Автор Тема:  Здравейте!  (Прочетена 24452 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен iovka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте!
« -: Септември 09, 2008, 18:11:14 »
Здравейте!!!Пиша ви ,тъй като съм много разтревожена за сестра ми преди два месеца започна да се оплаква от болки в дясната област на корема,но тя не си беше в България,и нямахме пряка връзка с нея,само по интернет,и тя си мислеше ,че е гастрит или нещо такова,но когато се прибра и отиде на лекар беше доста пожълтяла и бледа,очите й също са жълти, гледаха я на скенер,и така установиха ,че е с увеличен черен дроб,и и направиха биопсия на черния дроб и дебелото черво.Резултатите не бяха от най-добрите,оказа се ,че е нещо на злъчните канали,от където минава злъчния сок,но точна диагноза няма.Сега не взема никакви лекарства предписани ,а е на билки само,но взе да събира вода в корема,вече на два пъти и вадят по 3,8 л .Ако някой може нещо да ми каже по въпроса моля пишете ми,непременно!!!От къде идва тази вода ,все това се чудя!!!

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте!
« Отговор #1 -: Септември 09, 2008, 19:15:51 »
Здравей!
Чувала съм за запушване на жлъчния канал от камъни,а събиране на вода мисля ,че е от нещо друго!
Каква все пак е диагнозата на сестра ти,не може ,да не са  казали съвсем нищо!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен polina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте!
« Отговор #2 -: Септември 10, 2008, 13:31:10 »
аз сащо имах проблем със съдържането на вода но моя проблем идваше от бъбриците, тя как е с тях

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 174
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Септември 10, 2008, 14:56:59 »
Това задържане на вода в корема се казва "асцит" и  обикновено причинено от проблеми в чернодробно-жлъчната област ! Вероятности много, ние тук не сме лекари и само ще гадаем. Според мен са ви нужни добри специалисти, които да открият в най-скоро време причината за проблема.
Пожелавам скорошно оздравяване на сестра ти !!!
 :flowers:

Неактивен iovka

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Септември 10, 2008, 19:42:49 »
здравейте,аз съм Йовка,същата като тази дето писа за сестра си ,но незнам защо не можах да вляза със същото потребителско име,но това е без значение,сестар ми са и казали ,че черния и дроб не функционира

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 174
    • Профил
« Отговор #5 -: Септември 10, 2008, 21:02:56 »
Йовка, това звучи сериозно !!! :scream:

Все пак е наложително в този случай да се разбере точната диагноза, за да може да се помогне на сестра ти!

Стискам силно палци !!! :doubleup: :doubleup: :doubleup:

Неактивен papina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 50
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #6 -: Септември 10, 2008, 21:29:12 »
чернодробна недостатъчност?

Неактивен papina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 50
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #7 -: Септември 10, 2008, 21:34:03 »
черният дроб е основният филтър на стомашно-чревния тракт и когато той не функционира нормално, част от течността остава в коремната кухина - това е асцит,количеството на течността зависи от чернодробната недостатъчност - остра или хронична.

Неактивен iovka

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Септември 11, 2008, 12:45:55 »
Може ли някой да ми каже,ще може ли да се оправи въобще ,или няма шанс,ако някой знае къде трябва да се отиде ,моля кажете!!!Благодаря предварително!!!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #9 -: Септември 11, 2008, 13:10:27 »
здравейте,аз съм Йовка,същата като тази дето писа за сестра си ,но незнам защо не можах да вляза със същото потребителско име.
Здравей, Йовка!
не си успяла да влезеш със стария потребител, защото си го регистрирала с име на кирилица, а форумът има проблем с кирилските имена. Асоциирах първото ти съобщение с новия ти потребител и изтрих стария. Не си успяла да влезеш, защото стария ти е останал с име ЙОВК вместо ЙОВКА, но това вече няма значение. Изтрил съм стария ти потребител и можеш спокойно да ползваш новия iovka.

...
сестрa ми са и казали ,че черния и дроб не функционира.
Препоръчвам ти да се обърнете към някой от добрите и известни гастроентеролози в България, който да поеме случая на сестра ти и да се опита да постави диагноза. Поставянето на диагноза е много важно, за да може да се опитат да я излекуват. Тя правила ли си е изследвания за хепатит B и C?
Доколкото виждам тя наистина има "асцит", което се случва само когато черния дроб е в много тежко състояние. Затова трябва да се направи нещо много бързо, за да може да се диагностицира и да се направи нещо за черния дроб, ако може.
Ние не сме хората, които можем да даваме оценка дали сестра ти има шанс, или не - не забравяй, че ние не сме лекари. Вие имате нужда от много добър лекар, който да ви помогне. Опитай да запишеш час при някой от лекарите, за които са казани добри думи в раздела "Лекари-специалисти": http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=12.0
Пожелавам ви час по-скоро да откриете каква е причината за сегашното състояние на черния дроб.
Ако никой лекар не може да ви помогне, може да пробвате и с т.нар. ирисова диагностика. За нея сме говорили в раздела Алтернативни методи на лечение.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен iovka

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Re: Здравей,Радо!!!
« Отговор #10 -: Септември 15, 2008, 21:09:23 »
Първо искам да ти благодаря,за това ,че си ми сменил потребителското име и си оправил всичко забъркано от мен!!!Незнам сестра ми какво точно има ,може да е асцит ,но ми каза ,че диагнозата й е първичен карценом,незнам дали правилно съм я изписала,аз всъщност съвсем не съм запозната с това ,незнам какво точно означава ,ако може да ми обясни някой,който знае!!! :sad2:

Неактивен cvetna

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #11 -: Септември 15, 2008, 22:52:51 »
Здравей, Йовка

Аз не разбирам много, но доколкото знам карциномът е злокачествено образувание или с други думи тумор.
Не губи време, а направи това, което са те посъветвали останалите - спешно се свържи със специалист! Сигурна съм, че има кой да помогне на сестра ти - с лечение или операция, въпросът е да действате!

Успех ти желая на теб и на сестра ти!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Re: Здравей,Радо!!!
« Отговор #12 -: Септември 17, 2008, 22:40:38 »
Първо искам да ти благодаря,за това ,че си ми сменил потребителското име и си оправил всичко забъркано от мен!!!Незнам сестра ми какво точно има ,може да е асцит ,но ми каза ,че диагнозата й е първичен карценом,незнам дали правилно съм я изписала,аз всъщност съвсем не съм запозната с това ,незнам какво точно означава ,ако може да ми обясни някой,който знае!!! :sad2:
Здравей,
От нещата, които виждам, става въпрос за някаква форма на рак, най-вероятно на черния дроб. Той може да бъде причинен от хроничен хепатит, а също и да бъде последствие от налична чернодробна цироза.
Не знам кой лекар преглежда сестра и се надявам аз грешно да съм изтълкувал информацията, която ти си публикувала. Моля те да подходите по-сериозно и да отидете при лекар, който да бъде максимално конкретен и да ви даде пълна информация.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007