Черният дроб > Хранене при чернодробни заболявания

 Натурален мед, някакви ползи?

<< < (2/4) > >>

пепи:

--- Цитат на: marinka в Август 13, 2012, 17:28:32 ---Здрасти отново :smile:!Варианта да си купиш качествен мед,според мен е следния:намираш някой старец,който си гледа пчелите в някое забутано село и ето ти качествен мед,пък и можеш да си сигурен че те не хранят пчелите си с захар и антибиотици! :smile:По старите пчелари не гледат пчелите си с цел да забогатеят,а по скоро се разтоварват и си помагат по малко към пенсиите.Искам да кажа ,че отношението им към пчелите не е толкова агресивно,както на колеги които се хранят от тая работа!Малко се поувлякох,но темата е болна за мен, иначе аз съм от Габрово и ако минаваш от тук винаги мога да те подкрепя с медец! :laugh:

--- Край на цитат ---

 :wink3: абе преди вЕрвах на пенсионерите,ама и те станах "големи шмекери"  :laugh1:
Обожавам хубавият,натурален мед и ако произвеждате такъв - ще мина при пръв удобен случай през габрово да си купя от вас   :good:

anita:
Пепи, най-добре да си намериш пчелар, който си гледа един-два кошера за собствена консумация. Баща ми на село имата комшия, който гледа пчели. Прави невероятен мед. Преди години бяха сели нивите с кориандър. Това беше най-хубавия  и ароматен мед, който съм яла.

пепи:

--- Цитат на: пепи в Август 13, 2012, 14:08:58 --- :congrats: Напълно съм съгласен с полезните качества на меда,но за мен сега големият проблем е да се намери качествен мед , защото и производителите на мед станаха големи АЛХИМИЦИ / естествено не всички,но за съжаление - повечето/   :pardon:

--- Край на цитат ---

 :wink3: аз не зная от 2-3 кошера колко мед ще изкара,защото съм като мече - миналата година купих 15 компотени буркана от един медар страхотен акациев мед,и ги излапах почти сам до пролетта  :pardon: За съжаление,на същият този медар тази година продукцията му е съвсем различна  :fight2:
Как да им вярваш после и как да си им редовен клиент! :smile:

tedi:
Да се изкажа и аз за меда - това е един от любимите ми продукти, обожавам го!
От доста години насам за подслаждане ползвам мед, в к'вото ви дойде на ум, в сладкиши, в напитки. Бях забравила к'во е да купуваш захар, сега започнах да купувам, зарад' компотите.
Меда който купувам е винаги от препоръчан и изпитан пчелар. Преди няколко години бяхме на почивка в едно село в Еленския балкан, хазяина ни се оказа пчелар, и меда му бе уникален, на тръгване си взехме 25 буркана, големи.
Сега тук съм намерила двама пчеларя, които съм сигурна, че меда им е чист и хубав, взимам си редовно. Тази година за първи път опитах липов мед и е страхотен, мноу ми допада.

А само да вметна нещо извън основната тема, вижте какви страхотни свещи от восък. Натурална работа, без химикали, без изкуствени аромати.
http://arkobo.com/

Спомням си като малка на село дядо когато вадеше мед и ми даваше да дъвча восък с медец, и до ден днешен това е най-добрата дъвка за мен.

Орфей:
Леля ми си прави такива свещи вкъщи, хубави са  :smile: А вие какво мислите за медарските изложби в София, които напоследък са до минералните води в градинката при Халите? Аз от там дебна и си купувам всяка година, когато е изложбата и ако имам късмет да разбера. Струва ми се, че там носят истински мед.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия