Автор Тема:  Re: Моля ви - споделете как се живее с хипатит б  (Прочетена 20927 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 48
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля ви - споделете как се живее с хипатит б
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2020, 13:38:25 »
Здравейте
Ето ме и мен една година слет като разбрах за хипатита.
Имах доста нисък виросен товар но уви сега не е така, копията са се вдигнали на 23000.
 Лекарят ме оверява че няма нищо опасно,.
Трябва да се направи биопсия и да се види състоянието на черния дроб.
Мисля да направя повторно днк hbv в Иван Рилски, или някаде другаде незнам.
Моля за съвет..

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #16 -: Февруари 22, 2020, 14:40:17 »
Здравите!
 Пиша тук защото може би искам да общувам с себеподобни. Измина една година от както знам за хипатита. Помислих си че мога да го исчистя, понеже имах някакви 3700 копия.
Започнах да се храня диатично, да спортувам, премахнах всички вредни навици и пиех саменто.
Свалих 15 килограма, тялото ми възвърна форма като на 20сет години. Надявах се, вярвах си, но... Казвах си най много да съм с същите копия-имам го от поне 15 години, до сега даже не съм почувствал нищо, но уви.
Сега съм с 23000 копия като всичко друго ми е в норма.
Явно ако тези 23000 копия са верни вироса не спи.

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #17 -: Февруари 22, 2020, 16:40:48 »
Здравей, Наката!
Не зная каква ти е историята, но щом си написал, че е ХРОНИЧЕН хепатит В, това което зная е че не може да се "изчисти". Ако не се изчисти до 6 месеца от заразяването, вируса на хепатит В успява да излъже по някакъв начин имунната система, че е "приятел" и тя не го атакува. Затова например сега пия Тенофовир (запичнах с Виреад). Те вършат работата на имунната система да не дават на вируса да се размножава.
Когато започнах преди 6 години лечението имах вирусен товар 1 800 000 копия. Още на третия месец след започване на лечението с Виреад спаднаха на около 7000 мисля. От тогава до сега или пише "Не се отчита" или е <25.
Но за да потдържам това трябва (вероятно) цял живот да пия тенофовир или по някакво чудо имунната ми система пак да започне да третира вируса на хепатит В за враг. Или да открият някакво лекарство, което да ни лекува, а не да ни поддържа живи и да треперя всеки ден дали си пих хапчето или не.
Естествено трябва консултация с лекар и той да определи какво да правиш.
« Последна редакция: Февруари 22, 2020, 17:12:25 от vpv »

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 24, 2020, 15:16:59 »
Здрасти vpv.
Надявах се и си мислих че мога да го исчистя, защото вирусния ми товар беше само 3000 копия. Помислих си че ако вдигна имунната система ще го.....
Така съм повече от 10 години, като знам за него от една година.
Лекуващия ми лекар също ми даде надежда че може и да се получи.
Но вместо това той се репликира.

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #19 -: Февруари 24, 2020, 16:12:18 »
....Помислих си че ако вдигна имунната система ще го.....
....
Това е най-гадното в случая. Може да направим така, че имунната ни система да е супер и да се бори със всичко останало и да защитава организма ни, но след като веднъж вируса на хепатит В я е излъгал, че е "приятел" то тя не го закача вече. Няма значение колко е силна.

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #20 -: Февруари 26, 2020, 22:57:45 »
Здравейте.
Днес ми излезна резултата от Иван Рилски:234 Ul или 1068 копия - не се открива.
Не знам на кое да вярвам, миналия месец в друга лаборатория ми бяха 23000 копия.
Всички други изследвания са ми в норма  като Anti Hbs 4.9.
Утре ще се опитам да се свържа с доктора си, но това значи ли че го чистя или нищо още не се знае?

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #21 -: Февруари 26, 2020, 23:30:56 »
Здравей, Наката!
Веднъж като лежах в болницата и съседа ми по легло сподели, че брат му още от дете бил носител на вируса на хепатит В, но не бил болен от хепатит. Не зная какво означава това.
Доколкото разбирам и при теб е нещо подобно.
Не се лекуваш като мен например с Виреад(Тенофовир), но все пак вирусния товар не ти скача чак толкова много, колкото имах аз в началото 1 800 000. Мисля че под 1000 се считаше че е добре.
Не зная това са някакви особени случаи или изключения.

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #22 -: Февруари 27, 2020, 00:31:39 »
Здравей vpv!
 Относно моя хипатит може би го имам от дете, или по скоро знам за него от поне десетина години.
Миналата година в началото бях да давам кръв за мой роднина и тогава ми съобщиха че не мога да дарявам кръв, защото преди десет години когато съм давал съм имал хипатит Б.
Бях в шок, а от дарителския център ми казаха да бъда спокоен можело само да съм бил в контакт с някой болен.
Идваше ми да ги стисна за гушите тия две мърли, но си казах каква вина имат те.
Никога не съм се чувствал зле физически, но психически бях зле.
Някой приятели започнаха да ме отбягват, но по страшно стана в семейството.
Така или иначе съпругата ми не си сложи ваксина, но пък е склоних да си пусне Анти Hbs и се оказа че има анти тела 5600 мисля.
Така че моя хипатит може би не е бил спящ като сега. Пък знам ли, може жена ми да ме е заразила!
За десет години може и понякога да е бил активен.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #23 -: Февруари 27, 2020, 08:56:25 »
Наката, много е кофти това със семейството или близките, които от незнание започват да те избягват. Хубаво е да им обясниш, ако не на всички, то поне на жена си, че хепатит Б се хваща и при зъболекар например. Поради моя проблем, когато разбрах за хепатита (само че аз съм с Ц и пак не знам откога ми е) имах проблем и със зъбите (може и да имаше връзка даже).
Е, разбира се, като започнах да търся зъболекар, казвах предварително че съм с Хеп.Ц и дали това е проблем за тях.
Повечето реагираха с неразбиране и директно ми отказваха. Това, че може да имат и други заразени пациенти, които самите не подозират за това, явно не ги притесняваше толкова, защото после разбрах за няколко случая на остър хеп.Б при зъболекари в моя град, който не е особено голям и се разбират лесно тези неща, които са се заразили от пациенти. Познай за каква хигиена става дума, още повече, че има много такива, които обслужват много голям брой пациенти на ден и нямат време да си стерилизират добре инструментите след всеки.
Това е до болка позната тема... предполагам и за теб и не е много успокоително, но може да поговориш за тези неща.
Хубавото в случая е, че като започнеш да търсиш зъболекар и той ти откаже заради хепатита, така си вадиш изводи, кой спазва хигиена и кой не особено, доколко са запознати с възможните последици и може да предпазиш и близките си от посещение при тях, защото... ами има и други бацили, които не са приятни, хеп.Б засега не се лекува, но може да се живее без проблем с него. Пък и не се знае утре дали няма да открият лечение, както стана при хеп.Ц.
 Успех!

Неактивен Наката

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #24 -: Февруари 28, 2020, 13:50:11 »
Здравей Христо!
Малко грешно си ме разбрал, или по- скоро аз съм се изразил грешно.Съпругата ми никога не се съмнявала в мен. Просто се страхува да не се зарази, не искаше да си слага ваксина и се оказа че е прекарала хепатит на крак.
Колкото до заболекаря не казвам че имам хепатит, но питам за това как обработват инсроментите.
Така съм решил, сега тук някой може да ме критикува но....

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007