Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Velimira

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Декември 10, 2018, 19:49:39 »
Здравей, какви са новите ти резултати? Правиха ли ти HBV DNA? Не е задължително доживот да пиеш лекарства. Възможно е да се пребориш с болестта за няколко години, но най-важното е, че ще забавиш увреждането на дроба, което от последния ти Фиброскан е минимално. В България също се предлага Тенофовир, но по здравна каса. Поне тук, изследванията и прегледите ги правят на един път и евентуално ще чакаш само за протокол и одобрение от касата.

32
Предстои ми лечение / Re: Много съм объркана
« -: Декември 09, 2018, 15:29:43 »
Здравей, какво се случва наистина може да ти каже само лекар, ние само можем да предполагаме. Наистина изглежда много объркано. Мога само да те посъветвам да се успокоиш и да изчакаш резултатите от изследванията. Ако не можеш да се свържеш с д-р Балабанска по телефон, опитай да и напишеш имейл. Ще ти го пратя на лично съобщение. Там имаш шанс да ти отговори. Стискам палци положителния резултат за вируса да е грешка.

33
Здравей, ваксина може да си поставиш, щом желаеш, но е абсолютно наложително да си напълно здрава. Ако синузита ти е обострен в момента, по-добре изчакай. В грипен сезон или при грипна епидемия също не е добре да се поставя каквато и да е ваксина.
Относно изследванията - пускала ли си изследвания за антитела? Ако не си пусни си, заедно с HBV Core Total. Последното показва дали си изкарала инфекцията някога. Този маркер е отрицателен при хора с ваксино-индуциран имунитет. Ако резултата е положителен, значи си се сблъскала с вируса, преборила си го и нямаш нужда от ваксина.Същото важи и за положителен резултат от Anti-Hbs изследване. То показва наличие на антитела. Не всички преболедували хепатит знаят, че са го изкарали. Понякога, се кара като по-тежък грип. Стискам палци всичко да е наред!

34
Пих котешки нокът. Сега от месец някъде пия Филантус на чай. От котешкия нокът съм доволна, но трябва да се сменят имуностимулантите през няколко месеца, за да не привиква организма. В началото, когато започнах да го пия за около 3 месеца PCR спадна от 9000IU на 415IU.

35
Здравей, имаш изградени Anti HBe , не HBs. Затова и репликацията на вируса е ниска, съответно и количеството му в организма. Когато човек с положителен HBe , започне лечение с НУК, се цели именно това - да се негативира HBe и с това да се подтисне репликацията на вируса. В твоя случай, организма ти е направил това без лекарството. Но, въпреки,че си HBe отрицателна, все пак си активен носител на вируса. На практика, всеки с хроничен хепатит е активен носител. Може да пробваш да пиеш малко имуностимуланти - кой знае, може би имунната ти система се нуждае само от малко побутване, за да довърши започнатото и да се разделиш с вируса. Пожелавам ти го от сърце.
P.S. Пусни си HBs Ag количествен- теста е важен! Колкото по-нисък резултата, толкова по-добре.

36
Нивото на вируса варира постоянно. Важното е да стои ниско. Напълно нормално е да спаднало. Вероятно вируса е слабо активен и имунната ти система се опитва да го подтиска. Ти с какъв HBe си? Положителен или отрицателен?

37
Здравей, това ниво на вируса е направо нищожно. Само трябва да те радва. Възможно е все пак организма ти да се опитва да се бори с него и за това чернодробните ензими да са ти леко завишени.  Пускала ли си тест за антитела?

38
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« -: Септември 06, 2018, 22:46:41 »
Без биопсия няма как да се отпусне лечение. Фибротеста не мисля,че е добър за диагностика. Опитайте да убедите майка си да направи биопсия. Процедурата не е болезнена и отнема само секунда. В момента има лечение на хепатит С, което за 3 месеца унищожава вируса. Не чакайте! Може, преди това да минете Фиброскан (190 лв) , който ще покаже какво е състоянието на черния дроб.

39
Здравейте, ако се съмнявате за хепатит е редно да пуснете съответните изследвания. Също така, когато се поуспокоят нещата може да пуснете отново изследвания за чернодробни ензими и оттам да се консултирате с лекар.

40
Честито snd242! Дай боже повече от нас да се поздравим с такъв край!  :congrats:

41
Означава, че се възстановяваш добре и че вирусът изчезва. Можеш да се поздравиш с пълно излекуване след като видиш резултати HBsAg - отрицателен, Anti HBs - положителен.

42
Поздравления d_t за добрите новини! Дано скоро се похвалиш с пълно изчистване на вируса! Аз също съм само на имуностимуланти и добавки за черния дроб - само че моите стойности на вируса са доста по-високи. Вчера започнах приложение на Имунофана, който Болен-Здрав спомена. Ще мина 20 дневен курс и август съм при Балабанска. Ще пиша какъв е резултата.

43
Здравей, аз кърмих, до 7ми месец. Дотогава не знаех, че съм с хроничен Хепатит Б. Детето ми не е ваксинирано. Правени са ú 2 изследвания - и двете са отрицателни за вируса, а при мен ситуацията с разранениете зърна също беше налице. Мисля, че нямаш повод за притеснение. Кърменето е позволено. Стресът е голям,знам. И на мен постоянно ми минаваха мисли през главата "ако", "дали". Все още го мисля, но се опитвам да не задълбавам, защото това само вреди. Успокой се и всичко ще е наред.

44
Диагностика / Re: Неуточнена диагноза
« -: Юни 18, 2018, 19:57:37 »
Можете да минете Фиброскан в Токуда преди да правите биопсия. Така веднага ще разберете състоянието да черния дроб и ще прецените ( с лекаря разбира се) нужна ли е биопсия наистина. 190 лв е фибросканирането и отнема не повече от 5 минути.

45
Диагностика / Re: Неуточнена диагноза
« -: Юни 16, 2018, 17:22:27 »
Здравей, възможно е да брат ти да кара остра фаза на вируса в момента- инкубационния период на вируса е 2-6 месеца и е възможно да сте го засекли в началото и затова сега чернодробните да се покачват. Има ли други оплаквания- грипоподобни симптоми,бели изпражнения,тъмна урина? Необходимо е наистина да се направят допълнителни изследвания, но това ще ви назначи лекуващия лекар, за да се определи дали вируса е остър или хроничен. Не се шашкайте предварително, сега е много важно брат ти да е спокоен.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007