Автор Тема:  Хпоничен хепатит Б  (Прочетена 16721 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хпоничен хепатит Б
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2020, 23:31:18 »
Белия трън не чисти вируса, а помага на черния дроб да се възстановява.
Тези хапчета (тенофовир, виреад) те не дават на вируса да се размножава (мултиплецира).
Ако вируса не бъде спрян, то нито бял трън, нито нещо друго може да помогне на черния дроб. Просто вируса постоянно ще го разрушава.
Нека и други да споделят, дали имат някакви странични ефекти от тия лекарства, но аз след 6 години не съм забелязал при мен да има такива.
Друг е въпроса при бременност. Там специалисти трябва да кажат.
Но доколкото разбирам веднъж започнат ли се тия лекарства - спиране не трябва да има.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 18
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #16 -: Октомври 16, 2020, 00:05:10 »
Точно затова говоря и аз.
Почнат ли се не се спират.
Разбира се че белия трън не чисти вируса.Това го казах и аз.
Просто споделих,че репликацията е паднала и не виждам защо толко настояват.
Относно бременност (нормално е да не се взимат лекарства)това на всеки би трябвало да е известно,особенно първите месеци.
Точно от специалисти съм чувала това.
Следи се пациента и ако се наложи последните три месеца се дава лекарство да смъкне репликацияха.
И това всеки специалист го знае.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #17 -: Октомври 16, 2020, 08:23:33 »
Тенофовир е безопасен да се дава през цялата бременност, има жени, които го пият от години, забременяват междувременно, раждат здрави бебета и тн. Проблемът тук е друг - дали изобщо има нужда от лечение, но се надявам след втория консулт нещата да са много по - ясни.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 145
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2020, 10:42:59 »
Моля за извинение, че се намесвам тук, но защо изобщо се пие този тенофовир, ако:
Цитат
Tenofovir will not cure hepatitis B and may not prevent complications of chronic hepatitis B such as cirrhosis of the liver or liver cancer. Tenofovir may not prevent the spread of hepatitis B to other people.
и да речем, че след време открият крайно лечение на Хеп.Б, то тогава спирането не е ли твърде рисковано?
Цитат
If you have hepatitis B virus infection (HBV; an ongoing liver infection) and you take tenofovir, your condition may suddenly worsen when you stop taking this medication.
https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a602018.html

Пускам тези неща, защото е хубаво хората да взимат решения за живота си на базата на пълната информация, която има за тези лекарства.

П.п. И аз съм доволен от брашното от бял трън, за първи път усещам осезаем ефект от "добавки". Разликата е, че при него липсват "помощните" вещества, които има в хапчетата. Гледам всички продавани хранителни добавки във вид на хапчета или друго, са все с разни "полезни" химии.... Титаниеви диоксиди и какво ли още не....

« Последна редакция: Октомври 16, 2020, 10:52:37 от hristo_gb »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2020, 18:44:26 »
Тези неща, които си цитирал, ги има на всяка стандартна листовка на което и да е лекарство. Да, тенофовира не лекува хепатит В, може и състоянието на човек да се влоши (ако например има декомпенсирана чернодробна цироза на фона на още сто заболявания), и да, ако се спре, можеш да развиеш остро състояние.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 106
    • Профил
« Отговор #20 -: Октомври 16, 2020, 23:08:16 »
Здравей, Сиси, включвам се и аз защото имах същата дилема като теб до скоро, а и резултатите от изследванията ми са близки до твоите.
Имам детенце, което ще направи 4 год след две седмици. Родих без да знам, че имам хроничен Б, дори не съм я ваксинирала, но слава на Бог, тя не е заразена. Аз съм при Балабанска, но на тогавашния етап отказах лечение, защото исках и второ дете, а не съм привърженик на каквото и да е лечение по време на бременност.Почти 3 години мислихме с мъжа ми дали изобщо да имаме второ дете, но януари тази година решихме да рискуваме и ,живот и здраве, на края на другия месец трябва да се роди още една принцеса. Поддържах се с добавки преди да забременея, по време на бременността не пия нищо. Предстоят ми изследвания на края на този месец, за да видим как се движат нещата и да преценя дали детето трябва да му се сложи Хепатек (имуноглобулин). За мое огромно съжаление, ще се наложи да сложа ваксината, колкото и да не ми се иска. Но ако мога да спестя имуноглобулина, ще го направя. Настроена съм положително, че всичко ще е наред и очаквам с нетърпение второто си дете. С времето мислите ми се проясниха, страха от непознатия тогава вирус изчезна и сега приемам нещата много по-спокойно. Объркването го няма, знам какво искам и съм убедена, че рано или късно ще се намери решение и на този проблем. Стискам ти палци и действай по интуиция... при мен се оказва най-добрият съветник засега...

Извинявам се много ако разводнявам темата, ама каква е причината да не сте сложили хепБ ваксината на първото дете?   :shocked1:

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #21 -: Октомври 17, 2020, 10:27:24 »
Здравей anti-Hbs
Ако този въпрос за ваксината е за мен,аз нямам деца за да съм сложила ваксина,но когато имам със сигулност ще преследваме лекарите да сложат :) :)

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Октомври 17, 2020, 21:28:48 »
И за мен това беше най-важната ваксина, защото аз никога нямаше да страдам от хроничен хепатит, ако бях роден след 92ра. И съветвам всички около мен да я сложат.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #23 -: Октомври 18, 2020, 09:28:35 »
И за мен това беше най-важната ваксина, защото аз никога нямаше да страдам от хроничен хепатит, ако бях роден след 92ра. И съветвам всички около мен да я сложат.

Мкого се радвам, когато срещна някой, който мисли и агитира така. Антиваксърското течение нанася непоправими щети, дори и при хепатит В, и има родители, които сериозно обмислят да я прескочат тази ваксина. А тя е спасила над 1 млрд души по света. Това е първата ваксина, която превантира чернодробен рак.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Октомври 18, 2020, 12:06:55 »

Мкого се радвам, когато срещна някой, който мисли и агитира така. Антиваксърското течение нанася непоправими щети, дори и при хепатит В, и има родители, които сериозно обмислят да я прескочат тази ваксина. А тя е спасила над 1 млрд души по света. Това е първата ваксина, която превантира чернодробен рак.

То най-интересното е, че съм спорил с родители, които дори не са антиваксъри, а казват "защо да натоварвам детето с ваксина за болест, която се предава по полов път". Или пък "то хеп Б се изкарва за 1-2 седмици и забравяш". И като им разкажа през какви перипетии съм минал - да изключим страха за здравето, но занимавките, протоколите, досадното хапче всяка вечер в 21:00, чакането на биопсия първия път, ограниченията (макар и минимални) върху начина на живот, и тн, и тн. Всичко това може да бъде избегнато с една ваксина? Затова като се роди дъщеря ми 2018та - исках да съм сигурен, че са поставили точно тази ваксина. Не че другите не са ми важни (слагаме всички), но тази ми е лична кауза. Всеки може да се зарази на зъболекар, фризьор, маникюри, сексуални контакти (дори и човек да няма безразборни контакти) и всеки човек хепатит Б може да го свари "неподготвен" или пък да се "разберат с имунната му система" да стане хроничен.

Съвсем отделен въпрос е, че ваксината за Хепатит Б е една от най-леко понасящите се от децата и възрастните и с изключително малко странични ефекти. Гордея се със 9 човека покрай мен (приятели и роднини), ваксинирани като възрастни заради "моята история". Не бих оставил на позитивното мислене и билки здравето на най-важния орган в човешкото тяло. 

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #25 -: Октомври 18, 2020, 13:09:54 »
За съжаление много голяма част от хората си мислят че Хепатит Б се хваща само и единствено при полов контакт,затова и мисленето е такова относно ваксините,а никой не си дава сметка,че заразяването може да стане и от много други места
Аз също нямам представа от кога е,но имайки предвид ,че още на 40 дни бебе съм оперирана два пъти за един ден и възтановяване в болница след това три месеца, след години последваха други операций ,интирвенции и няма да се учудя да е още от тогава.На тема здраве съм направо докачлива просто защото доста съм ходила по болници и по други здр.проблеми съм видяла доста.
Аз също бих агитирала всеки да поставя ваксини и каквото е нужно за да се предпази човек.

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #26 -: Октомври 18, 2020, 14:20:45 »

Здравей anti-hbs.Искам само една поправка да внеса относно последния ти пост за степенуването на органите по важност.
Преди 10 год.така изневиделица ми установиха хронично възпаление на бъбреците и да ти кажа всичко се обърна на 360градуса. Не знаех къде се намирам и какво става.Изследвания безброй,биопсия,лечение един месец в болницата,след това вкъщи по 15 хапчета дневно(ходех с една тетратка в която си записвах какво,кога съм пила.И тогава освен хапчетата ,също съм взимала билки,чайове за подпомагане(не виждам нищо лошо в това) Направо си ме хванаха на ръба да не стане най-лошото,затова всеки орган в нашия организъм е важен.Тогава всичко стана за три дни,а никой не знае колко време е работило това да се стиге веднага трябва да влезеш в болница защото меко казано нещата не бяха добре.
Затова няма най-важен орган и по малко важен,поне според мен.Всеки орган е важен :)

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Октомври 18, 2020, 15:07:10 »
Съгласи ме :) Те и затова си работят в синхрон всички заедно.

Аз съм заразен с Хеп Б при раждането ми. Майка ми също се заразява, изкарва го и не разбира и има антитела. Но аз съм нямал този късмет.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #28 -: Октомври 19, 2020, 20:52:08 »
Бебетата нямаме шанс, поради липса на имунна система. Затова ваксината се слага в първите часове от раждането, за да  може да превантира навлизане на вируса в хепатоцитите. Искрени поздравления, че си мотивира 9 човека да се ваксинират, браво  :clap3:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
« Отговор #29 -: Октомври 27, 2020, 19:36:43 »
Здравей, Сиси, включвам се и аз защото имах същата дилема като теб до скоро, а и резултатите от изследванията ми са близки до твоите.
Имам детенце, което ще направи 4 год след две седмици. Родих без да знам, че имам хроничен Б, дори не съм я ваксинирала, но слава на Бог, тя не е заразена. Аз съм при Балабанска, но на тогавашния етап отказах лечение, защото исках и второ дете, а не съм привърженик на каквото и да е лечение по време на бременност.Почти 3 години мислихме с мъжа ми дали изобщо да имаме второ дете, но януари тази година решихме да рискуваме и ,живот и здраве, на края на другия месец трябва да се роди още една принцеса. Поддържах се с добавки преди да забременея, по време на бременността не пия нищо. Предстоят ми изследвания на края на този месец, за да видим как се движат нещата и да преценя дали детето трябва да му се сложи Хепатек (имуноглобулин). За мое огромно съжаление, ще се наложи да сложа ваксината, колкото и да не ми се иска. Но ако мога да спестя имуноглобулина, ще го направя. Настроена съм положително, че всичко ще е наред и очаквам с нетърпение второто си дете. С времето мислите ми се проясниха, страха от непознатия тогава вирус изчезна и сега приемам нещата много по-спокойно. Объркването го няма, знам какво искам и съм убедена, че рано или късно ще се намери решение и на този проблем. Стискам ти палци и действай по интуиция... при мен се оказва най-добрият съветник засега...

Извинявам се много ако разводнявам темата, ама каква е причината да не сте сложили хепБ ваксината на първото дете?   :shocked1:

Здравей, ще опитам да обясня причината възможно най-просто (ако е възможно изобщо)
1. Бяхме взели решение с мъжа ми да не ваксинираме детето, тъй като за съжаление имаме много случаи покрай нас на деца пострадали от ваксини.
2.Разбрах за хепатита чак когато бебето беше на почти 7 месеца. През това време детето е кърмено, аз имах рагади, никнеха зъби и т.н. - детето е било изложено на риск.
3. Когато я изследвах и излезе отрицателна! Моята логика оттук нататък :
Ще пазя детето! Вече знаех, знаех механизмите на предаване и бях изключително предпазлива. Спрях кърменето, въпреки, че по принцип не е високо рисково, но заради рагадите по гърдите предпочетох да не рискувам повече.
3. Останах на решението си да не ваксинирам, защото :

- Ваксината има за цел да запознае организма с патогена, за да може при евентуална среща в бъдеще да реагира с изграждане на антитела и евентуално превенция от развитие на болестта.
- Имайки предвид дългия инкубационен период на вируса съществуваше възможността детето все пак да е заразено, но да не се отрази от теста, което обезсмисля повторно запознаване на организма с вируса чрез васкина! Даже напротив - след ваксина имунитета пада, което дава възможност на вируса да се развие. Има такива случай, описани са тук във форума, на майки, чинно ваксинирали децата си, но въпреки това децата са носители на болестта. Малко са, но са факт!
- За мен рисковете от васкините са повече от ползите и затова не желая да го правя!
Моля, не ме разбирайте погрешно - не агитирам никого против, това е лично мое мнение, мироглед или както искате го наречете. Така се чувствам по-комфортно и вярвам в собствените си доводи. Причината поради която сега обмислям да ваксинирам второто дете при раждането е , че се притеснявам от социалните! В моето досие, до което те вече имат достъп, след приемането на новия закон за закрила на детето, е и досието на моето дете, а там не са вписани ваксини, но пък се вижда, че аз съм HBV положителна.
Вярвам, че всеки трябва да решава за себе си и подопечните си и да може да направи информиран избор!

Пожелавам на всички да сте здрави и действайте според собствените си убеждения!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007