваше червена кутийка, пълна с вълшебствата на Кики - моята фея на детелинките, подкрепата от Дани, Ерма, Ирка, Руми, Ивка, Съншайн, Павлинка, Мами, Люси и всички други от форума.
Хе, с любовта преживях раздяла, обаче с вас хич не мисля и да се разделям, приятели. Може жълтият период да е приключил, но ерата на симпатичния хепатит продължава. С това, че имаме много задачки за вършене с "Хепактив", с това, че Тетибулка, колкото и да се крие, трябва да я видиме най-сетне, книгата на Тошка - да я продаваме, а планираме и следващата нацоионална среща на форума.
Генерална репетиция утре - на Групите за подкрепа, в Червената къща!
Ще ви чакам всички, за да изпратим хепатита, но не и хубавинките, които той ни донесе.

С обич,
Елмира
 :love5:


6
Хей, френдс!

Съвсем пролетно ни изникна идеята да направим представяне на книгата на Тоши, а чрез това и кампания за информиране относно хепатита на хората в гр. Ардино.
Та се сетихме, че това може много чудесно да го съчетаем със среща на форума.
Какво ще кажете и кога бихте искали да се случи?

П.С.: Минутка за реклама на Ардино  :girl_wink:
http://www.facebook.com/photo.php?v=1274491200782

7
Честит рожден ден на моето любимо горско духче с детелинките!
Допреди известно време и аз я познавах като симпатичното елфче от картинката, което пръска щастливи детелинови листа и усмивки наоколо си. Сега обаче я видях на живо! И знаете ли какво? Тя е точно такава - мъничка, вълшебна, с огромни зелени очи, в които подскачат слънчеви зайчета, с коси, оплетени от златисти стръкове и с най-тънката лятна премяна посред мрачна София и щипещия зимен вятър  :girl_wink:
Желая й все така да носи в себе си слънцето, да разпилява слънчеви лъчи в живота на хората и да бъде една от нас завинаги!
Целувки, мое скъпо слънчево момиче!
 :flowers:

8
Здравни теми / Почина Теодора Захариева
« -: Януари 07, 2012, 16:40:48 »
Светла й памет на Теодора Захариева - един силен, борбен, прекрасен и хуманен приятел на много от нас! Теодора промени много в незаконосъобразния подход на ангажираните държавни институции към пациентите и в бездушното отношение на обществото към болните. Тя беше топъл, отзивчив и светъл човек, който намери време и чувство за всеки нуждаещ се от помощ и подкрепа. Прекланям се пред паметта й и съм уверена, че Бог вече я е прегърнал в обятията на безкрайната си обич...

9
Забавни теми / Любов и пътешествия
« -: Октомври 13, 2011, 22:14:26 »
Чудни, весели, любими приятели,
Тази тема я измисли моята дружка Хепи и аз чаках ли, чаках да я открие, но пусто нетърпение на зодия овен и ей я на - цъфна в мрачния, ветровит и дъждовен софийски ден.
Да ви призная, въпреки че съм съпричастна с постовете на всеки от вас за оплаквания от болестта, борбата с бюрократичните формалности по отпускането и в хода на лечението, страничните му ефекти, резултатите от изследванията, а и те безспорно са много полезни за бъдещите членове на форума, мен най-много са ме обнадеждавали и са ми давали сила мъничките споделени радости, кратки разкази за море, за цветя и любов.
Затова я почвам тази тема, в която ще съм щастлива всеки да напише по няколко думички за места, които е посетил или за които мечтае, в България или по света, а също и за любовта ...  :love5:
За късмет давам начало на рубриката с Лисабон през първите дни на май тази година. Най-вълшебното пътешествие с моята най-красива любов. Срещнахме се на мъничкото лисабонско летище - единственото летище в света в центъра на града и пак там се разделихме, а петте дни, които споделихме междувременно, бяха най-щастливите и романтични минутки и секунди в моя живот!

10
Както е известно, аз съм още един от феновете на доц. Антонов, който е светило №1 по нашите въпроси.
Сега обаче искам да препоръчам на всички страхотния доктор, когото открих в същата болница, а именно - д-р Колчаков.
Той е изключително компетентен, решителен в критични ситуации /в правото си съм да го кажа при неутрофили 0,3  :girl_wink:/, много хуманен и отзивчив. Редовно му се обаждам след кръвните изследвания и получавам съвети как да подходя с дозите пегасис, с какво да се храня и много ме окуражава и подкрепя.
Доц. Антонов има същите качества, но, както всички знаем, е доста зает и често отсъства от страната или от София. Много пъти телефонът му е изключен с дни при участие в международни форуми. А на хора като нас понякога е нужен незабавен отзив от компетентен лекар.
В "Св.Иван Рилски" има още доста лекари към Гастро-отделението, но аз съм с най-добри впечатления и препоръчвам д-р Колчаков.
Също така съм му много благодарна, че намери правилния подход за разрешаването спецификата на моя случай. Имам му пълно доверие.

11
Болни и преболедували,
Другарки и другари,
Вожде,
Почвам тежка тема.
Как бихте се почувствали, след като веднъж вече ви лишиха от здравето ви, лишиха ви от чашката, от масата, от дискотеката, концертите, спортната зала, от планинските зъбери, от чужбината, от доброто настроение, добрия сън и добрата визия, ако сега ви отнемат и лулата на мира? А с това в безкрая на бавните секунди между пръстите ви изтекат и се удавят сладките минутки на релакс и блаженство, когато вие не сте болни,  сприхави, досадни и от устните ви не изхвърчат откоси и шрапнели по темите за хепатит, интерферон, левкоцити, хемоглобин, сърбежи, температура, умора и болки всякакви, а се възнасят възпълнички, съвършени кълбенца дим, изпълващи душите ви с жадуваните спокойствие и радост.
Ще се опитвам да спирам цигарите. Пак. Таман бях успяла за шест месеца и нервичките ми ли не издържаха непосредствено преди старта на лечението или сензорите за удоволствие, та някъде по малките фадо-тавернички, засукани кафененца или пред дюкяните за вишновка в лилаво разцъфналия майски Лисабон пропуших.
Обаче най-красивите очи на света не погледнаха добре на опита ми да заменя аромата на рози по пръстчетата, на сладки бонбончета в устицата и на ориенталски благовония по дрехите с миризма на пепелник, нито на риска да сразя увисналото и вкопчило се в косъма здраве, както и безпардонно да източвам малкото останала ми енергия.
Ами сега?

12
Здравейте,
С голямо удовлетворение мога да споделя, че на 04.04 - миналия понеделник, ми се обадиха от НЗОК и ми съобщиха, че съм одобрена за лечение с Пегасис и Копегус. На следващия ден отидох на място с рецептурната книжка и получих протоколите. В четвъртък се снабдих с рецепти от ДжиПи-то - за интерферона за 28 дни, за рибавирина - за 33 дни.
Съгласно ценните указания от форума в петъка взех лекарствата от аптеката и ги прибрах в хладилника. Ако правилно съм разбрала трябва да изпълня луфт от около месец преди да стартирам употребата им, за да покрия евентуално забавяне в произнасянето на Касата относно втората половина от лечението. Ето защо и поради отсъствието ми от страната между 05 и 10.05 се уговорих да започна лечението в петък, 13.05   :laugh1: - пак позовавайки се на съвета на Радо да изберем ден петък.
У мен възниква обаче следният въпрос. Радо беше писал да се внимава ДжиПи-то да пише рецептата за интерферона за 28 дни, а не за месеца, защото няколко дни ще се губят. Това добре, но в протокола пише, че ми се отпускат 24 флакона за 6 месеца. С рибавирина се получава същото - пише общо 5 опаковки, които са по 168 хапчета, а дневната доза е 5 - тоест пак около две седмици остават извън покритие. Как се справяме с този проблем?
Има ли още нещо, което трябва да знам на този етап - непосредствено преди старта на лечението?
Предварително ви благодаря!  :flowers:

13
Моята история / Здравейте
« -: Февруари 18, 2010, 22:28:43 »
 :smile:
Здравейте, приятели!
От една седмица съм с позитивен резултат за антитела на ХепС. Работата стана донякъде случайно. За пореден път се намирах в лаборатория, в случая, за да изследвам хормони на щитовидната жлеза - все във връзка с някакви досадни пъпки, които атакуват лицето ми от м. септември и са доста упорити - понякога съжалявам, че всичко в мен носи тази характеристика  :laugh:
Пуснах си и ПКК, понеже Джи Пи-то ми, с когото се срещам средно за три минути годишно или пък в рамките на две години, беше споменал, че трябвало ежегодно да се прави.
В лабораторията имаше интензивно присъствие на граждани и докато чаках, през нещо като плазмен телевизор излъчиха рекламата на комбинираната ваксина срещу хеп. А и Б. Тъй като имам много близък приятел с хеп. С и от него също знам необходимостта от поставянето на такава, се отбих на рецепцията и си поръчах изследване за всички видове хепатит. Рецепционистката ми забеляза, че ако още малко почакам на опашката, имало опасност да си поръчам всички налични видове изследвания в лабораторията ...
Няколко часа по-късно докато с интерес разчитах изследването на хормоните на щитовидната жлеза, внезапно се натъкнах на сведението за хеп. С.
Лирични отклонения на тема фази и трансформации в емоционалния ми свят няма да правя. Ще отразя само, че това беше последната вечер, в която казах "наздраве".
Заделих нужното време вечер, пиейки чиста вода, да се информирам допълнително за заболяването, лечението и начина на живот, който ми се очертава. Приех го напълно, като сега е моментът да изкажа специални благодарности на Радо за усилията, които е вложил да информира хора в нашето положение в различни важни насоки. За себе си бих отразила, че не съм почитател нито на сълзливите, минорни нотки, нито на безсмислената паника. Единственото неприятно нещо е неизвестността. Благодарение на Радо, както и всички вас, се сдобих с познания, което е първата стъпка към успеха.
Относно здравния си статус мога да докладвам, че извън маркера за антитела на хеп. С нищо друго в двукратните ми вече изследвания, вторите от които специално за черен дроб, не подсказва наличието на това заболяване. Това е добре, но не не ме преизпълва с надежди как тъкмо аз и именно аз ще съм някой измежду 20-те %, самостоятелно избавили се от вируса. Ако се окаже така, ще благодаря на Бог, но няма да забравя всичко, което междувременно съм прочела, видяла и усетила и при всички случаи ще дам своя принос към каузата за борба с хепатита.
Естествено, ще го направя и в обратния случай.
ПСР ми е назначен за утре в 10.30ч. Резултатът ще е налице в понеделник.
Още веднъж искам да кажа, че съм силно впечатлена от това, което е сторено тук.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007