Автор Тема:  Почна се :)  (Прочетена 7224 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Stefan

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Почна се :)
« -: Април 03, 2007, 21:20:46 »
Снощи започнах с лекарствата. Взех парвата инджекция сам, много е лесно и безболезнено. преди това изпих два парацетамола (тук му викат Тylenol), така ми бяха препорачали, помага да се избегнат някой от страничните ефекти. половин час след това си легнах. днес все още нищо ми няма, понякога отнема 2-3 дни докато започнат по кофтите странични ефекти така че все още чакам. като цяло ми е ок само дето целия съм схванат и сякаш започвам да се чувствам леко настинал.

Засега съм доволен, надявам се да няма усложнения нататък. Ще ми правят кръвни изследвания всеки 2 седмици парвите два месеца и ако съм добре после на месец. на 3тия месец се прави ПСР изследване и се вижда дали лечението работи или не...

Поздрави
Стефан

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Re: Почна се :)
« Отговор #1 -: Април 04, 2007, 02:08:29 »
Успех :)
Дано първите седмици да са по-леки! Стискам палци!
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pumuckl

• Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #2 -: Април 05, 2007, 02:42:28 »
Успех,дано мине леко. :D

Неактивен Stefan

• Профил
« Отговор #3 -: Април 06, 2007, 03:53:17 »
вече минаха 3 дни и се чувствам добре. очаквах какво ли не да ми се случи, но засега съм повече от добре. имах температура 2-3 дни но взе да минава сякаш. взимам парацетамол и помага. не съм си променял рутината си по ниакакъв начин, пак си ходя на работа както преди, спа нормално и даже карах ски днес и не съм по-уморен от друг път. Малко се нерва ама мисля че си имам причина за това  ;)

Както и да е, гледам да не си правя изводи защото всички ми казват че нещата се променят и не се знае какво ме очаква занапред. Просто засега съм доволен и няма нищо страшно, важен е резултата!

Неактивен Stefan

• Профил
« Отговор #4 -: Април 14, 2007, 18:30:57 »
С времето започвам да усещам по сериозно някой странични ефекти, струва ми се че от тиа Ривабирини ми става доста кофти. Значи наи кофтито засега е че се обринвам и то на доста места, ако продалжава така скоро целиа ще съм обринат  :o.
не боли или сарби толкова колкото е неприатна мисалта че кожата ти е няква гадна. Спа малко по малко и по леко отколкото преди и започвам да чувствам леко умора. марзи ме да правя неща които по принцип не ме е марзяло :)

Един савет за ривабирина. Освен че се взима посредата на храненето то е хубаво да се яде нещо което садаржа мазнина като мляко (кисело, прясно) или сладолед. Мазнината помага много за разграждането му.

това е ъпдейта от мене :) иначе съм на едно много хубаво място в момента - във Вейл, Колорадо с приятели от България и това почти ме кара да забравя за това че съм на някакво сериозно лечение :)
Едиственя проблем е как да казваш през цялото време че не искаш да изпиеш и една бира...

между другото алкохола спира действието на лекарствата. Така беше обяснено:през времето за което черния дроб обработва да речем една бира или 50 грама алкохол интерферона не действа, т.е. вируса пак си е в негова територия...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007