Автор Тема:  Хепатит Б  (Прочетена 3135 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sad but true

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Хепатит Б
« -: Юли 24, 2020, 11:26:14 »
Здравейте.
За пръв път пиша във форума.
Публикувам тук, тъй като в темата в другия раздел, където се обсъжда дали са ни уведомили от кръвния център, ми изписва грешка, та както и да е...
Моят случай е подобен, както при повечето хора, а именно:  през живота си бях дарявал веднъж кръв - през 2008г.
Здрав съм като бик(поне така си мислех).
На 16.09.2019г.(понеделник) ( помня, защото на тази датадъщеря ми, да е жива и здрава милата, беше първолак) отивам да даря кръв за една колежка, понеже съм рядка кръвна група - 0-, при което ми съобщават, че през м.юни 2008г. е установено HBsAg +.
Шах и мат!
Добре де, както някой по-нагоре бе писал, ако още тогава бях научил, бих променил начина си на живот, щото си попийвах доволно, бих внимавал с близките си (слава богу жената и детето са добре).
В последствие се оказа, че явно съм наследил близките си отношения с "австралиеца" по наследство от майка ми (слава богу, че го намерих у себе си, че да разберем и за нея, щото след нейната биопсия се оказа, че е била "на крачка от цирозата", както се изрази д-р Балабанска (Господ здраве да й дава).
Иначе предполагам всички сте преминали или преминавате през това - как вече имате чувството, че не сте вие, как блажените дни са минало (както някой бе писал в друга тема), как се радваш на хубавите моменти, но изведнъж сянката на реалността на момента те връхлита и докато се усмихваш, изведнъж малката радост от даден момент приключва на мига, страхът да си прегърнеш детето, за да не го заразиш, как спираш да излизаш на по биричка с приятели, които от своя страна се чудят какво става с теб и защо все ходиш в София (понеже живея в друг град), притесненията колегите(които се чудят същото като приятелите) да не разберат, щото промяната в настроението и спадът в КПД-то са очеизвадни и т.н.
Почнах регулиране на състоянието с два медикамента - Вирофоб и друг, част от проучване.
Първоначално HBV DNA ми беше 12 000 000 IU/ml ( сега е target not detected), HBeAg + като беше по спомен над 500, сега е 0,40iu/ml)Anti HBe беше non reactive, ( сега е reactive), HBsAg беше 13 000 IU/ml, а сега варира всеки месец между 2500 и 7300. Anti - HBsAg е под 2. Фиброзата беше F 2, имах и стеатоза, преди 2 месеца на фиброскан нямах стеатоза, а фиброзата бе 1, във вторник на 28.07. (световният ден за борба с хепатита) съм на фиброскан.

Та, от тогава душевно съм като Джон Картър - между два свята.
Извинявам се за дългия пост, но знаете как е - човек гледа да си изкаже мъката.
Поздрави.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Хепатит Б
« Отговор #1 -: Юли 25, 2020, 09:33:31 »
Привет,

От края на миналатата година, след двугодишна борба и писане на писма до кой ли не, наредба 18 за кръводаряването беше променена и вече са длъжни да уведомяват директно донора, ако има пол. резултат за В или С хепатит. За съжаление обаче, това не важи за хилядите хора, преди 2018, сред които си и ти.

Няколко хубави неща виждам в твоята история:
Вече знаеш :)
Попаднал си при най-разкошния лекар, доктор Балабанска е ангел за мен ❣️
Вирусът е под контрол
Фиброза и стеатоза са обърнати

От тук насетне зависи от теб как ще гледаш на себе си и на живота - дали ще се изолираш и ще мислиш за себе си като за болен, или като за нормален човек с нормално хронично заболяване, което не е по-различно от диабета например, и няма да му дадеш чак такъв централен фокус. Да, пий си терапиите, грижи се за себе си, но без да ограничаваш живота си.

Неактивен Sad but true

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Re: Хепатит Б
« Отговор #2 -: Юли 27, 2020, 15:03:07 »
Благодаря Ви за хубавите думи.
Остава надеждата, че скоро ще пуснат ефективно лекарство за пълно излекуване.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007