Автор Тема:  Ето ни и нас  (Прочетена 41927 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 73
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Ето ни и нас
« -: Май 13, 2015, 23:35:11 »
Здравейте,
Преди около 3 месеца ми се наложи да търся информация за хепатит Б и така попаднах тук.
Най-после се престраших и реших да разкажа за нашата среща с хепатита. След стандартни изследвания за опити за бебе (трябва да споделя, че опитваме от около 2,5 години..... ), през февруари се установи, че партньора ми има хроничен хепатит Б, при мен HbsAg е отрицателен. Няма да описвам шока и притеснението, което изпитах.... През март постъпи за лечение в МВР болница, лекуващ лекар доц. д-р Николовска. Приложили са му лечение с трансметил, ударни дози глюкоза и карсил. След 8 дни резултатите бяха: АСАТ - 75, АЛАТ - 153, GGT – 43, HBV DNA – 2 427 949 (6,38) c/ml или 296 091 (5,47) IU/ml, HBeAg-, antiHbeAg+. През април: GGT – 29, АСАТ - 115, АЛАТ -  224,  :sad3: . Въпреки че се старая да готвя здравословно, включвам повече зеленчуци, плодове...., месо (нетлъсто), яйца, извара, кисело мляко в менюто и избягваме люта храна, стойностите на трансаминазите се бяха покачили. Тогава прочетохме тук, че може би трябва да намали кафето – и това направи. Възможно ли е подправките като розмарин, риган, чубрица, които използвам (без да прекалявам, разбира се) да влияят на ензимите? (извинявам се, ако въпроса е глупав..., но не спирам да мисля какво да сготвя и какво не и как.....)
Сега като направи още веднъж изследвания за чернодробни ензими, предстои биопсия. След това определяне на подходящо лечение и така. От всичко прочетено разбирам, че всеки реагира различно на лечението и целта е да се подтисне репликацията за дълъг период от време. Борбата ще е трудна, както разбирам.....чакане за рецепти, доставки..... странични ефекти, НО няма да се предадем толкова лесно!!!
Има още нещо, което ме притеснява. При престоя му в болницата не са му казали какви допълнителни изследвания трябва да си направя аз..., кога да си поставя ваксина. От прочетеното тук разбрах, че трябва да си направя изследване за антитела, но не знам кое е точно. Тъй като планираме бебе, както споменах в началото, докторката, при която ходим не е имала такъв случай и не знае кога трябва да се постави ваксина и затова все още нямам поставена такава. Не казвам нищо лошо за нея, клиниката в която ходим е една от реномираните, въпреки че трудно си я позволяваме.
От както сме разбрали за хепатита – секс само с презерватив....и така ни остават само асистираните репродуктивни методи. Притиснати сме от времето.....  :sad3: трябва да забременея до началото на лечението му, а вече имаме една неуспешна инсеминация...А и на мен работата ми е свързана с 4 месечно отсъствие от вкъщи. И тук въпросът ми е: дали е възможно да си направя ваксина сега и да си пробваме и по естествен начин? Ако има някои с подобен опит, моля за помощ и съвет........отчаяна съм.....
Утре ще прави пак изследванията за месеца и ще споделя резултатите.
Благодаря ви за отделеното време....извинявам се, ако съм ви досадила с прекалено дългият си пост. :ashamed2:
П.С. истинско щастие е, че форума съществува  :flowers:
« Последна редакция: Май 14, 2015, 07:41:28 от Ani_sv »

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Ето ни и нас
« Отговор #1 -: Май 14, 2015, 00:17:20 »
Здравей Ани,

изследването което трябва да си направиш е Anti-HBc total или така нареченото HBcAb (едно и също е). Това ще покаже дали някога си се срещала с вируса. При отрицателен резултат можеш да поставиш ваксините по схема - на 1-ия, на 2-ия и на 6-ия месец. След втората доза вкасина можеш да си провериш антителата и ако са над 10 се счита, че си защитена. Би трябвало да са доста повече :) И може смело да "работите" за бебе :))))

Успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 14, 2015, 07:37:28 »
Здравей Аника :),
Много благодаря за светкавичният отговор. Още днес ще си пусна изследването за антитела.

Поздрави  :flowers:
Ани

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Май 14, 2015, 07:41:38 »
Здравей Ани,

партньорът ти има този хепатит от повечко време, тъй като е с "е" отрицателен антиген и с положителни антитела за него. В зависимост от това дали има увреждане, ще се прецени дали има нужда от терапия или не, но с тези високи ензими е видно, че хепатитът е активен. Със сигурност подправките нямат нищо общо :). Кафето не трябва да се намаля, напротив, според последните проучвания има протективен ефект върху ч. дроб. Кафето трябва да бъде истинско, а не тип 3 в 1. Аз пия по 3 кафета на ден, лятото съвсем пък се оливам (4-5).
За ваксината-сложи я преди опитите за забременяване. Можеш да направиш бързата схема в рамките на 1 месец ( на 1-ви ден, на 21-ви ден и на 30-и ден), да проверите дали си изградила антитела и да почвате с опитите за бебе.

Ако сте от София, заповядайде на организираните от нас Групи за подкрепа, там можем да поговорим повече очи в очи, за всичко което ви притеснява.

Поздрави,
Силвана  :girl_wink:

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 14, 2015, 07:52:39 »
Здравей Силвана,
Много се радвам, че получавам отговори :).
Коя е тази ваксина (като марка), която може да се постави в рамките на месец. Ще си я направя другият месец, следващата седмица имаме посещение в клиниката за репродуктивно здраве и вероятно ще пробваме с нова инсеминация.... преди да замина на работа ...и ще процедирам според резултата.
За съжаление не сме от София, иначе бих идвала на тези срещи :).
Благодаря!!!
Хубав и успешен ден!

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #5 -: Май 14, 2015, 08:14:26 »
Енженерикс В.

Неактивен Аника

• генотип 1
    • Профил
« Отговор #6 -: Май 14, 2015, 08:46:07 »
Аз искам да те помоля да си помислиш и да попиташ в тази клиника, аджеба как третират материалът на мъжа ти? Т.е . след като хепатит В може да се предава и по полов път, и да се съдържа в еякулат как ще го обезопасят, за да не се заразиш след като още не си ваксинирана? Наистина ми е интересно!
Да, направи си варианта за бързото ваксиниране, който ти е посочила Силви.

Пиши!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Май 14, 2015, 08:57:24 »
Мдааа... и аз се замислих затова, но те искаха и неговите изследвания, т.е. знаят че той има хепатит Б и....като отговорни (каквито мисля, че са...) би трябвало да са третирали материала подходящо.
Аника, благодаря за съвета  :doubleup: ще попитам.

Неактивен Аника

• генотип 1
    • Профил
« Отговор #8 -: Май 14, 2015, 20:17:32 »
Виж сега, казано вече не толкова деликатно, не мисля че имат с какво да го третират!
..., както споменах в началото, докторката, при която ходим не е имала такъв случай и не знае кога трябва да се постави ваксина и затова все още нямам поставена такава. Не казвам нищо лошо за нея, клиниката в която ходим е една от реномираните, въпреки че трудно си я позволяваме.
От както сме разбрали за хепатита – секс само с презерватив....и така ни остават само асистираните репродуктивни методи. ...
Та, четейки този абзац от твоя пост, и по-специално подчертания текст, на твое място не бих поела риска с инсеминацията, преди да съм си направила пълния курс ваксини и да съм проверила за изградени антитела. Вярно, че рискът може и да е минимален, но за мен си остава категорично НЕОПРАВДАН!
Не ти налагам мнението си, просто се опитвам да ти дам информацията, която ти е нужда за да вземеш вярното за теб решение!

Успех

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Май 14, 2015, 21:27:16 »
Привет Аника :),
Изключително съм ти благодарна за мнението (ох, вероятно се повтарям) ..... май трябваше да пиша по-рано тук. Нямаше кой да ни посъветва. Утре ще ми са готови резултатите от повторното изследване за HBsAg и за антитела. Ще пиша пак като ги взема.

Поздрави и огромно БЛАГОДАРЯ!  :smile:

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Май 15, 2015, 10:16:33 »
Здравейте,
Току що взех резултатите от лабораторията.... АСАТ и АЛАТ продължават да растат :(, съответно: 132 и 308  :crying2:  :crying2: :crying2: ГГТ също: 78.  Другия месец в началото ще постъпи пак в МВР болница за сляпа чернодробна биопсия.

При мен HBsAg -, anti-HBsAg- (<3,10 mlU/ml) - в лабораторията им казах, че искам  Anti-HBc total - тези 2 термина различни неща ли означават......  :ashamed2:. Ще обсъдя следващата ни инсеминация с лекуващата ми докторка и ще решим какво да правим в тази насока.
За сега това е от нас....
Хубав и успешен ден!
« Последна редакция: Май 15, 2015, 13:51:01 от Ani_sv »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #11 -: Май 15, 2015, 10:53:13 »
Здрасти.
Ти имаш антитела, макар и минимални, така че вероятно си прекарала хеп. В на крак. Сложи ваксината. Няма нужда да правиш допълнителното изследване.

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Май 15, 2015, 13:34:23 »
Значи трябва да изчакаме с инсеминацията ;( ...... След като му направят биопсията през юни, колко време горе долу се чака за лекарствата :(

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #13 -: Май 15, 2015, 13:51:28 »
2-4 м.

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Юни 18, 2015, 13:37:27 »
Здравейте,
Включвам се да споделя резултата от биопсията.... А3, Ф2.... вируса си е доста активен :( и това е на основата на материал от само едно портално пространство...не знам защо...все пак така са преценили докторите. И е предписано лечение с Виреад.... не знам за колко време..само това успя да ми каже за сега по телефона ;(.
Поздрави!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007