Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Здравейте и от мен

<< < (4/4)

pritesnen:

--- Цитат на: irka в Февруари 03, 2007, 22:52:04 ---Виж pritesnen, ако седнеш да му мислиш непрекъснато от къде може да си се заразил и с какво, наистина ще се побъркаш! :-\

По-спокойно бе човече!

Съмнявам се да са използвали нестерилна игла когато са ти взимали кръв. Те я отварят пред теб. Не видя ли лаборантката да отваря нова игла?

А за пъпчиците, може нещо да те е ухапало, няма страшно в това! Ухапванията от насекоми не носят зараза, поне не в Бг. Или поне аз не знам да носят!

Споко и да се похвалиш с отрицателния си резултат на теста като излезне! ;)

--- Край на цитат ---

Здр .. Ирка ... ами точно там е и проблема че не обърнах внимание и не гледах сестрата какво прави със спринцовката и иглата ... иначе в началото я видях като чели да си слага ръкавица но по сле не гледах пък и стола на който сядаш е на тъкова място че нямаш видимост към нея ... ще откачаа направоо ... а иначе за тестовете .. пък вижте какво стана със тях  аз първо питах докторката по майл-а  дали правят изледвания за Хепатит  и сифилис  и тя изглежда ме е разбрала че искам за Ц и Сифилис и ми направила такива иначе отрицателни и са и се радва затова .. пък и нямали в момента тестове за Б чакали да им доставят до седмица или две и аз какво да правя си отидох и не съм направил за Б но и незнам дали да си правя сега много се притеснявам по въпроса със това взимане на кръв иии ....

pritesnen:

--- Цитат на: Radoslav Rusinov в Февруари 04, 2007, 18:08:57 ---
--- Цитат ---Здр отново ... хора я си кажете мнението по въпроса на мойте странни мисли(параноични) или нз как да ги обясня , за това че в КАБКИС може би лаборатнката е използвала не стерилна игла,спринцовка ?
И както казах в другия пост вечерта ми излезоха някви пъпчици  ... излгеждат като че ли е упапване от бълха(тц като си патувах към нас с рейса имаше много цигани )  ?
извинявайте за достадноста ми, но но ме глога  също тоя въпрос Huh?
--- Край на цитат ---
Според мен в днешно време е много малка вероятността някой да ползва нестерилна игла, особено на място където правят и изследвания за СПИН и други болестти, които се предават по кръвен път. Не мисля, че трябва да се притесняваш за това.
Пъпчиците може да са някаква реакция от самото убождане, не знам докога си стоял с анкерпласт и дали си бил с него по време на пътуването.
Това, което мога да ти кажа е, че човек като започне да се притеснява за нещо и си навие на пръстта, че нещо се е случило, тогава открива само доказателства в подкрепа на това, което си мисли. Така, че ти сега тъй като си притеснен си мислиш, че се е случило точно най-лошото. Поне за мен, шанса да се е случило точно това, което си мислиш е много, много малка.
А ако продължаваш да се притесняваш и ние не сме убедителни, най-сигурния начин е да си направиш изследване като мине инкубационния период след евентуалното заразяване и този път да следиш внимателно какво прави сестрата с иглата.
Но аз още отсега мога да ти кажа, че резултатите ще са отрицателни :)

--- Край на цитат ---

Здр Радо и аз се надявам да си вършат работата ама знам ли сега съм се притеснил много и откачъмм направо ......   ехх как се ядосвам че не погледнах какво прави със иглата и спринцовката  ... изглеждаше ми нова ... но все пак това е една спринцовка няма как да ми изглежда стара .......  иначе за пъпките Re:  не знам докога си стоял с анкерпласт и дали си бил с него по време на пътуването.  това сигурно е това което ти слагат на убоденото място за да спре кръвта нали памучето ? ами да стоях със него докато се прибера в нас  даже и повече около 3-4часа ???? но пъпките имаха точка в средата и бях като на пътечки(и си помислих че може и да са от бълхи  ? )

хммм иначе колкото до нов тест до като мине времето на този период ще се полудея направо сигурно ако мисля затова а аз точно това правя и нзз ...  иначе мерси за куража и аз се моля пак да са отрицателни

Todor:
Някой може ли да каже за Хепатит Б дали може да се появи болка в областта на черния дроб преди обичайната поява на симптомите? Щото от 2-3 дни нещо ме стяга там много неприятно и това сериозно взе да ме тормози, а знам че симптомите за Б се появяват минимум след 40 дни от заразяването, а при мен са минали 20. Тия дето са боледували от Б нека са така добри и споделят какви са били симптомите им, имало ли ги е изобщо и кога са се появили.

Второто нещо, което ме интересува е може ли човек, който е бил болен от Хепатит Б, но се е излекувал напълно (следователно има антитела в кръвта си) да заразява околните?

Радослав Русинов:
По принцип черния дроб не боли, защото няма нервни окончания. Но хора, които имат хепатит понякога имат оплаквания от болка в областта на черния дроб. Не е ясно точно откъде идва, аз поне не съм прочел задоволително обяснение затова че някои хора имат някакво усещане в тази област, но то фактически не е свързано с болка от черния дроб. Може да е свързано с това, че черния дроб е увеличен и по този начин притиска тази част от тялото. Това го бях чувал като евентуално обяснение. Черния дроб не боли и точно заради това много хора, които имат хроничен хепатит разбират много късно, че имат проблем с него.
А иначе не мисля, че има сериозна разлика между симптомите на хепатит B или C. Например, преди 17 години, когато ме заразиха с хепатит B (поне тогава твърдяха, че е хепатит B) някъде един месец след заразяването развих остра реакция, пожълтях, почервеня ми урината, за болка в областта на черния дроб не се сещам.
За втория ти въпрос, доколкото знам е абсолютно забранено човек, който някога е имал хепатит B или C да дарява кръв. Това е така, защото поне за хепатит C (за хепатит B не съм сигурен) няма как да се установи на 100%, че нямаш вируса в кръвта си.
Но пак мисля, че ако има някаква теоретична опасност такъв човек да зарази друг, то е по кръвен път.
Но това е мое мнение по въпросите, от нещата които съм чел, не знам какво би казал лекар по въпроса.

Todor:
Благодаря ти. Ами аз мисля, че ако се е излекувал веднъж от Хепатит Б, а не е станал хроничен носител на вируса няма как да заразява околните, защото на практика имунната система на въпросния индивид е унищожила вируса. Друг е въпроса, ако е станала хронична инфекцията - в такива случаи се поддържа определен вирусен товар. Жалко че българските сайтове не съдържат подоробна и изчерпателна информация за различните видове хепатити. А за лекарите - ами хайде да не ги обиждам, но огромната част от тях са некомпетентни, имат най-общи и бегли познания и то отпреди 20-30 години, не четат научни изследвания, не се интересуват от новите постижения в медицината, само си гледат заплатата и кое им се плаща от здравната каса. Ама да се отплесквам, че темата е дълга и сложна, пък и малко е оф топик. Благодаря ти още веднъж.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия