Автор Тема:  Рецепта за мехлем при обрив  (Прочетена 6685 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Рецепта за мехлем при обрив
« -: Януари 29, 2013, 18:08:55 »
Здравейте,
тъй като един от съпътстващите лечението с Интерферон страничен ефект е масивен обрив по тялото - искам да ви споделя моят опит!
На 3-ият месец от лечението ми с Пегасис и Копегус получих масивен обрив по корема,гърба крайниците! С течение на времето се разпространяваше повече и нарастваше! Мажех ги с крем Здраве,Лимон и мазило от гъша мас със невен - но резултатът беше почти невидим!
По това време трябваше да си пускам ПСР-ът на третият месец и бях в клиниката на ВМА където ме лекуват! Когато видя обривът,лекарката се обади в клиниката по дерматология на ВМА на 12-ият етаж и ме изпрати на преглед! Там бяха много в час,знаеха за ефектите на интерфероновото лечение и се отнесоха супер професионално! Взеха натривка от обривът,изследваха я и ми дадоха рецепта за мехлем който се приготвя в аптека от няколко съставки!
След 5-6 намазване с този мехлем сутрин и вечер - и обривът изчвзна!
От тогава няколко пъти се "опитва" да се появи нов обрив - но още щем забележа - мажа 2-3 дни - и край!!!
Моят съвет към всички е при такива проблеми да се обръщат към специалист!
Но съдейки и по себе си че започваме самолечение с разни кремчета - реших да кача тук тази рецепта!
Мехлемът наистина при мене имаше фантастичен ефект!
 :carate:

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
Re: Рецепта за мехлем при обрив
« Отговор #1 -: Януари 29, 2013, 18:56:56 »
Пепи, а поставена диагноза за обрива имаше ли?
Няма как да се ползват мазила от всеки без да сме на ясно с диагнозата. Причините за обривите ние си ги знаем.

На мен също в Русе още по време на първото лечение, дерматолог ми изписа мазило, което се приготвя в аптека и кожния проблем отзвуча. Диагнозата беше - ограничен Лихен планус + атипичен дерматит!
Сега пак се появиха по колената и в долната част на крайниците същите обриви, а аз бях запазила рецептата от първото лечение и ми я изпълниха отново.
Преди това обаче друг дерматолог/пак по време на първото лечение/ ми изписа кортикостероиден крем, който ползвах тогава по предписание само 2 седмици. Сега не съм го ползвала.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #2 -: Януари 29, 2013, 19:40:58 »
И да са ми казали някаква диагноза - не съм я запомнил,защото не бях отишъл специално за това!
Дерматоложката каза че това е "нормална" реакция на организма на интерферона!
Просто аз останах супер доволен от мехлема - и затова реших да го споделя!
А тук в Бургас още не съм срещнал някой лекар който да знае нещо за интерфероново лечение - затова и нямаше смисъл да си тровя нервите със специалисти които научават за интерферона от Гугъл :mocking:

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #3 -: Януари 29, 2013, 22:06:19 »
Прав си Пепи за лекарите специалисти/предимно от провинцията/, които не са наясно с диагнозата  "хепатит", камо ли да прилагат/изписват  лечения за страничните ефекти от самото лечение.
Вярно е, че и всеки  лекар  няма как да разбира от всичко. Нали за това ни е трудно при самото лечение и притесненията ни са доста.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007