Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Velimira

Страници: 1 [2] 3 4 ... 9
16
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Февруари 05, 2020, 12:58:25 »
Хораааа....  :flowers: Въпреки, че все още има време до кръвните резултати на татко искам да споделя резултата от Фиброскан от днес : F1-F2, и стеатоза между 1 и 2. Ако знаете какъв товар ми падна от сърцето  :yahoo: Бях се настроила за най-лошото. Така ми олекна.. Балабанска го е прегледала и на ехограф и му е казала, че изобщо не е толкова зле положението както му е казал онзи гастро преди 3 години. И то това е завеждащ отделение в Пловдивската Пълмед. Ако и другите изследвания излязат сравнително добри, ще си сипя една чаша винце  :dance:
Благодаря, Силвана, още веднъж се оказа права,че с Хеп В никога не можеш да си сигурен и е най-добре да не си правим заключения предварително. Другата седмица отива и майка, стискам палци там нещата да са наред както си мисля!  :love5:

17
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Януари 30, 2020, 20:04:22 »
Съгласна съм с теб за здравеопазването. За съжаление наистина е зле положението. Аз му обясних на татко, даже го стреснах малко, за да се вземе в ръце. От вчера явно вече е на диета, купил си е извара и е пропуснал ракията. Надявам се да му стане навик това. Балабанска ще му обясни всичко подробно. Аз сега като за начало - каквото мога ще помагам - с режим, с информация, с разговори...
Радвам се, че и вие сте насреща.. спокойна вечер!

18
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Януари 30, 2020, 18:15:11 »
Здравей, Силвана, благодаря за окуражителните думи. Наистина не си правя заключения, просто разсъждавам върху изследванията. При тези резултати на майка не съм сигурна какво означава отрицателния Anti HBs. Но ПСР ще покаже.
Татко е от години с високи нива на трансаминази-нещо, което разбрах едва сега. Преди три години е бил на гастро и той му е казал, че дроба му е "леш" , колкото може да види на ехограф разбира се. Казал му е, че е страшно омазнен. Непонятно за мен, защо не му е казал да си пусне изследвания за хепатит, при високи чернодробни ензими и такъв коментар за състоянието на дроба. Но сега и с вируса, и с онези 50-100 гр.ракия всяка вечер, не мога да си мисля ,че нещата са ок. Успокоява ме само,че последните три години взима черен бъз и по негови думи трансаминазите са му спаднали оттогава, надявам се поне малко да е повлиял на вируса.
Обнадеждава ме малко и онова 3.44 Anti-HBs ... дано е оттук нагоре само...

19
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Януари 30, 2020, 16:03:37 »
Здравейте отново, за съжаление този път повода да пиша не е хубав. Оказа се, че родителите ми също са засегнати от хепатита. Майка скоро си прави колоноскопия и при изследванията преди процедурата са и пуснали тест за Хепатит B и C, като HBsAg е излязъл отрицателен, но Anti HBc Total е излязъл положителен. Доктора я е пратил да си изследва Anti-HBs. Тя ми се обади след като се е видяла с него и ми разказа за това и ... изтръпнах... такова сърцебиене не съм имала от много време... докато ми разказваше, така между другот ми вметна "Аз знам, че вуйчо ти го има това от поне 30 години ..."  :shocked1:
И реших, че е и мой ред да си призная. Досега не знаеха нищо. Мислех, че ще ми олекне сега като няма да се крия, но явно шока от новината още ме държи...
Веднага я пратих да си пусне изследвани, изпратих и татко ...
Татко определено има хепатит Б
Резултати :
HBsAG - (+) пол.
Anti-HBs - 3.44 (-) отр.
Anti HBc Total - (+) пол.
Странното е , че има някакви наченки на антитела ... Моито изследвания за антитела винаги започват с 0. Силно се надявам това да е добър признак, въпреки че историята говори друго когато става дума за Хепатит B
Майка :
HBsAG - (-) отр. 
Anti-HBs - 3.29 (-) отр. :shocked1:
Anti HBc Total - (+) пол.
Окултен хепатит ? Може ли просто нивото на антитела да е паднало много, а тя да е изчистила вируса отдавна? Мнооого ми се иска да е така...
Брат ми :
HBsAG - (-) отр. 
Anti-HBs - 3.29 (-) отр.
Anti HBc Total - (-) отр.
Късметлийското ми братче, да ни е жив и здрав и да не му е уроки... 26 години съзнателен живот , прекаран в едно домакинство с нас и чист като сълза...

Пращам ги при Балабанска, майка и татко, и се надявам да не сме изпуснали влака.. при татко положението няма да е розово, знам го, но поне се надявам да не е най-лошото ...

Ами това е от мен .. Няма да се сърдя ако някой изкаже мнение по моите разсъждения  :smile:

20
Здравей, мисля че доста хора има с този проблем. Аз лично съм казала на няколко души само-тези, които знам, че ще ме подкрепят въпреки всичко. Беше ми трудно да споделя, защото се притеснявах от реакцията им все пак, но се развам,че го направих, защото спокойно мога да говоря с тях за това. Мъжът ми беше като ударен като му казах, но застана до мен и ме подкрепя постоянно. Той ми вдъхва най много кураж. Шока е голям за всички, но споделяй само с избрани хора. Не ти е нужно да се натоварваш от кофти отношение.

21
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Ноември 01, 2019, 12:18:38 »
Здравейте, не съм писала отдавна. На 30.10 бях да си пусна контролни изследвания. Резултатите ми са много до ри според мен, което ме радва. Не съм на лечение, подържам се с добавки за момента, надявам се и занапред показателите ми да се подобряват. Ето накратко какво е положението:
Асат 20
Алат 16
ГГТ 21
HBsAg количествен 3415 IU/ml (беше 5200 преди година)
HBV PCR - 1870 IU/ml ( 3500 IU преди година)

Най-вече ме радва спада в количеството на  HBsAg.
Имам един въпрос - какво точно показват нивата на Асат и Алат? Когато са в норма означава, че в момента не протича увреждане на черния дроб, така ли да го разбирам? Защото при мен с Ф2 е ясно, че имам увреждане, но тези показатели означават ли,че за момента това увреждане не се увеличава?

Благодаря и успех на всички в борбата!

22
Моята история / Re: Hepatit b
« -: Октомври 26, 2019, 17:34:51 »
Всъщност, ще пиша направо тук - аз съм го ползвала. Направих два курса с него по 20 дни през два месеца разстояние. Чернодробните ми и кръвните показатели не са били по-добри откакто научих за хепатита. Имунофан се води имуномодулатор, не имуностимулатор. Състава му е само аминокиселини, които са основна градивна единица във всеки организъм. Не знам дали поех риск с него, но реших и го пробвах.
В листовката му пише, че помага при хепатит Б, но на фона на съпътстващо лечение. Но това не означава, че трябва да го приемеш за панацея.
Това е моя опит. Споделям го. Толкова от мен.

23
Моята история / Re: Hepatit b
« -: Октомври 26, 2019, 14:06:08 »
Аз. Пиши на лично!

24
Здравей, няма от какво да се притесняваш! Имаш достатъчно висок титър на антитела, няма как да се заразиш с Хеп Б. Най вероятно си го изкарал без да разбереш- като моя мъж, и сега си защитен.
Лаборантката ти е пуснала изследване за Хеп С, което е отрицателно. Не ти е пускала Anti HBc total, което на практика показва дали си изкарал инфекцията. При хора с имунитет придобит от ваксина този показател е отрицателен.
Доколкото знам, след естествено придобит имунитет, титър антитела над 12 единици се счита за достатъчен, за да си защитен. При ваксиналния имунитет се гони резултат над 100.
При всички случаи дишай спокойно- имаш предостатъчно.

25
Не е точно така. Вирусния товар е определящ за това доколко си заразен. Ако имаш милиони копия вероятността да предадеш вируса е по-голяма, защото тогава той може да се съдържа не само в кръвта, но и в други телесни течности. Но на практика има ли вирус има и риск. Както вече знаем товара може да варира според момемтното състояние и никога не можеш да знаеш колко е висок. Затова е важно да се правят регулярни изследвания, за да се види горе-долу как върви репликацията на вируса - дали е стабилна в ниски граници или варира нагоре надолу... Моля да ме поправите ако греша...

26
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Януари 25, 2019, 16:25:44 »
Здравей и добре дошъл във форума!
Най-важното е, че си разбрал за хепатита! Хепатит С, се лекува вече много успешно за кратко време! Стискам ти палци да те одобрят за лечение и до няколко месеца да си се отървал от вируса! Черният дроб се възстановява, така че горе главата!
Поздрави,
В.

27
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Януари 23, 2019, 20:12:38 »
Менирана, който си поръчала от БГ също е горчив. С по-малко вода и по-пълна лъжичка си горчи. Е не е нетърпимо, но...
Амаруса и Уринарията си мислех, че са две различни части на растението, както ти писах на лично. Но може да се окаже,че са разновидност на един и същи вид растение.

28
Силвана, ти сега ме хвърли в ужас! Ако не мога да разчитам на резултатите от Токуда, не знам къде да си пускам изследвания. Все си мислех, че са с модерна апаратура са много напред в нещата...

29
Изследвайте приятеля си за Anti-Hbs. Ако има антитела, няма нужда да си поставяте ваксината сега. Изчакайте до след евентуално раждане,кърмене и т.н. Ако се протеснявате от маникюрист,козметик, зъболекар, просто отивайте с ваши инструменти или поискайте индивидуални при процедура.

30
Здравей, този Hepacleaner не е това, което ти трябва. Купи си котешки нокът или ако искаш Изопринозин- това са имуностимуланти. Но за Изопронозина трябва да се консултираш с лекар как да го приемаш, защото си е химия. Hepacleaner-a ппдпомага работата на черния дроб и чисти от токсини,но не иот вируса.
Щом си негативирала HBe значи вероятно от доста време си с вируса,но пък както каза Силвана нивата са ти много ниски и имаш възможност да го изчистиш. Но не разчитай само на собсвената си имунна система- помогни и малко! Стискам палци да се справиш бързо!

Страници: 1 [2] 3 4 ... 9

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007