Автор Тема:  Хепатит Б  (Прочетена 63582 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3208
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хепатит Б
« Отговор #60 -: Януари 30, 2020, 18:33:48 »
Аууу, побеснявам като чуя за гастроентеролог, който вижда, че дробът е на леш (каква дума само) и не прави нищо повече по въпроса, дори да назначи елементарни хепатитни маркери. Трагедия сме в здравеопазването, трагедия пълна.

Омазняването като цяло няма връзка с наличието на хепатит, свързано е с наднормено тегло, диабет, високи нива на липиди, и по данни, които четох днес, всеки четвърти човек има омазнен черен дроб. Там няма медикаментозно лечение, трябва диета с намаляване на въглехидратите, намаляване приема на сладко и алкохол, увеличена двигателна активност. Всъщност свалените килограми са най-доброто лекарство за стеатозата, така че баща ти ако има наднормено тегло, трябва да промени начина си на живот. Това за диетата този гастроентеролог не го ли е обяснил? Всъщност като се замисля, не се знае и колко релевантни са тия думи за ''лешта'' на тоя гастроентеорлог, може черния дроб на баща ти да си е добре, а просто да не са го прегледали като хората. 

Стискам палци всичко да бъде наред с двамата, и ти да се успокоиш малко. Виж какво ще каже д-р Балабанска, нейното мнение е от значение. Другото го забрави.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #61 -: Януари 30, 2020, 20:04:22 »
Съгласна съм с теб за здравеопазването. За съжаление наистина е зле положението. Аз му обясних на татко, даже го стреснах малко, за да се вземе в ръце. От вчера явно вече е на диета, купил си е извара и е пропуснал ракията. Надявам се да му стане навик това. Балабанска ще му обясни всичко подробно. Аз сега като за начало - каквото мога ще помагам - с режим, с информация, с разговори...
Радвам се, че и вие сте насреща.. спокойна вечер!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #62 -: Февруари 05, 2020, 12:58:25 »
Хораааа....  :flowers: Въпреки, че все още има време до кръвните резултати на татко искам да споделя резултата от Фиброскан от днес : F1-F2, и стеатоза между 1 и 2. Ако знаете какъв товар ми падна от сърцето  :yahoo: Бях се настроила за най-лошото. Така ми олекна.. Балабанска го е прегледала и на ехограф и му е казала, че изобщо не е толкова зле положението както му е казал онзи гастро преди 3 години. И то това е завеждащ отделение в Пловдивската Пълмед. Ако и другите изследвания излязат сравнително добри, ще си сипя една чаша винце  :dance:
Благодаря, Силвана, още веднъж се оказа права,че с Хеп В никога не можеш да си сигурен и е най-добре да не си правим заключения предварително. Другата седмица отива и майка, стискам палци там нещата да са наред както си мисля!  :love5:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #63 -: Февруари 05, 2020, 16:12:19 »
С какъв кеф ще ти кажа: Казах ли ти  :girl_haha:

Радвам се супер много, че всичко е наред с него. Айде, другата седмица да ни зарадваш и с хубави мамини резултати.
« Последна редакция: Февруари 05, 2020, 16:20:10 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #64 -: Февруари 05, 2020, 19:50:53 »
Благодаря! Всъщност няма да чакаме до другата седмица - Балабанска е казала на татко да отиват още утре, че от 12-ти излиза в отпуска, а иска да изкоментират резултатите преди това.
Настроението е съвсем друго обаче  :smile: ! Дано остане такова и утре!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #65 -: Февруари 05, 2020, 20:31:30 »
Аз така, както съм се разписала тук във форума.. чета отново и отново различни истории и чак сега като че ли си давам сметка колко много хора са изкарали остър хепатит без дори да разберат!!! А винаги съм си мислила, че няма начин да караш хепатит и да не разбереш. Явно организма трябва да направи хипер реакция, за да не си помисли човек, че просто кара стандартен грип или вирус.
Сега и с родителите ми - още не знам точно какво е положението, надявам се майка да го е изчистила, а татко да е на път да го изчисти, но факт е, че никой от тях няма спомен да е боледувал! Аз също! Но аз съм си с хроничен. Та се питах, как е възможно, в нашия случай например, никой от нас да няма спомен за преболедуване?! Един от нас да, двама ... еее айде добре, ама и тримата? Значи или сме много заблудени или просто вируса , понеже е вирус и се държи като повечето такива, не го отчитаме при остра фаза (освен ако не ти размърда билирубина). Та така де... размишлявам си ..  :angry3:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #66 -: Февруари 05, 2020, 20:56:50 »
Възможен сценарий:
1.родителите ти споделят инфекцията
2. Майка ти е била с хепатит В по време на бременността, но го изчиства след раждането ти (наблюдава се след раждане майката да изчисти спонтанно Hbsag)
3.при баща ти вируса остава
4.при теб вируса остава, защото новородените остават хронично инфектирани поради липсата на имунна система

Липсата на симптоми е нещо нормално, хепатит В рядко бива диагностициран навреме въз основа на някакви симптоми. Ако въобще има проявление, то прилича на грип, настинка, стомашен вирус и тн.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #67 -: Февруари 09, 2020, 22:59:22 »
Здравейте отново,
Малко нова информация след прегледа на родителите ми и изследванията им.
Майка е с резултат 5.0 Кра от Фоброскана. Според д-р Балабанска това е F0-F1. Но със по-сериозна стеатоза S2-S3. HBs Ag отново отрицателен, но нещо се бави количествения тест. Не съм сигурна дали майка е разбрала правилно и наистина има HBs количествен или чакаме само PCR. Балабанска и е казала, че това при нея е много стара инфекция и предполага, че PCR ще е отрицателен. И аз така се надявам.
При татко количествен HBs 759 IU/ml - за мен добър резултат. Имаше тук един коментар,че Балабанска е на мнение, че когато единиците паднат под 600, организма започва да произвежда антитела. Така, че действаме в тази посока, дано успеем да ги смъкнем.
Замислих се обаче за друго - масово хората разбрали, че техен партньор има Хеп В и се изследват, се оказва, че са го прекарали. Но на практика се изследва HBs, Anti-HBs и Anti HBc Total (последнот не винаги). А колко от тези хора си пускат HBe Ag? На практика почти никой. В случая с майка, нейното изследване е отрицателно, а Anti HBe е положително.Значи действително е била хроничен носител., но го е изчистила (дано е така). Тогава, според мен, процента на хората със спонтанна сероконверсия е доста по-висок. Просто тези,които са диагностицирани с хроничен Хеп В, вероятно са доста по-малко от реално заболелите.
Малко объркано май се изразих ама в главата ми е мноого ясно...
Идеята ми е, че може би шанса да изчистиш хроничен В вирус е доста по-висок от 3-5%.  :girl_in_love:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #68 -: Февруари 10, 2020, 09:41:41 »
За образуване на антитела говорим, ако hbsag е под 100, не 600.
Наличие на Anti hbe не показва дали хепатита е изчистен или не, а само че има/имало частичен контрол на инфекцията.
За съжаление да изчистиш спонтанно хепатит В след като е станал хроничен, е наистина в порядъка на единици проценти, не е повече. Обикновено това се случва след дълги години лечение или след бременност.
Мисля че най-важното е, че и при двамата няма фиброза, фокусирай се върху това. За стеатозата трябва корекция в храненето и повече движение и ще се оправи.
« Последна редакция: Февруари 10, 2020, 09:51:26 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #69 -: Февруари 24, 2020, 21:35:10 »
Здравейте, отново. Днес говорих с Балабанска, резултатите от PCR на родителите ми са готови. Майка - не се открива, татко - 430 000 IU. Надявам се да не съм чула правилно или поне да са копия, а не единици. Балабанска каза, че майка го е изчистила, но като повдигнах въпроса за отрицателния тест за антитела и евентуален окултен хепатит, ми каза че ще рагледа пак изследванията и ще довърши епикризите. Така, че все още нямам окончателно становище. Ще изчакам документите.
Имам един друг въпрос - поради сравнително дългия инкубационене период на вируса, след колко време най-рано може да се засече HBs Ag с кръвен тест?
Силвана, благодаря за уточнението"ако hbsag е под 100, не 600.". А иначе, относно Anti HBe пол. и HBe отр.имах предвид, че показва хронична инфекция, а не че си изчистил вируса.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #70 -: Юни 26, 2020, 18:56:33 »
Здравейте! Лелеее... не съм писала от февруари... а толкова неща се случиха ...   :smile:
Ще опитам да съм кратка. Първо, вече споменах в една чужда тема, но да си напиша пак тук - чакаме второ детенце, вече съм в 5-тия месец, днес си пуснах контролни чернодробни и о, небеса - Асат 15, Алат 13, ГГТ 12! Никога не съм виждала такива ниски стойности! Щастлива съм.  :flowers:
Сега за още по-интересните неща около родителите ми. Майка е с отрицателен PCR, с отрицателен HBsAg и с отрицателен Anti-HBs! Само HBc Total е положителен. Чернодробни перфектни, въпреки сериозната стеатоза. Нямам обяснение какво става. Все още си мисля за окултен хепатит, но според епикризата от д-р Балабанска, майка го е изчистила, но няма протективни антитела. Ще почакам още известно време и ще и кажа да си пусне ново изследване да видим дали случайно няма да са се появили.
Такаааа... при баща ми нещата са направо като във филм ... понеже много не му се иска да се лекува с НУК решихме да пробваме алтернативен метод. Както и аз си действам до момента, но с различен препарат да го наречем. Разрових се аз , намерих малко инфо за гъбите Рейши и решихме да пробваме. Започна той да взима гъбите и на 40-тия ден си пуска изследвания. Трансаминазите бяха скочили страшно много Алат 1500, Асат - 900! Приеха го в Токуда въпреки, че той нямаше никакви оплаквания. Постоя 3 дни, вляха му 1-2 банки, малко трансметил и го изписаха с леко понижени Асат и Алат. Резултата от PCR от болницата обаче бяха много лоши - 19 000 000 IU/ml. HBsAg кол. - 1400 (беше скочил двойно). Обаче той се чувстваше прекрасно. А на мен нещо ми подсказваше, че това му е шанса да изчисти вируса! Гъбите изглежда си бяха свършили работата!
След месец, само на лагоза и есенциале, отново отиде в Токуда, за да даде кръв евентуално да бъде включен в програма на РОШ за лечение. Резултатите от тези изследвания просто са изумителни : PCR 81 IU/ml, HBsAg кол. - 140 IU/ml, Асат и Алат на горна граница!  :shocked1: Това само за месец!
Последните му резултати от миналата седмица са Асат 26 (от 44), Алат 35 (от 44) ГГТ 31 (от 50)!
Не мога да се зарадвам още защото чакам да минат 4-5 месеца и да тестваме отново за антитела. Силно вярвам и се надявам, че ще имаме положителен резултат. Стискайте ни палци!
Това е от мен! Радвайте се на лятото доколкото можете в тази луда обстановка!

P.S. Моля, особено новите членове във форума - не приемайте написаното от мен като призив да използвате гъбите! Както виждате това явно е нож с две остриета! Повишаването на трансаминазите крие своите рискове, честно казано не съм очаквала такова развитие, но така се получи при нас, затова каквото и да искате да пробвате или както и да действате, моля, подходете като възрастни, здравомислещи хора! Успех на всички!

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #71 -: Юни 28, 2020, 13:49:42 »
Поздравления.
Това с гъбите при баща ви ми стана много интересно. Чувал съм за тези специално, не помня какво, но първоначално докато четях си помислих, че все пак може да са токсични, а и гъбите по принцип са тежка храна и би трябвало да затормозяват и черния дроб. Което като резултати сякаш е видимо. Но пък излиза, че е станало нещо много интересно, а именно възможно ли е да са предизвикали нещо като остър хепатит, което пък обикновено вдига шанса да се постигне самоизлекуване? Или поне аз така го разбирам. Имал ли е други повишени стойности например билирубин или друго?
Казвам го в смисъл такъв, че хем звучи добре като краен резултат, хем донякъде ми се струва опасно, макар че баща ви се е чувствал добре. Излиза, че ако наистина постигне изчистване, това ще е нов метод за лечение на хроничен хепатит Б :)

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #72 -: Юни 28, 2020, 21:24:01 »
Здравей, това с гъбите изобщо не е нов метод за лечение на хепатит. В Азия се използва широко за лечение на вирусни хепатити, именно затова решихме да го пробваме. Очаквах да подсили имунитета, но нещата стигнаха по далеч - до цитокинен тласък, обостряне на хепатита и надявам се ще приключи с изчистване. За мен това със сигурност е защото гъбите са си свършили работата - тези гъби не са от стандартните ядивни, а са дървестни. Няма общо с това ,че са тежка храна. Аз също казах, че е нож с две остриета, затова ако някой реши да пробва нека добре си направи сметка, че е възможно да се получи покачване на ензимите, което не е безобидно. Всъщност, това което забравих да спомена е, че фиброзата на баща ми е скочила от 5.6 Кра (Ф1) до 8,2 Кра (Ф2) за 40 дни. Но имунната система явно провокирана от гъбите е разпознала вируса и го е атакувала. В отгобор той е започнал бясно да се размножава, за да оцелее (19 000 000 единици са много), но все пак имунната система е взела превес и почти го е унищожила. Така, че за мен това е успех в борбата с вируса при баща ми.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #73 -: Октомври 27, 2020, 18:40:39 »
Здравейте отново от мен! В петък 23.10.2020 бях в Токуда да си пусна изследвания - последните ги пусках преди година, пак октомври. Днес излезе и последния резултат , а именно HBV PCR!
Резултата е ОТРИЦАТЕЛЕН! Не знам как е възможно, не знам реално ли е, надявам се да е така, просто ме е страх да се зарадвам!
HBsAG все още е положителен, с количествено измерение около 2000 IU. Но е паднал от миналата година, когато беше около 3500 IU! Все хубави новини според мен. Чернодробните ми са много добри също. Чакам д-р Балабанска да си каже мнението.Но, при всички положения, за мен е най-добрия вариант, имайки предвид, че чакаме бебето да се появи до края на другия месец!

Е, всъщност, най-добрия вариант щеше да е ако имах наченки на антитела, но и това ще стане!  :love5:
Поздрави на всички!

КЛИНИЧНА ХИМИЯ
АСАТ    24.0   U/l   0   34   
АЛАТ    19.0   U/l   0   55   
ГГТ             7.0   U/l   0   50

ВИРУСОЛОГИЯ И СЕРОЛОГИЯ
Количествено определяне на HbsAg                    2027.56   IU/ml   0   0.017   H
HBV - (Hepatitis B вирус) PCR количествен    отрицателен            
HBsAg
HBsAg                                                          > 1000.00   Index   0   1   H
HBsAg Text                                                  Reactive            
Anti-HBs                                                           < 3.10   mIU/ml   0   12

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #74 -: Октомври 27, 2020, 19:03:39 »
Супер бре, момиче :)

И да те зарадвам още повече - при някои дами след раждане се наблюдава феноменът на изчистване на хеапатита и поява на антитела. Дано, ще ти стискаме палци :)

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007