Автор Тема:  Всичко започна така...  (Прочетена 21204 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Всичко започна така...
« Отговор #15 -: Юли 28, 2007, 01:32:15 »
След толкова тежък хепатит, си се почувствала напълно здрава само след 6 месеца?
Странно, друга потребителка казва, че го усеща след 7 години, аз почти две, един админ в тялото помня казваше 5. Познавам хора преболедували хеп. А, на които още им тежат дробовете 10 години след излекуване.
Виждам, че все още имаш проблеми с черния дроб, което според мене не е нормално, но хора всякакви. Има 1000-ди влияния, които указват влияние на черния дроб - начин на хранене, конумиране на алкохол, цигари, медикаменти, хранителни добавки, леки наркотици, по-тежки, стрес и пр.

Както беше казъл някъде си спомням преди си обичал да попийваш ;) извини ме ако греша!
После си падаш и по спорта - регистриран си във форума на tialoto.bg и по твои изказвания съдя че обичаш спорта. А от там вземал ли си някакви стимуланти за по-добри резултати във фитнеса? Протеини, амонокиселини, креатин... и много други уж безвредни и други вредни като стеориди, анаболи... От там може доста да си си изтормозил черния дроб, ако си ги употребявал. Стреса играе също много важна роля. Намали стреса! Всеки може да го направи! Аз лично го направих по особен начин. Станах по-директен. Преди бях по затворен в себе си и избягвах излишни спречквания с близки и непознати. Сега не задържам никакви негативни емоции в себе си и казвам всичко директно каквото мисля. От няколко седмици не съм чувствал никакъв дисконфорт в дясното подребрие, спортувам като бесен (играя по 3 часа футбол на ден) и се чувствам отново прекрасно макар да съм с активен хроничен хепатит и увреден черен дроб и наднормено за мене тегло! Просто не оставям на почти нищо излишно да ме ядосва и резулата е страхотен. Не знам дали е временен този резултат и дали е в следствие на тази моя нова настройка за избягване на стрес, ама е супер.

Относно ресторанта,след като ми сервираха салатата и на дъното видях че чинията не е добре измита от предишното ястие ,го избягвам.Страх ме е да не си пипна и хепатит А на тия години.Но ако е наистина наложащо съм най-големият маниак(по-голям и от Монк) ;DИскам си по 2 чинии с едно ястие,вадя си спиртните кърпички и си дезинфикцирам цялата чиния,след което пресипвам ястието там.Отделно,че после 1 месец съм на витамин це.Нали знаеш имаше една стара поговорка"страх лозе пази",аз перефразирам на "страх здраве пази" ;D
Мога да те посъветвам да си направиш една ваксина против хепатит А и да забравиш за мръсните съдове ;) Тогава ще забравиш за хепатитно заболяване причинено от липса на хигиена. Но тази практика не може да те предпази от интоксикация или натравяне за жалост. Аз лично гледам да не се замислям над начините ми за приготване на храната, защото съм завършил ТОХ и съм чел и съм виждал на практика много неприятни неща не само по заведенията за хранене, но и в производтсвената дейност на хранителните продукти.

Поздрави Емо!

Неактивен pumuckl

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #16 -: Юли 28, 2007, 02:56:59 »
Не, никога не съм взимал каквито и да е стимуланти, а и с фитнес съм се занимавал активно около 3-4 месеца. Плувах много и тичах.

Както казах моята инфекция беше много лоша, с усложнения и т. н.
Досега не съм чувал за по-голям титър ензими от моите, лекарите също бяха учудени.
Пиех доста, наистина. самата тежест явно ще остане. Една тъкан като се инфектира уголемява размера си, който може и да не се върне пак същия. Болката ми каза доктора не идва от дроба, той си бил наред,а явно от нещо друго, което е само притиснато от дроба. такава ми е структурата, че ребрата са ми широки. Имам широки рамене, но в профил съм тесен. Изглежда добре, но явно тежестта ще остане още дълго, а и тя много не пречи, съвсем леко е.

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #17 -: Юли 28, 2007, 04:29:10 »
Pumuckl, 6te se vazstanovi6 napalno. Vqrvam v tova. Prosto imai tarpenie.

P.P.Ti si carq lav ne zabravqi tova. :-*
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #18 -: Август 05, 2007, 14:33:14 »
И аз и съпруга ми от време навреме усещаме тежест и болка в дясното подребрие! Дори се бях притеснила по едно време защото всеки ден си ме болеше там! Лекарката ме гледа на ехограф и каза, че дроба не е уголемен, но болката си остава! Явно ще трябва да си я търпя, да ми напомня за дробчето да го щадя повечко! :-\

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007