Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 ЗДРАВЕЙТЕ

(1/1)

LILI:
здравейте !
Може би е най трудно да се започне от някъде?Моята история е такава ...Откриха ми наличие на HBsAg(т.е. астралийски антиген преди може би 8 години)случайно и шока беше доста голям от къде ??Това означавало че съм прекарала някога хепатит Б.Лекарите и тогава и сега не са категорични правиха ми всички изследвания вкл.и биопсия на черния дроб и се оказа че съм според едни че трябва да се подложа на лечение и други че мога да живея и така макар че имаше (тогава сега незнам) репликация на вируса в кръвта !Но аз реших за добро или за лошо да чакам какво ...и аз самата не мога да си отговоря.Не знам физически но още не мога да приема че ми се е случило .Много малко хора знаят за проблема ми майка ми и приятеля ми може би се чувствах добре защото най близките ми знаеха и бяха с мен в гадните моменти на ходене по лекари!Сега положението ми т.е май незнам кажо ми е положението правя си от време на време изледвания на ензимите успокоявам се 4е още положението не е толкова зле дали само за да съм спокойна не знам?разделена съм с приятеля ми вече доста време и не искам да съм сама но самия факт че  трябва да кажа на човека до мене за този проблем и 4е има и най малката вероятност да го заразя....ме подлудяват та аз не мога да разкажа за това и на малкото ми близки приятели и много ми тежи да живея така !
е сегапоне като го написах ми стана по добре!!!

Радослав Русинов:
Здравей, Лили
Изследването, което са ти правили е за хепатит B. Тогава са ти открили, че имаш наличие на антигени, но дали и в момента изследването ти HBsAg е положително. Ако в момента е отрицателно, тогава няма за какво да се притесняваш. Ако пък е положително, това значи че хепатита ти е станал хроничен. Само ако имаш хроничен хепатит B би трябвало да предприемеш нещо и да помислиш сериозно за лечение. Би ли писала за да кажеш какво ти е изследването в момента.
Разбирам те напълно за проблема с околните и приятелите ти, много хора правят избора да не разказват за болестта.
Тук във форума доста обсъждахме въпроса как и дали да споделим за това на приятелите си и как човек би могъл да им поднесе тази новина. Форума е създаден и с тази цел, да помогне на хората, болни от хепатит да споделят за проблема си и да ги предразположи да говорят свободно по всички теми, които ги притесняват.

Поздрави,
Радо

Stefan:
Здрасти Лили,

аз съм бос по Хепатит Б темата затова нищо съществено немога да ти кажа. Вчера си правих имунизация срещу хепатит а и б защото съм на лечение от Ц и е опасно да не хвана и някой друг тип. Ето този сайт е много хубав и има много информация за хепатити б http://www.hivandhepatitis.com/hep_b/news.html

Стефан

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия