Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Здравейте от мен, хепатит б

<< < (16/16)

anti-HBs:

--- Цитат на: Боян Спасов в Март 31, 2020, 15:46:13 ---Здравей  :smile:
Аз например си чакам заразяването с коронавируса  :smile:
Вчера говорих с приятел от Австрия, който е болен заедно с цялото си семейство.
Изкарват го относително леко. Той го описва като среднотежък грип.

--- Край на цитат ---

А защо чакаш заразяването, не можеш ли да го предовратиш по научния път?  :wink3: COVID лечението не е много щадящо за черния дроб...

positivevibes:
Де да беше всичко толкова лесно и сигурно.. да се намеся и аз  :girl_wink: :write: Нали казват, че има и случаи, при които дори и с ваксина има заболели (ако това имаше впредвид за научния път).. Друг е върпосът за неочаквани реакции и т.н. От друга страна, да, и Ковида е много непредвидим и може да бъде много опасен, но.. има и много случаи, когато си протича безсимптомно, или дори и със симптоми, не винаги е нужен прием на лекарства. Мен 10 дни си ми ме мъчи доста неприятно, но въпреки това реших, че няма да пия нищо освен много витамин Ц и Д. Много е трудно наистина да се вземе решение какво е най-добре да се направи с този Ковид.

anti-HBs:
Ами рисковете при ваксината със сигурност са по-малки от риска да се разболееш и да имаш трайни последствия. Имам случаи на двама близки с безсимптомно прекарване, но с отключени сърдечно-съдови аномалии - аритмии, чудесии и ходене по топ кардиолози вече месеци (от септември). Още се задъхва един друг, който също го кара тогава, но по-тежко. Двама съседа от улицата пък си заминаха рано рано... Имам и приятели с постковид неврологични проблеми - единият е на болкоуспокояващи заради гърба и кръста. Изобщо не е безобидно. Последиците от вируса са много по-неизучени от ваксинните такива.

Професията ми включва да се занимавам с цифри и статистически шансове ежедневно. Клиничните изпитвания на всички ваксини включваха достатъчен брой хора (а някои и в пъти повече), за да се види, че вероятностите са много ниски. При риск в най-лошия случай и то недоказан все още - 1:100 000 и то при АстраЗенека... Съвсем отделен въпрос е, че излизат нови детайли по темата и в Дания и Германия ваксината се е поставяла по различен начин и тази техника може да води до тромбози.

hristo_gb:
Анти-ХбС, малко се отклонихме от темата, но все пак ако от Ковид може да се защитиш посредством социопатия, то от ваксината, след като я сложиш нямаш какво друго да направиш. Така, че решението на всеки е индивидуално според нуждите, нека не се критикуваме, защото "науката", не винаги е била права - все пак зад нея стоят хора, които могат да грешат :)
За да не бъде съвсем безсмислен и спамърски постът ми, имам и един въпрос, дали има начин да се самоваксинирам за хеп.Б и хеп.А и дали комбинираната ваксина е по-добра или е по-добре по-отделно? Доколко може да имам проблеми от такава ваксинация, при неуточнен статус на имунната ми система и щитовидна жлеза (изчакавам малко да поспадне "ковидността" преди да се изследвам)?

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия