Здравей, Сиси, включвам се и аз защото имах същата дилема като теб до скоро, а и резултатите от изследванията ми са близки до твоите.
Имам детенце, което ще направи 4 год след две седмици. Родих без да знам, че имам хроничен Б, дори не съм я ваксинирала, но слава на Бог, тя не е заразена. Аз съм при Балабанска, но на тогавашния етап отказах лечение, защото исках и второ дете, а не съм привърженик на каквото и да е лечение по време на бременност.Почти 3 години мислихме с мъжа ми дали изобщо да имаме второ дете, но януари тази година решихме да рискуваме и ,живот и здраве, на края на другия месец трябва да се роди още една принцеса. Поддържах се с добавки преди да забременея, по време на бременността не пия нищо. Предстоят ми изследвания на края на този месец, за да видим как се движат нещата и да преценя дали детето трябва да му се сложи Хепатек (имуноглобулин). За мое огромно съжаление, ще се наложи да сложа ваксината, колкото и да не ми се иска. Но ако мога да спестя имуноглобулина, ще го направя. Настроена съм положително, че всичко ще е наред и очаквам с нетърпение второто си дете. С времето мислите ми се проясниха, страха от непознатия тогава вирус изчезна и сега приемам нещата много по-спокойно. Объркването го няма, знам какво искам и съм убедена, че рано или късно ще се намери решение и на този проблем. Стискам ти палци и действай по интуиция... при мен се оказва най-добрият съветник засега...
Извинявам се много ако разводнявам темата, ама каква е причината да не сте сложили хепБ ваксината на първото дете? 
Здравей, ще опитам да обясня причината възможно най-просто (ако е възможно изобщо)
1. Бяхме взели решение с мъжа ми да не ваксинираме детето, тъй като за съжаление имаме много случаи покрай нас на деца пострадали от ваксини.
2.Разбрах за хепатита чак когато бебето беше на почти 7 месеца. През това време детето е кърмено, аз имах рагади, никнеха зъби и т.н. - детето е било изложено на риск.
3. Когато я изследвах и излезе отрицателна! Моята логика оттук нататък :
Ще пазя детето! Вече знаех, знаех механизмите на предаване и бях изключително предпазлива. Спрях кърменето, въпреки, че по принцип не е високо рисково, но заради рагадите по гърдите предпочетох да не рискувам повече.
3. Останах на решението си да не ваксинирам, защото :
- Ваксината има за цел да запознае организма с патогена, за да може при евентуална среща в бъдеще да реагира с изграждане на антитела и евентуално превенция от развитие на болестта.
- Имайки предвид дългия инкубационен период на вируса съществуваше възможността детето все пак да е заразено, но да не се отрази от теста, което обезсмисля повторно запознаване на организма с вируса чрез васкина! Даже напротив - след ваксина имунитета пада, което дава възможност на вируса да се развие. Има такива случай, описани са тук във форума, на майки, чинно ваксинирали децата си, но въпреки това децата са носители на болестта. Малко са, но са факт!
- За мен рисковете от васкините са повече от ползите и затова не желая да го правя!
Моля, не ме разбирайте погрешно - не агитирам никого против, това е лично мое мнение, мироглед или както искате го наречете. Така се чувствам по-комфортно и вярвам в собствените си доводи. Причината поради която сега обмислям да ваксинирам второто дете при раждането е , че се притеснявам от социалните! В моето досие, до което те вече имат достъп, след приемането на новия закон за закрила на детето, е и досието на моето дете, а там не са вписани ваксини, но пък се вижда, че аз съм HBV положителна.
Вярвам, че всеки трябва да решава за себе си и подопечните си и да може да направи информиран избор!
Пожелавам на всички да сте здрави и действайте според собствените си убеждения!