Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - vpv

Страници: [1]
1
Здравейте!
Докъде стигна прогреса в лечението на хепатит В?

Никъде нищо не се чува.

2
Здравейте!
Има ли новини 4 години по-късно?

3
.....Щом един път вирусът е излъгал имунитета да го остави да си прави каквото иска, то това да се промени в течение с времето е почти невъзможно. .....

И според мен е така. Ако някой измисли рестарт на имунната система, тогава може да се изчисти вируса.

И аз съм пробвал доста неща. Засега без успех.
Бях попаднал на статия от американски или израелски учени, не помня, че чрез гладолечение може да се рестартира имунната система. Но явно не винаги се получава.

4
Моята история / Re: Хпоничен хепатит Б
« -: Октомври 15, 2020, 23:31:18 »
Белия трън не чисти вируса, а помага на черния дроб да се възстановява.
Тези хапчета (тенофовир, виреад) те не дават на вируса да се размножава (мултиплецира).
Ако вируса не бъде спрян, то нито бял трън, нито нещо друго може да помогне на черния дроб. Просто вируса постоянно ще го разрушава.
Нека и други да споделят, дали имат някакви странични ефекти от тия лекарства, но аз след 6 години не съм забелязал при мен да има такива.
Друг е въпроса при бременност. Там специалисти трябва да кажат.
Но доколкото разбирам веднъж започнат ли се тия лекарства - спиране не трябва да има.

5
Моята история / Re: Хпоничен хепатит Б
« -: Октомври 05, 2020, 14:55:22 »
Здравей, Сиси!
Това хапче го пия вече 6-та година. За добро или лошо взех да свиквам. И аз в началото като теб гледах лекарката учудено и с ужас как ще го пия цял живот.
Това което разбрах е че когато стане хепатит В хроничен (не се излекува първите 6 месеца от заразата) то по някакъв начин вируса успява да излъже имунната ни система че е "приятел" и тя не го атакува вече.
И това хапче всъщност върши работата на излъганата ни от вируса имунна система.
Първо започнах с Виреад, а сега пия Тенофовир. На опаковката на Тенофовир пише около 161 лева че струва. И аз вече се уморих от протоколи, изследвания и също съм си мислил дали да го купувам. Но вероятно няма да го дават свободно.
Иначе като пия тия хапчета (по 1 на ден) и още след 3-я месец от както ги започнах, размножаването на вируса беше подтиснато и резулатите от тогава за HBV-DNA са или <25 IU/ml или "не се открива".
По начало трябва да се пият всеки ден. Защото ако се пропуснело ставало страшно. Така ми казаха в началото лекарите. Но имаше в началото един период в който нямаше в аптеките Viread, който пиех тогава. И аз направо се побърках, защото почти ми свършваха хапчетата. В един момент не се знаеше кое е по-добре - да се побъркам от притеснение или да съм болен с хроничен хепатит В.
Тогава отидох в болницата да питам какво да правя. И лекаря каза в краен случай да го пия през ден. Нямало проблем! Да, но нямах куража да пробвам, защото пробата може да е еднократна.
Но е имало случаи в които съм пропускал по един ден и няма проблеми поне засега. Дори няколко пъти съм пропускал по ден, но не през ден.
Мисля че няма да има проблеми, защото явно хапчено е с натрупване.

Та това съм разбрал до тук горе-долу за вируса и хепатит В.

П.П. Всичко това е само за твоя информация. Още не ти е назначено лечение, така че при теб може да е друго.
Най-важното е да не се плашиш и стресираш! Лично аз разбрах, че стреса и притеснението е по-опасно и вредно от хепатит В.

6
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« -: Март 26, 2020, 11:24:34 »
des_iv, в заглавието на темата сте написали Viread, а в поста пишете за Тенофовир. Кое го няма?

7
Педи малко прочетох, че: "Протоколите за скъпите лекарства се удължават до 12 месеца, така че хората, които имат нужда от тях да ги получават."

Някой знае ли подробности?
Сега в понеделник трябва да правя междинните изследвания (само хематологичните и биохимичните) за протокола, а новия протокол трябва да го взема юни месец. И сега не зная да отивам ли да ги правя, че и малко ме е страх. Не зная колко хора ще има в лабораторията...

8
Надявам се Тенофовир ( и подобните на него) които пием сега, да ни предпазят и от корона вируса, защото вируса на хепатити В ни е достатъчен и още един допълнителен, ще ни дойде в повече.

9
Здравей, Наката!
Веднъж като лежах в болницата и съседа ми по легло сподели, че брат му още от дете бил носител на вируса на хепатит В, но не бил болен от хепатит. Не зная какво означава това.
Доколкото разбирам и при теб е нещо подобно.
Не се лекуваш като мен например с Виреад(Тенофовир), но все пак вирусния товар не ти скача чак толкова много, колкото имах аз в началото 1 800 000. Мисля че под 1000 се считаше че е добре.
Не зная това са някакви особени случаи или изключения.

10
....Помислих си че ако вдигна имунната система ще го.....
....
Това е най-гадното в случая. Може да направим така, че имунната ни система да е супер и да се бори със всичко останало и да защитава организма ни, но след като веднъж вируса на хепатит В я е излъгал, че е "приятел" то тя не го закача вече. Няма значение колко е силна.

11
Здравей, Наката!
Не зная каква ти е историята, но щом си написал, че е ХРОНИЧЕН хепатит В, това което зная е че не може да се "изчисти". Ако не се изчисти до 6 месеца от заразяването, вируса на хепатит В успява да излъже по някакъв начин имунната система, че е "приятел" и тя не го атакува. Затова например сега пия Тенофовир (запичнах с Виреад). Те вършат работата на имунната система да не дават на вируса да се размножава.
Когато започнах преди 6 години лечението имах вирусен товар 1 800 000 копия. Още на третия месец след започване на лечението с Виреад спаднаха на около 7000 мисля. От тогава до сега или пише "Не се отчита" или е <25.
Но за да потдържам това трябва (вероятно) цял живот да пия тенофовир или по някакво чудо имунната ми система пак да започне да третира вируса на хепатит В за враг. Или да открият някакво лекарство, което да ни лекува, а не да ни поддържа живи и да треперя всеки ден дали си пих хапчето или не.
Естествено трябва консултация с лекар и той да определи какво да правиш.

12
В началото на февруари започнах 6-а година от лечението с Виреад и сега с Тенофовир.
Но вече нямам нерви да влизам и дори на 6 месеца за изследване, затова, въпреки че ми е много трудно, намирам около 230 лева за да си платя изследванията.
Лекарите явно не отчитат психическия тормоз, да стоиш 4 дена в болница за вземане на само една кръвна проба за 5 минути. Зная че идеята е да проверат и черния дроб например, за да се види какво е състоянието, но поне при мен става така, че който лекар е бил нощна смяна, набързо ме проверява, нищо не ми казва и си тръгва.
И така лежа още 3 нощи и заемам легло за някой наистина спешно болен, вечер слушам и не мога да спя как охкат и пъшкат наистина с текущи проблеми болни.
Страхувам се че към хроничния хепатит и диабета, ще ми се прибави и болестта "хронична паническа нетърпимост към болнични заведения".

13
Здравейте!
За съжаление нямам възможност да доплащам за Виреад всеки месец по 135 лева, така че новия генерик даже и да не е толкова добър както Виреад, просто нямам избор.
Парите за кой ли път победиха отново...
Пия Виреад вече трета година и имаше 2-3 момента в които бях останал с 2 таблетки само, защото в склада нямали и ги пих през ден. За мой късмет след последното хапче ми доставиха от склада. Като игра на руска ролетка...
Затова се пошегувах в един друг пост, че може да не умра от хепатита и черния дроб, а от притесненията около Виреада, а сега и около новия генерик.
Все пак, ако имаше загрижени в държавата лекари и политици за болните в България и в частност за тия от хепатити Б, не би трябвало да ни причиняват тия неразбории около лекарствата. Всякаш не ни стигат притесненията, че носим в тялото си тоя хитър и коварен вирус и водим почти неравностойна борба с него...
Да не споменавам и за лежането в болница на всеки три месеца по 4 дена и то само за 5 минутно вземане на кръвна проба за изследване на репликациите на вируса...
Сега какво излиза - държавата ще плаща за новия генерик около 270 лева, а ще иска от нас на всеки три месеца да си правим изследване за над 200 лева!

14
Нов потребител с една публикация, която прилича на реклама??

Каква реклама??!!??

Финансовото ми положение е такова, че и 1 лев не мога да доплатя за Виреад.
Имам да вземам 3 опаковки още с настоящия ми протокол и се чудя какво да правя и се побърквам.
Вероятно няма да умра от хепатита и цирозата която имам, а от притеснения преди от липса и закъснение на Виреад в аптеката, а сега от нуждата за доплащане.

Днес първо отивам до аптеката да питам дали има от новия генерик, след това до болницата да питам дали ще ми го заменят Виреада по средата на протокола, след това може би трябва в здравната каса и на 2 ноември имам час при джипито.

Физически сили имам още, но се притеснявам, че психическите ми сили са на привършване...

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007