Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Здравейте и от мен

<< < (2/4) > >>

pritesnen:
Здравей Радо и от мен , голямо благодаря за широкия ти отговор ...  от него разбирам че по полов път вероятноста да се заразиш от Хепатит Б  е от 16%до40%   а точно за Оралния секс все още не се знае дали вирусът се предава  чрез него? та мисълта ми е,значи от Орален  вероятноста най малка ли е(когато на теб ти правят) ?

сорри за некомпетентноста но незнам почти нищо за Хепатит Б и съм много притеснен ....

Радослав Русинов:
Здравей,
Никога не може да се каже нищо със 100%, но поне от нещата които открих и дискутирахме с Тодор, се вижда че вероятността да се заразиш от орален секс е доста малка. Поне повечето източници посочват, че има някаква вероятност, но виждаш че примерно в статията от Хепасист се уточнява, че досега не е доказано че можеш да се заразиш с хепатит B от орален секс.
Мисля, че наистина вероятността е доста малка, но въпреки това я има. Затова най-добре е да си направиш изследване и да си спокоен.
А в момента, в който си сигурен че нямаш хепатит B, ако имаш възможност си направи ваксина. Така ще се чувстваш по-добре и няма да имаш притеснения в това отношение.
А докато някой не потвърди, че имаш хепатит B чрез изследване няма за какво да се притесняваш. Относно колко е опасна болестта, в голям процент хората, които са заразени успяват да се преборят с болестта, проблемът идва когато болестта стане хронична. Тъй като ти имаш притеснения, дори и в най-лошия случай ако приемем че си се заразил, ще знаеш за проблема си веднага. А когато знаеш, ще можеш да направиш всичко, което трябва за да се излекуваш максимално бързо, без болестта да стане хронична. Пак казвам, за твое успокоение, че само 5% от заразените с хепатит B развиват хриничен хепатит (поне според източниците които аз съм чел).
Нямаш сериозни причини да се притесняваш, но задължително се изследвай, ако вече са минали няколко седмици от момента, за който смяташ че е възможно да си се заразил.

Поздрави,
Радо

pritesnen:
Aми честно казано е минало доста време ... но сега почнах да се притеснямвам имам предвид рисковия  ми контакт(оралния) беше доста отдавна честно казано  5-6месеца сигурно са минали ...  тц не издържах и отидох да си направя тест(вчера) в КАБКИС там също правят за Хепатит Б  със кръв от вената ?  аа и още нещо хора знам че ще прозвучи много налудничиво  но  напоследък съм се скапъл псически според мен  и във главата ми се веят всякакви мисли за болести ...  та наскоро си правих тест за ХИВ/СПИН беше отрицателен  :) за моя радост .... и след няколко дни реших да се тествам(сегашният ми тест за Хепатит Б резултата ще готов след няколко дни по думите на докторката)  та  да споделя какво ме тормози сега  :(  хора  взех да си мисля че  има някаква вероятност Лаборатнката да е използвала НЕ стерилна игла,спринцовка кагото ми е взимала кръвта ??? според вас имам ли основания за притеснения за това ???(и за да станат още по големи притесненията ми вчера вечерта взеха да ми изизат някакви пъпчици) приличат на ухапване от бълха ???  но знам ли ???  та мисля си че може да е бълха защото като си пътувах към нас се връщах със един рейс и бях наобиколен от Цигани(в смисал рейса беше пълен със "Римляни"(цигани) ??? а нали те уж са носителите на такива мръсни твари като въшки и бълхи...защото не сапзват добра хигиена) 

сигурно ще си кажете от къде се взе тоя лудия , незнам хора кажете според вас имам ли основания за тези си притеснения ???

чао  поздрави  и мн благодаря за отговорите ти Радо  ;)

Todor:
Спокойно, човече. С нищо не са те заразили в КАБКИС, там са експерти, знаят си работата хората, аз повече съмнения имам в частните лаборатории, отколкото в КАБКИС. Радвам се, че ХИВ теста ти е отрицателен. А кажи ми колко струва тестът за Хепатит Б (знам, че те не са безплатни за разлика от този за ХИВ). А самият тест, антителата ли търси или антигена на вируса? Защото е от значение, най-вече за хроничните носители.

pritesnen:
Здр Тошко  ;) мерси   ...  като се замисля трезво си прав ... все пак това е КАБКИС точно  там трябва да има най-голяма хигиена в използването на игли,спринцовки и т.н. колкото до тест-а за хепатит Б ще ти пиша на лична защото там мойта работа е малко по различна ....  иначе дали търси антитела или антиген немога да ти отговря за сега,просто не съм сигурен изобщо трябва да попитам и тогава може би ще мога да ти отговоря.Иначе защо има значение   какъв ще е теста на мен ми е ясно ? В смъсъл  това със антителата и антигена ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия