Автор Тема:  Здравейте и от мен  (Прочетена 14886 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kati

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте и от мен
« -: Март 01, 2010, 12:15:46 »
Аз съм една от вас, с хепатит Б, незнайно откога в мен. Разбрах за него месец ноември и веднага отидох при Антонов.
Каза ми, че съм добре и само да си следя АЛАТ и АСАТ за 6 месеца и ако има покачване да го потърся.
Тогава бях със стойности АСАТ - 21, АЛАТ - 23.
Веднага започнах да вземам Пробиотик ХЕПАНОРМ и в момента сам със АСАТ - 13, АЛАТ - 15.
Понеже не съм спокойна, съм решила май месец, когато стане времето да ходя при Антонов сама да си пусна ПСР, защото с моите ензими няма да искат да е безплатно.

Копие на оригиналния пост:
Цитат
Аз сам една от вас с хепатит Б,незнайно от кога в мен.Разбрах за него месец ноември и веднага отидох при Антонов.Каза ми,4е сам добре и само да си следя АЛАТ и АСАТ за 6 месеца и ако има покачване да го потърся.Тогава бях със стойности АСАТ-21,АЛАТ-23.Веднага започнах да вземам Пробиотик ХЕПАНОРМ и в момента сам със АСАТ-13,АЛАТ-15.Понеже не сам спокойна сам решила май месец,когато стане времето да ходя при Антонов сама да си пусна ПСР,защото с моите ензими няма да искат да е безплатно.

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Март 01, 2010, 12:35:03 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #1 -: Март 02, 2010, 20:26:56 »
Здравей, Кати, и добре дошла във форума!
Тъй като вече си се насочила към специалист, единствено мога да ти пожелая маскимално добри резултати от ПСР изследването!
Като гледам чернодробните ти ензими, има голяма вероятност ПСР изследването да е с доста ниски стойности.
Надявам се, че форума ти е полезен и не се притеснявай да пишеш, ако имаш въпроси, или искаш да споделиш нещо!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен kati

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Март 29, 2010, 22:25:10 »
Искам да попитам все пак АСАТ и АЛАТ не са ли от значение за състоянието на дроба в момента или по скоро ПСР  е показателен?Моите в момента са АСАТ-13,а АЛАТ-10.ПСР ми предстои май месец,6 месеца,откакто разбрах за хепатита.

Неактивен Dido D

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 29
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Март 30, 2010, 08:31:14 »
Здравей Кати.
Най-показателно за увреждането на чения дроб и има ли въобще такова е биопсията. Дори на ехограф може да не се забележи има ли такова, защото не винаги увреждането е свързано с увеличение на черния дроб. Асат и Алат показват единствено има ли увреждане в момента т.е. дали в дадения момент черния дроб ти се уврежда. Това ако правилно съм го разбрал и аз де. Ако греша някъде ще помоля някой да ме поправи.
PCR е показател пък колко гадинки имаш в кръвта, и разбира се е свързан със увреждането, но не е показател за степен на увреждане.
Поздрави
Дидо

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #4 -: Март 31, 2010, 07:44:28 »
Искам да попитам все пак АСАТ и АЛАТ не са ли от значение за състоянието на дроба в момента или по скоро ПСР  е показателен?Моите в момента са АСАТ-13,а АЛАТ-10.ПСР ми предстои май месец,6 месеца,откакто разбрах за хепатита.
Здравей,
Не е задължително чернодробните ензими да са ти над нормата, за да си сигурна, че протича увреждане на черния дроб, или пък че нямаш увреждане. При хроничния хепатит Б например има т. нар. фаза на имунен толеранс, при която ензимите са в норма, а репликацията е много висока. Чернодробните ензими имат отношение към моментната ситуация, в която се намира черния дроб, но не и с това дали той е и колко е увреден.
Като цяло, чернодробните ензими (и най-вече АЛАТ) са много добри показатели, че в момента с черния дроб нещо не е наред, но не могат да дадат допълнителна информация. Именно затова е нужен ПСР-а, защото той показва дали в момента има активно размножаване на вируса и съответно в коя фаза на хепатита се намира човек.

Поздрави,
Радо

Неактивен kati

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Март 31, 2010, 11:33:10 »
Радвам се,че ми отговаряте изчерпателно,но ако и ПСР не ми е висок,аз скоро с тези ензими оз
начава,че лечение няма да имам?

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Март 31, 2010, 11:53:59 »
Здравей и от мен, Кати!

Докато не си направиш HBV DNA изследване няма как да си наясно дали имаш активен хепатит или си само носител! Ако копията на вируса са малко не те съветвам да започваш каквото и да е лечение, а по-скоро можеш да се опиташ с природни средства да подсилиш имунната си ситема, за да й помогнеш тя да успява да подтиска размножаването на вируса в ниски или неоткриваеми за тестовете нива!
Пожелавам ти да имаш ниски нива на вируса и изобщо да не се налага да започваш лечение!
Доц. Антонов е един от най-добрите специалисти и след като той е поел твоя случай можеш напълно да му се довериш!

Ако искаш да научиш повече за заболяването можеш да прочетеш тези Лист факти

Поздрави,
Мери

Неактивен kati

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Април 26, 2010, 11:07:59 »
                   Здравейте!Моите ензими този месец са АСАТ-10,АЛАТ-9.Силно се надявам,че като си
направя ПСР другия месец да е с ниски показатели,макар,че биопсия е най добре.

Неактивен kati

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Декември 15, 2011, 21:43:12 »
Искам да ти разкажа накратко за моя хепатит Б.Разбрах,че го нося през 2009г,но колко време преди това незная.Отначало 6 месеца по препоръка на Антонов си следях само ензимите,които винаги за били в норма,последва през 2010 гПСР,който беше 10781 копия.След още 6 месеца вируса не се засичаше.Тази година пак направих ПСР и пак беше отрицателен.Август месец реших да си направя изследване за антитела Anti Hbs и беше 100 IUL,a изследването за хепатит Б отрицателно.Отидох при Антонов и той остана много учуден.Казах му,че пия една хранителна добавка Хепанорм,въпреки,че той е доста скептичен към алтернативната медицина.Той ми каза да повторя изследването в друга лаборатория и вчера го направих беше Anti Hbs 1000IU/L.Радвам се много,че успях да го изчистя,но останах неразбрана от моето семейство по отношение сериозноста на болеста.Дъщеря ми вика,мамо в какъв филм се беше вкарала.Хепатит В е наистина тихия убиец,нито разбрах как съм се заразила и кога съм го изчистила.

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #9 -: Декември 15, 2011, 21:51:09 »
Браво! :congrats:
Толкова е хубаво, та чак се питам дали е истина и дали е възможно.
Не подлагам думите ти на съмнение, но досега май само един беше споделял за подобна история. Той обаче не беше казал, че има антитела.
Дано всичко  се задържи така

Неактивен Rumi_

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #10 -: Декември 15, 2011, 22:11:46 »
Браво и от мен за постигнатия успех! :clap: Поздравявам те и ти пожелавам много, много зраве!

:flowers:

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #11 -: Декември 15, 2011, 22:44:30 »
Тази история много ми хареса!
Честито!
Пожелавам да се сбъдне на всички съфорумци с хепатит Б  :girl_in_love:

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #12 -: Декември 15, 2011, 23:39:29 »
Кати, поздравления за HBsAg сероконверсията! Препоръчвам ти обаче пак всяка година да продължаваш да се следиш, въпреки прекрасния резултат. По принцип пълно изчистване на хепатит B никога не се случва, поради спецификите на вируса. Но отрицателен ПСР и HBsAg сероконверсия са максималния желан резултат и те гарантират пълно спокойствие за черния дроб и съвсем нормален живот. Въпреки това, продължи да се следиш.
За тази добавка Хепанорм не съм чувал, но звучи много интересно. Ще разпитам доц. Антонов за твоя случай.
Тук, доколкото виждам, пак говорим за възникване на HBsAg сероконверсия при неактивен хепатит B. Явно има препарати и билкови продукти, които биха могли да стимулират имунната система и да и помогнат да се пребори както трябва с вируса. Това е нещо, на което явно лекарите трябва да обърнат внимание и да се направят проучвания за това свойство на неактивния хепатит B. По принцип при такива хора е възможно и понякога се постига и естествена HBsAg сероконверсия с течение на времето. Но пък явно, че при Кати имаме влияние на конкретен лекарствен продукт, който е предизвикал тази сероконверсия.
Поздравления още веднъж, Кати!

Поздрави,
Радо

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 200
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #13 -: Декември 16, 2011, 09:38:31 »
Кати, поздравления и от мен за чудесните резултати! Присъединявам се към Радо в съвета му да ги проследяваш всяка година и ти пожелавам занапред нормален и активен живот, и само положителни емоции!

Искам да споделя със съфорумците, че аз също пих продължително време Хепанорм, прибл. година и половина, преди да започна лечението. Препоръча ми го д-р Атанас Гълъбов, хомеопат, при когото ходех, докато чаках лечение. Това са пробиотици, има ги под разл. форми, аз  пиех това:
http://www.shopmania.bg/khranienie/p-biomilk-khiepanorm-250-g-1236351
Колкото до резултата, ензимите ми през цялото време бяха в норма, но аз съм със "С", хронифицирала отдавна, и ензимите ми рядко бяха високи.
Все пак, чувствах се добре, когато го пиех, имах повече енергия и Кати сега ме подсети да го започна пак  :smile:
Още веднъж-поздравления за прекрасните резултати!
Ерма  :flowers:

Неактивен kati

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Декември 16, 2011, 11:10:21 »
Мерси за пожеланията.Какви изледвания да си следя по нататък,защото Доц.Антонов ми каза,че може да забравя вече за хепатита,а аз на него му вярвам.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007