Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 7943 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен niki85

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 310
  • Хепатит B
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте
« -: Октомври 06, 2007, 20:04:36 »
az sam s hroni4en hepatit b.razbrah predi 8 meseca razbrah slu4aino i ot togava jivota mi se obarna na opaki.kak mi se hapva ne6to mazni4ko,no tva e nai malkiq problem.pih kakvo li ne no nqma6e rezoltat qvno sam go imal po otdavna i se e hronificiral.sega 4akam da mi napravqt punkciq,doktora kaza do mesec. i posle 6teli da me vkarat v programata.ma koga 6te stane nesam na qsno.i koi opredelq dali 6te me lekuvat ili ne.ot4aivam se ve4e.mn mi e trudno.da  ne govorim 4e priqtelkata mi me zarqza v takav moment.a sega kato ostava malko bolesta na strana me e strah da se probvam s drugo momi4e ot strah da neq zarazq nqkak si.vsi4ki blajenstva-zabraneni.spodelete molq vi vie koito ste minali po tozi pat.4ao za sega i mn zdrave  :)
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен bozhichkov

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 105
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2007, 22:20:53 »
Здрасти, приател !
Това което си написал е истина >
Трябва просто да се превъзмогне !

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2007, 22:57:09 »
Здравей, Ники!
Така е за съжаление - с хроничен хепатит Б ще се отказваме от много неща. Хубаво е, че поне има ваксина и ако си намериш нова приятелка и тя си направи ваксина няма никакъв проблем да си с нея. Аз също имам хроничен хепатит Б, но не съм го предала на съпруга си. След като се установи, че хепатита е хронифицирал той си направи ваксина и децата ми също са ваксинирани. Не се отчайвай - има хора, които си живеят с хроничен хепатит цял живот без да развият цироза.
След като ти направят биопсията лекуващия лекар ще ти подготви документите, които трябва да подадеш в здравната каса. След известно чакане от 1 до 6 месеца би трябвало да получиш писмо, че си включен в листата на чакащите. И там си чакаш да ти дойде реда. За срокове - просто незнам каво да кажа - някои започват лечението за по-малко от 1 година, но май с всеки изминат месец сроковете стават все по-дълги! >:(

Поздрави!
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2007, 00:15:21 »
az sam s hroni4en hepatit b.razbrah predi 8 meseca razbrah slu4aino i ot togava jivota mi se obarna na opaki.kak mi se hapva ne6to mazni4ko,no tva e nai malkiq problem.pih kakvo li ne no nqma6e rezoltat qvno sam go imal po otdavna i se e hronificiral.sega 4akam da mi napravqt punkciq,doktora kaza do mesec. i posle 6teli da me vkarat v programata.ma koga 6te stane nesam na qsno.i koi opredelq dali 6te me lekuvat ili ne.ot4aivam se ve4e.mn mi e trudno.da  ne govorim 4e priqtelkata mi me zarqza v takav moment.a sega kato ostava malko bolesta na strana me e strah da se probvam s drugo momi4e ot strah da neq zarazq nqkak si.vsi4ki blajenstva-zabraneni.spodelete molq vi vie koito ste minali po tozi pat.4ao za sega i mn zdrave  :)

Искрено съжалявам! :( Може би не е била подходящият човек за тебе. Моята приятелка лежа два пъти в болница и прекъсна следването си в следствие на това, че съм бил с хроничен хепатит В и без да знам съм я заразил. И въпреки всичко срещнах разбиране и подкрепа от нея и семейството й! И до ден днешен продължава да е до мене и да ми дава сили, пожелавам на всекиго партньор като моята приятелка. Ако ваксинацията беше задължителна не само при новородени ами и при всички възрасти както е в САЩ, нямаше да имаш никакви проблеми с намирането на партньор. Но сега въпреки че има ваксина е малко трудно да завържеш връзка и да посрещнеш разбиране от човек, че си болен от нещо опасно и трябва да се ваксинира. Много ме хваща яд като се замисля как лесно може да се изкорени тази болест по света и хронично болните да си живеят безгрижно без да се притесняват дали ще заразят някого, но финансови и предполагам корпоративни интереси възпрепятстват това нещо.

Относно това дали ще се лекуваш просто трябва да отговаряш на определени изисквания. Те ще ти бъдат направени и специалиста гастроентеролог ще ти обясни дали си подходящ за лечение или не. После се подават документи и се чака около година и повече да се отпуснат средства за лечение. Но понеже нашата каса отделя средства за лечение на хронични хепатити на цели 200 човека приема на документи е спрян за момента.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2007, 21:06:01 »
Здравей и от мен!
Приятелката ти е постъпила незряло, мисля че и ти самия го съзнаваш. Няма как да промениш това, един ден като узрее може да промени мисленето си. Ти ще спечелиш много повече ако откриеш човек, който иска да остане с теб, независимо че имаш хроничен хепатит. Освен това, можеш да заразиш друго момиче с хепатит B само ако не използваш презерватив. Мисля, че в днешно време има куп други причини, заради които да използваш презерватив, когато правиш секс с човек, който не познаваш достатъчно добре.
За яденето на мазно - ако прочетеш постингите във форума, ще видиш че това са глупости. Можеш да ядеш почти всичко, но трябва да внимаваш с алкохола и да се опиташ да не пиеш изобщо. Ако някой лекар ти е казал да не ядеш мазно, това е грешно твърдение и всеки лекар, който се занимава с пациенти с хроничен хепатит, ще ти го повтори.
Много е важно в този момент да се пребориш психологически с проблема си и да свикнеш да живееш с болестта, не си прокажен и можеш да правиш почти всичко, което искаш. Опитай се да прочетеш и да се добереш до максимално много информация за хроничния хепатит B, така освен че ще свикнеш с мисълта и ще знаеш какво можеш да правиш и какво не.
Можеш да разчиташ и на всички нас тук във форума на морална подкрепа :)
Успех!

Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2007, 05:40:07 »
Здравей и съжалявам да те видим във форума  :(
Но се надявам нещата при теб да се задвижат по възможно най-бързия начин и да те включат в програмата. Самата аз чакам от няколко месеца, така че въоръжи се с голямо търпение-ще ти е нужно. Това което са ти казали за диетата, не е вярно, черния дроб обича и мазничко,ако говорим за "добрите"мазнички неща-зехтин и тн. не да го давиш с пържено всеки ден  :D, но дори и при това положение няма страшно. Не се отказвай и от сладкото, защото е полезно за черният дроб. Но както Радо ти каза - никакъв алкохол. Това е най-важното. Иначе те съветвам да почетеш повечко, за да се ориентираш в ситуацията и да се навърташ по-често във форума- тук освен информация,си даваме и кураж, което е доста важно.Аз все още не съм наясно с всичко за Хеп. Б, но чета и питам постоянно, а и има търпеливи хора които ми отговарят  :D, така че- кураж и не се отчайвай!

Доскоро и поздрави,
Силвана
« Последна редакция: Октомври 08, 2007, 05:48:55 от Silvana »

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2007, 15:41:05 »
Здравей и от мен. Аз нямам хепатит В и не съм много наясно. Но по отношение на лечението съвсем скоро го започнах. Аз също чаках година и половина  и през цялото време бях в неведение какво ще стане с мен.Още повече не знаех за този форум и се борех сама със страховете си. Не се притеснявай. Тук имаш много приятели. Всичко ще бъде наред. Просто се успокой и се информирай за всичко , което не знаеш. Това ще ти е от полза.           Успех!                                 

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007