Автор Тема:  Re: Моля ви - споделете как се живее с хипатит б  (Прочетена 20601 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 48
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте
Някой знае ли от къде мога да закупя ваксина за хипатит Б за деца, защото в мрежата има само за възрастни?И ако не намеря може ли да се сложи от тази за големи ,като по информация за деца е на половина?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Моля ви - споделете как се живее с хипатит б
« Отговор #1 -: Май 27, 2019, 20:45:51 »
За колко голямо/малко дете говорим?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 29, 2019, 23:39:49 »
На 9 години е голямото ми дете-анти телата му са 8.8 и се притеснявам да не го заразя.Малкия ми син е на 3 години и ваксината при него е бита скоро.
Не знам как е при други джипитата но нашето на тема хипатит е много зле." Мисля че при повечето е така"
Като прибавя и опорсвото на съпругата , беше ми необходимо 2 месеца да стигнем до консенсус,и хоп ваксини за деца в мрежата няма.
Разговарях ме с производителя или там вносителя и ще ни отпуснат 2 бройки, обаче трябва да се поръчат от аптека.Аптеката трябва да ги изисква от дистрибутор.
И още чакаме отговор.
Питам се аз от къде съм идиец или пакестанец да бях до сега да съм я бил проклетата ваксина .
Не знам кой и да попитам  аз с тази ниска времевия под 1000 колко съм заразен???

Неактивен izabel

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 70
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Май 30, 2019, 22:26:14 »
Аптека Мина ,аз там поръчах .Мисля ,че е на  ул.Георги Софийски ,близо до Арката на Александровска болница .Успех и аз бях като Вас )))

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 30, 2019, 23:18:59 »
Мерси за отговора, мисля че другата седмица ще ми е доставят.Ако не се получи ще видя дали има такава верига в нашия град.

Неактивен dodi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 63
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 26, 2019, 21:43:26 »
 Здравейте, успяхте ли да намерите ваксина Енджерикс за дете и ако сте я намерили откъде. От аптечната мрежа ми казват, че не се внасяла вече. Купих ваксина за възрастни и ми казаха, че трябва да се сложи половината. Но ме е страх  дали ще може да се дозира правилно и затова изчаквам. Детето ми е на 11.5 г. и антителата са и 2,2.

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #6 -: Юни 27, 2019, 14:39:17 »
 Не не- обадете се на производителя мисля че беше гласко ,по късно ще попитам ще напиша номера.После ще отидете в някоя аптека и ще поискате от тях да ви ги доставят.Чаках три седмици но ми ги доставиха.

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #7 -: Юни 27, 2019, 22:48:08 »
Здравейте
Oтносно за ваксината вижте тел в интернет,фирмата производител се казва Глаксо и ще ви обяснят как става.Не е нужно да казвате с подробности - ако се безпокоите ,просто ви необходима и толкова.

Неактивен dodi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 63
    • Профил
« Отговор #8 -: Юни 27, 2019, 23:44:25 »
Благодаря!

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #9 -: Ноември 08, 2019, 13:36:57 »
Здравейте.
От много време ми се иска да попитам всички болни като мен!Как влияе хепатита на отношенията ви с околните хора, приятели близки и най -вече сексуални партньори.На мен специално боледуването чисто физически не ме безпокои ,но психически ме бута.
Имам приятели който почнаха да ме избягват .Казах си ок и общувам с други,но съпругата ми колкото и да говорим за ваксини и взаимоотношения нещата не вървят.Интересно ще ми да разбера само при мен ли е така или проблема е общ.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2019, 09:21:29 »
Здравей, мисля че доста хора има с този проблем. Аз лично съм казала на няколко души само-тези, които знам, че ще ме подкрепят въпреки всичко. Беше ми трудно да споделя, защото се притеснявах от реакцията им все пак, но се развам,че го направих, защото спокойно мога да говоря с тях за това. Мъжът ми беше като ударен като му казах, но застана до мен и ме подкрепя постоянно. Той ми вдъхва най много кураж. Шока е голям за всички, но споделяй само с избрани хора. Не ти е нужно да се натоварваш от кофти отношение.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #11 -: Ноември 09, 2019, 11:51:23 »
Ще споделя моя опит-4 г. след диагностицирането ми знаеха само моето семейство и хората от форума, които се превърнаха в семейство номер 2. В някакъв момент, бидейки част от управлението на сдружението, трябваше да изляза на светло, заради проблеми с достъпа до лечение и нуждата от комуникация пред медиите. Това беше такова облекчение за мен! Все едно огромен товар се свлече от плещите ми-например не ми се налагаше вече да мисля какви ли не врътки, само и само да не взимам болничен, че на него ще ми пише диагнозата. Не се налагаше да се крия от самата себе си. Осъзнах, че не съм споделяла с останалия свят, не защото той ще има евентуален проблем с моя хепатит, а защото аз имам проблем с него. Проблем да го приема, да го осъзная, да спра да се гледам като втора ръка човек, заради едната диагноза. Оттогава започна (2010-2011), моята трансформация. От проява на осъзната автостигма, започнах да вървя по пътя да градя себе си отново като нормално човешко същество, ограмотявайки и останалите около мен, които вярваха на откровени глупости за хепатита. Била съм дискриминирана много пъти (отказване на зъболечение, слагане на незнам колко чифта ръкавици по време на гинекологичен преглед, който беше кошмарно болезнен заради това, да не споменавам вербалните обиди), карала съм се откровено с лекари и съм на пускала директно техния кабинет, когато са ми обяснявали как 1.аз съм си причинила някакси заболяването сама, т. е. нося вина, 2.хепатитът не трябва да се лекува, защото той е едно безобидно носителство и т. н. Карала съм се в Здравната каса, когато служителка на висок глас почна на коментира заболяването ми пред всички, влизала съм в конфронтация с приятели, които вече не са ми приятели, с роднини, с кой ли не. Ежедневната конфронтация с експерти не я броя, тя е вече част от работата ни. И това за мен е много важно, поради няколко причини - искам да имам свободата да бъда аз самата, без да се крия, защото не така искам да изживея живота си, но по-важното - искам да допринеса да се осветли повече истината за хепатита и да се престане с тая дискриминация, че до гуша ми дойде от непросветеност. За това се боря всеки ден в личния ми живот, като част от Сдружението, и няма да престана никога.

И нека това не се разбира, че ви съветвам от утре да излезете по улиците, крещейки че имате хепатит :), но може да е добра причина да проведете един откровен разговор със себе си кое точно ви притеснява в това, да заявите спокойно и с достойноство, пред някой друг, че имате такова заболяване? Дали няма вероятност да проявявате автостигма спрямо себе си? Изпитвате ли страх, агресия, срам? Ако е така, може да вземете решение да промените това, да промените начина на мислене, както на себе си, така и на останалите.

Само се замислете-дали хората с диабет например имат нашите притеснения? Не, те не се притесняват от заболяването си, защото обществото го е приело за безопасно, нормално заболяване. Хепатитът е друга история, там ни е втълпено изначално, че само пропаднали хора го имат, те са си виновни, правили са нещо нередно и това им е наказанието. Обрисувам го така елементарно, защото такова е генералното обществено мнение. И ето тук се корени нашият проблем - как да променим начина на мислене на хората около нас? Защо едни заболявания са по-приети от други и как да докажем на съседа например, че не сме го ''хванали'', боцкайки се всяка сутрин с какви ли не забранени субстанции? Нямам готово решение, но можете или да инвестирате време да обяснявате или просто да не обръщате внимание и да подминавате. Или ако имате сили, да влизате в конфронтации и скандали, всичкото това съм го правила :)

Може и да решите, че за вас е по-добре да не разкривате статуса си, това също е ок. Няма грешно или правилно в това дали да споделим или не, това е ваше решение и касае вашето здраве и живот и не се длъжни да се обяснявате на никого.

Каквото и да изберете, ви желая да ви донесе вътрешен мир и хармония.
« Последна редакция: Ноември 09, 2019, 12:49:23 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2019, 00:07:49 »
Благодаря за изчерпателния отговор.
Искрено се надявам хора като мен да намерят хармония и спокойствие в живата си.
Искам да съм оптимист,но трудно се съгласявам с разума си.
Пародоксоално е през цялото време в съвместния ни семеен живот съм бил болен,не съм заразил никого.
Откакто знаем за хепатита жена ми ме отбягва ,а за ваксина не иска и да чуе.
И пред мен изкачат три варианта-свиквам да си живуркам така,хващам си нова жена която да навия да си сложи ваксина или да пусна обява в интернет хепатитно болен търси себеподобна .
Каква хубава хармония,да не казвам само колко обичам  децата си не бих ги карал да страдат за нищо на света.
Надявам се не съм досаден изглеждащ тъпо ,но тук намирам трибуна където мога да споделя моите тревоги.
Колкото и неловко да звучи обществото ни живее в заблуда, невежо за болестите като хепатита.
Надявам се някой ден да прогледне .
На всички добри приятели съм казал , никой от тях не знае нищо за хепатита .
Едни ме отбягват други не,не се сърдя на никого .
Незнам аз самия как бих постъпил ако приятел беше болен а пък аз не.
Аз също не знаех  нищо за хепатита.
Но  като се замисля със сигурност знам че не бих изоставил любим човек,било то приятел или съпруга.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2019, 04:43:01 »
Не живеем вече в Средновековието, имаме вече достъп до информация, който иска да прочете за хепатита, може да го направи с натискането на няколко бутон в интернет. Не оправдавам вече незнанието, защото съм убедена, че хората цъкат и прекарват часове в ровене на глупости в нета, но не и да разберат нещо за тази болест, ако приятел или роднина я има.
Твоята партньорка чела ли е по темата, вероятно ако положи усилия в тази посока, ще преодолее страха си и ще можете да възстановите отношенията си? Ако е от София, може да направим една среща, да поговорим, да ви дадем информационни материали?

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #14 -: Ноември 17, 2019, 23:20:58 »
Сърдечно благодаря.
Не сме от София но няма да е това причината да не се срещнем.Когато човек подкрепя някого  може и до луната да се отиде. Причината за нашите взаимоотношения ,като се замисля едва ли е само болестта .
Но все пак благодаря още веднъж.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007