Автор Тема:  Моля споделете ако вашата история е подобна  (Прочетена 12625 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте приятели,
Досега не съм писала или публикувала във подобни форуми, но виждам че човек може да получи доста адекватен съвет което много ме радва.
Накратко за мен. Носител съм на вируса от 26 г. Стойности на HBV DNA под 2000 единици до миналата година. ALAT/ASAT- норма. Фибрискан- F0-1 до миналата година месец май. Сега си пуснах контролни изследвания: HBV DNA 28 302 UI/ml. HBsAg количествен- 2700 UI/ml. ALAT-12.70; ASAT  20.40. Искам да питам- някой имал ли е такова повишение след толкова мн години. Това ли е естествения ход на болестта. Аз по никакъв начин не усещам спад във моя имунитет. Не боледувам по малко или повече. Имам също Автоимунен тиреоидит на Хашимото. През Февруари имах голямо разместване на тиреоидния хормон но сега вече е компенсиран. Тогава взех за определено време етерични масла с които исках да подобря функцията на щитовидна жлеза. Като че ли ми се иска да свържа това увеличение на HBV DNA със проблема във щитовидната. Моля ако някой е имал подобно раздвижване на HBV DNA  да сподели. Възможно ли е нивото на HBV DNA  да се нормализира отново? а стреса как влияе също? Чета че на някой хора им е препоръчано Изопринозин. Приема му не прави ли евентуално последващо лечение по малко успешно? Много благодаря предварително.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Моля споделете ако вашата история е подобна
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2020, 18:49:28 »
Здравей,

естественият ход на инфекцията дава едни естествени повишавания и спадове в нивото на вирусния товар, няма как той да е постоянна константа. Ако покачването да не е драматично високо и да има нормални чернодробни ензими (както е при теб), това не е причина за безпокойство. Хубаво е да се следи фиброзата веднъж годишно с Фиброскан.
Изопринозин се дава при определени състояния на хепатита, не се пие на общо основание, трябва  да се консултира с гастро. Иначе не пречи на последващото лечение, ако има такова.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2020, 21:33:19 »
Много Ви благодаря. Записах си час за Фиброскан във Токуда. Ще споделя резултата като го направя. Чувала съм също че фиброскана дава най точни резултати във средните стоиности. Във стоиности Ф- 0-1 е възможно да има отклонения във сравнение с биопсията. Имате ли някакво мнение по този въпрос? Също бих искала да знам ако някои е на дълго лечение със НУК какви са евентуално страничните ефекти- бъбреци, кости?

Неактивен Сиси

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 18
    • Профил
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2020, 12:56:49 »
И аз бих искала да знам какви са страничните ефекти от евентуално лечение на НУК върху бъбреците.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 106
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #4 -: Октомври 19, 2020, 09:10:13 »
Доколкото знам тези ефекти върху бъбреците са по-силно изявени при хора с HIV, при HBV са доста редки.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 77
    • Профил
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2020, 17:01:54 »
Ще ти кажа едно - такова нещо като "носител на вируса" няма. Това са остарели и неверни представи за хората с хроничен хепатит Б, каквато си ти, аз и всички тука. Не е въпрос на заяждане кое как ще се нарече, това е важно, но го разбрах години по-късно след откриване на моето "носителство", при това бях наречена "неактивен здрав носител", нито бях неактивен, нито здрав, но както казах, разбрах го години по-късно, как ли? Случайно. Така както разбрах и за хепатита навремето. Влязох в гастроентерология, заради болки в корема, които НЕ бяха от хепатита! Обаче покрай тях взеха, че пуснаха виремия и хоп, изненада - 6 милиона копия :)
После станаха 40 хил и ензимите влязоха в норма, как защо... един Господ знае... кой знае как е варирала виремията през годините, никой не ми беше казал да я следя!!!! Казаха ми, ако ензимите са в норма, всичко е ток и жица. Да, ама не. Също така имах фиброза 2 на биопсията, тоест той си е увреждал тихомълколм, докато съм се считала за здрава! Ама какви блажени години бяха, не се и сещах за него, освен веднъж годишно, като пусках ензими. Ей така си живеех прекрасно без стреса, че съм хронично болна. Понякога искам това невежество да продължи... Както и да е. Това исках да ти кажа, като са ти казали и другите по-горе, виремията не е константа и спрямо доста фактори се преценява от лекуващия лекар (стига да си попаднала на компетентен) дали трябва да правиш нещо или не. Наблюдение със сигурност.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2020, 22:03:44 »
Тук сме описали петте фази на протичане на хепатит В, както са според Ръководството на Европейската асоциация за изучаване на черния дроб (easl). Много важно е да се отбележи, че дори хора, "преболедували'' хепатит В (изчистили австралийски антиген и развили антитела) не са напълно изчистени от вируса, тъй като една много важна част от него остава интегрирана в хепатоцита и при редица състояния може да се реактивира. Ето защо, вече няма старото деление на "преболекувал", "неактивен носител'' и т.н. С годините, разбирането ни за вируса се развива.

https://www.hepactive.org/sites/default/files/2019-11/hepactive_hbv_brochure_2019.pdf

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2020, 18:05:03 »
Благодаря за новата информация. Човек си променя настина мирогледа по отношение на здравето. Аз имам няколко въпроси ако някои си ги е задавал или е получавал отговори моля да сподели:

Фиброскан- F0-1. Какъв е нормалния резултат на човек без Вирусен хепатит Б. Според вас има ли динамика в двата резултата- 4.4kPA и 5.6kPA. Каква е границата на Фиброскана за нормален ч дроб и фиброза. Някой правил ли е сравнение между фиброскан и биопсия? резултатите съпоставими ли са? Също как се чете резултат HBV DNA повече от 2000 UI/ml и нормален ALAT? Нормално ли е имунната система да не разпознава вируса и да не реагира със излив на ензими?
При кои случай ч дроб започва да страда- дали фиброзата започва при висока виремия и нормални ALAT и фиброскан?
Също знаете че е възможно да има мн висок вирусен товар да няма все още фиброзиране на ч. дроб.
Все въпроси който се опитвам да си изясня - кога наистина се налага лечение. Мн добре със запозната със алгоритъм и критерии за започване на лечение. Знам и мнението на мн хепатолози.
Това което искам да чуя е мнение на хора който са преминали през подобни дилеми дали да започнат или не лечение и кога точно да го започнат.

Много благодаря предварително!

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2020, 12:29:06 »
Здравейте отново,
Скоро ще пускам изследвания, но искам предварително малко инфо ако може. Четох доста истории за силимарин, котешки нокът, Phyllanthus urinaria, глутамин. Аз през годините не съм пила нищо с което да подсиля имунната система. Сега когато след 26 имам раздвижване на количествения HbsAg и HBV DNA съм решила да пробвам. Другия проблем е че имам автоимунно заболяване при което имуностимулиращи не се приемат/ смята се че увеличават собствените АТ който атакуват собствени органи/. Моля Ви да споделите ако някой е имал подобен случай и ги е приемал. Също ако някой не е имал ползи от гореспоменатите добавки но е имал ребаунд ефект на увеличаване на виремия и ензими. И последно от къде мога да си набавя котешки нокът и Phyllanthus urinaria. Предпочитам да не са на хапчета, че не се знае какви други помощни вещества имат. Предварително благодаря сърдечно на отзовалите се!

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2020, 07:07:28 »
Здравей,

не знам дали е добра идея на фона на автоимунно заболяване да се заиграваш с имунната си система. Помисли го много добре.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2020, 18:29:07 »
Да. Обмислям го. Чух много и различни теории вече.
Благодаря!

Неактивен Milev

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #11 -: Ноември 26, 2020, 19:23:44 »
Здравейте , и аз имам следния въпрос
Март месец тази година ми откриха че имам хепатит Б, веднага направих нужните изследвания ДНК 34000
Алат Асат в норми
След това биобсия  фиброза 1 и ми казаха , че е хубаво да почваме лечение ,  пуснахме документи - отказ заради едно изследване , 2ри път отказ . Вчера ми се обадиха и ми казаха че съм удобен за лечение .. но вече не съм сигурен дали искам , не е е прекалено  рано , нямаше ли и други варианти преди да се почне традиционното лекуване със хапче до безкрай ..
Имам чувството че всичко тука е едно точене на касата без да се мисли първо за пациента ...
След като се обадих на доктора да му кажа че съм удобен , получих новите да взема направление и да отида в болница 3дена заради прием от първото хапче да не ми стане нещо.. не знам при вас дали е било така ?
След втория отказ се обадих да си запазя час за доктор Балабанско но имаше най рано декември , и така и не успех да отида при нея да консултация а според мен другото е  излишно ..
Трудно е да почнеш да се лекуваш , като знаеш че сигурно ще е цял живот или докато не измислят някакво лекарство за пълно лекуване от хепатита
« Последна редакция: Ноември 26, 2020, 19:28:58 от Milev »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #12 -: Ноември 27, 2020, 10:28:00 »
Здравей,

ако споделиш и други изследвания, за нас ще е по-лесно да се ориентираме:

ниво на вирусен товар
чернодробни ензими
ниво на HbsAg

Ако не е тайна, в коя болница ти изготвиха документите?

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #13 -: Февруари 19, 2021, 12:59:38 »
Здравейте,
Днес си пуснах контроли.  HBV DNA не е готов но другите резултати са:

HBsAg количествен- 4 814.17 IU/ml.

До Сеп 2020 HBV DNA е била под 2000 IU/ml.
от Сеп 2020 HBV DNA за първи път скочи на 13 000 IU/ml. Декември-6 758 IU/ml.

Питането ми е HBsAg количествен дали има пропорционална корелация със HBV DNA.

Може ли също да интерпретирате долните резултати: 

HBеAg- 0.40    реф: <0.99 -отр; > 1.00 положителен

анти HBеAg-0.01   реф: <1.00-положителен; > 1.00 отрицателен

Благодаря

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #14 -: Февруари 19, 2021, 13:55:04 »
HbsAg няма пропорционална корелация с виремията. Аз съм с негативен вирусен от 10 г. а австр.ми ту скача, ту спада.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2021, 15:56:03 »
Много благодаря,
и аз така си мислех. Всички които са на лечение би следвало да намалят HBsAg количествен, ама на практика не се получава.
А какво ще коментирате за антитела за Анти HBeAG. Предполагам че щом HBeAG е отрицателен има и изградени антитела.
Поздрави

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2021, 20:11:30 »
Здравейте. До колкото съм запозната изглежда, че до преди септември 2020 сте били в така наречената "неактивна" фаза тъй като сте eAg отрицателна и имате изградени антитела (тоест преди това в някакъв период сте преминали през активната фаза). В момента от ДНК нивата се вижда, че са над 2000, което при увеличен Алат два пъти над нормата, може да е индикатор за реактивиране на вируса. Имате ли резултати от алат и асат? Правихте ли Фиброскан?
Виждам, че преди това сте обмисляли започването на някаква терапия - в крайна сметка в момента приемате ли нещо?
« Последна редакция: Февруари 19, 2021, 20:37:07 от positivevibes »

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #17 -: Февруари 19, 2021, 22:28:43 »
Здравейте,

АСАТ-21
АЛАТ 14

Фиброскан от Септември 2020- F 0-1

АЛАТ и АСАТ винаги са били в норма. От днес резултата е:

АСАТ-21
АЛАТ 14

Фиброскан от Септември 2020- F 0-1

HBV DNA от Септември 2020-около 13 000  UI/l
От Декември 2020- около 7 000  UI/l

Сега чакам нов резултат...

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 19, 2021, 22:57:32 »
Чернодробните ви ми изглеждат перфектни, както и Фибросканът. Явно се е получило някакво раздвижване с вируса и товара (Днк-то) се е увеличило, но е започнало да спада пак, така че не ми изглежда като нещо, което да ви притеснява. Естествено аз не съм лекар и е мое мнение спрямо това до колко аз разбирам вируса.
Имате ли предишни изследвания на количествения HbsAg, който сега е около 5 хил, за да се види дали има раздвижване и при него?

В момента и аз се опитвам да разбера каква е връзката между qHbsAg и DNA или тъй като по-скоро няма таква, искам да разбера кое е по-добре да е по-ниско. При мен за сега количественият спада доста, но ДНК-то е доста високо, но аз съм и в активна фаза. Вие сте на 26 години, нали така?

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #19 -: Февруари 22, 2021, 19:30:37 »
Здравейте, аз съм на 53 г. Имам Хепатит Б инфекцията от около 26 г. Днес ми излезе и  ХБВ ДНК- 7 200 еденици. Явно не е спаднал от предияния път който беше 6 700 преди 2.5 месеца. Големия въпрос е не колко е вирусния товар, а дали вируса е започнал да уврежда хепатоцитите. За съжаление нищо не може да се предвиди. Вируса прави такива флуктоации. Дори фиброскана във такива спорни случай когато става въпрос за- без фиброза или минимална фиброза не е много точен. Единствено биопсията- може със точност да определи степента на фиброза. Тъй като няма повишени ензими, вероятно няма възпаление, но нивото на фиброза не е 100 % ясно. Така че или взимаш решение да чакаш и да се изследваш непрекъснато/ това може да те доведе до лудост/ и дебнеш момента в който да започнеш лечение или играеш на твърдо и започваш да се лекуваш със всички последствия. Но ако пък вируса постоянно спада под 2000 еденици и после се вдига над 2000 еденици и така до безкрай, със нормални АЛАТ/АСАТ какво е поведението?
Според мен такова решение е много трудно да се вземе и от доктори. Аз лично съм на кръстопът и ако някой е минал по подобен път, моля да сподели.
Благодаря предварително.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Февруари 22, 2021, 23:31:02 »
Обикновено при увреждане на черния дроб би трябвало да има увеличение и на чернодробните ензини, които при вас са в много добри граници. Аз бих се притеснявала, ако бяха два пъти над норма, което е и един от индикаторите за лечение. В моя случай аз взех решение да се изследвам често, което наистина може да те побърка и ми разклаща емоциите всеки път, но не усещам лечението да е правилната стъпка на този етап. Мен точно това ме притеснява, че както и при вашата ситуация дори и за докторите понякога е трудно да решат какво е най-добро и трябва ли лечение или не.
Както споменах в някои от предните постове, тъй като сте HbeAg отриц, то вие сте в "неактивната" фаза, като показатели за ре-активиране са: DNA над 2000 и Алат и Асат 2 пъти над норма. При вас чернодорбните са все още в норма, така че не съм сигурна в коя фаза лекарите биха определили вашето състояние. Какво ви казаха след тези последни резултати?
Също така по-рано питах дали имате минали или скорошни резултати от HbsAg quantitative, които споделихте веднъж, че са около 5 хил., тъй като те също са от значение. Можете ли да споделите такива резултати?

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2021, 11:15:13 »
На този етап лекарят ме посъветва да направя нов ПСР към май-юни и ако резултата е над 2000, дори и при нормални ензими той препоръчва биопсия. Както споменх Фиброскана е добър като методика но във средните стойности. При мен Ф 0-1 е като на човек без хроничен Хеп Б. Но това може и да е леко подвеждащо. Затова биопсията има последна дума. И тогава ще се реши. За сега не мога да преценя но дори и вирусния товар  да спадне, вероятно ще си направя биопсия. Аз лично смятам че скоро ще променят американските гайдлайни за започване на лечение и правенето на биопсия. За количествения съм го мерила когато ХБВ ДНК е била 13 000, количествения беше 2 700. Сега когато ХБВ ДНК  е 7000, количествения е 4 700. Както се вижда няма права пропорционалност. Това е така защото ХБВ ДНК е показател които мери виремия -в кръвта, а количествения- е във хепатоцита.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Февруари 23, 2021, 13:00:47 »
Да, така е, пропорционалност няма, но ми беше интересно в случая дали при вас има раздвижване само в ДНК или и в количеството на австралийския и до колко е високо то.
Как мислите, че ще се променят американските гайдлайни? Аз бях открила източник, който споделя гайдлайни от различни страни и за това и не съм се решила на терапия също. В някои случаи казват, че ако черният дроб е без фиброза, то няма нужда от лечение. Аз също не съм правила биопсия до сега, но не съм я обмисляла сериозно.
Относно добавките - бих ви посъветвала да разучите гъбите Reishi. Те се явяват имуномодулатор, а не стимулатор. Подтискат там, където е увеличено и увеличават там, където е подтиснато. Аз не съм лекар и нямам право да ви съветвам какво да приемате, но мога да ви споделя какво можете да проучите и да обсъдите с доктор, ако решите, че ще имате ползи.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2021, 14:14:06 »
да чела съм и  за гъбите Reishi но тъй като имам автоимунно заболяване не смея. Чела съм различни данни за имуностимулатори и имуномодулатори. За сега не мога да намеря категорични данни за полза/ вреда в моя случай.
Моят доктор /който според мен минава за един от най знаещите в тази област в БГ/ за съжаление няма холистично мислене и не ме съветва в тази насока.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Февруари 23, 2021, 14:21:22 »
Да, именно заради автоимунното заболяване мисля, че Рейши биха били подходяща опция, както за него, така и за хептита. Още от началото разбрах, че сте чели и проучили за влиянието на различни билки върху хепатита, но откривали ли сте информация за влиянието на гъбите върху Хашимотото?

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 145
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2021, 15:32:10 »
тук имаше даже пробвал с тези гъби:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4831.75

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2021, 18:08:07 »
Ще си позволя леко отклонение от темата на ЛилянаЗард, но се надявам това, което искам да споделя да е от полза и тя да няма против вмъкването ми в нейната тема. Много от публикациите в този форум съм чела по веднъж като основно и след това съм се връщала немалко пъти да препрочета нещо конкретно. Темите на Velimira е една от тях. Благодаря ви hristo_gb, че в точно време на точното място, насочихте вниманието ми отново към тази тема, но този път за гъбите. Докато проследявам какво се случило с бащата на Velimira, приемайки тези гъби, сега забелязах, че той е приемал и въпросното Есенциале като добавка. Реших да проверя какво точно се съдържа, тъй като аз не живея в България и много от нещата закупувам под чиста форма от Америка (чрез iHerbs). Всъщност есенциале съдържа есенциални фосфолипиди от соеви зърна. В темата за моята история споделих, че аз приемам соев лецитин (от една година вече), тъй като се информирах, че той е една от градивните съставки (аз си ги наричам тухлички) за новите чернодробни клетки, поради съдържанието на Phosphatidyl Choline. В случая си помислих, че въпросните фосфолипиди от соеви зърна в есенциалето са нещо различно от соевия лецитин, който приемам, тъй като "фосфолипидите" не ми говореха нищо и за това реших да поразровя още по-дълбоко. 
Във википедиа попаднах на това: "Есенциалните фосфолипиди (EPL) съдържат екстракт от молекули на полиенилфосфатидилхолин (polyenylphosphatidylcholine – PPC), получени от соеви зърна. Основната активна съставка е 1,2-dilinoleoylphosphatidylcholine (DLPC), който и е ключовият активен компонент на EPL.
Високото ниво на DLPC е основната разлика между EPL и типичните фосфолипиди (например лецитин) или фосфатидилхолините, приемани с храната или синтезирани в човешкия организъм." Първо се обърках и помислих, че лецитинът е "типичен фосфолипид", но препрочетох няколко пъти и видях, че в края на изречението уточняват, че типични са фосфолипи, приемани с храна или синтезирани в организма, а EPL е соевият лецитин, приеман като добавка например.

Тоест накратко осъзнах, че соевият лецитин, който съм приемала е полезен заради съдържанието на Phosphatidyl Choline (PC), тъй като РС представлява сам по себе си есенциален фосфолипид.  :clap3: Твърде вероятно е това да е информация, която съм прочела и осмислила някога в миналото, но химията не ми е силна страна и ми е трудно да запомням имената на конкретните съставки в полезните добавки. И така, понякога като прочета нов продукт и си казвам "леле колко важна добавка съм пропуснала да приемам" и ми е голямо успокоение, когато разбера, че вече съм я приемала, но ми е обягвало името на химичният й състав и се бъркам, че е нещо ново. В чужбина докторите дори не споменават за добавки и до всяка полезна такава ми се е налагало да достигам сама чрез много четене, така че смятам, че докторите в България в това отношение правят голяма услуга, информирайки директно пациентите си. А споделеният опит на различни хора в този форум помага още повече с добри отзиви към различни добавки. В моята тема ще обновя българските наименования на това, което приемам, за да може този, на който му е интересно, да се ориентира по-лесно в имената.
Като заключение, след опресняването на информацията ми относно ползите от лецитина, бих искала да кажа, че аз считам, че всеки един от нас, който е с чернодробно заболяване или е имал такова, би трябвало да приема соев лецитин или българското есенциале. Това не е имуностимулатор или имуномодулатор, така че за мен е на нивото на силимарина, който спомага за протекция на чернодробните клетки, а соевият лецитин - да достави необходимият материал за изграждането на здрави клетки.
Ако бъркам в изводите и разбиранията си, ще се радвам някой да сподели своето мнение. Вярвам, че чрез дискусии можем да достигнем заедно до много истини.  :smile:

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2021, 19:59:49 »
positivevibes май някъде споменахте, че сте в чужбина, но ако имате връщане насам искам да споделя, че за първи път усетих наистина позитивно развитие на моето състояние (като изключим негативния резултат от теста след лечението на хепатита ми) след като започнах да приемам брашно от бял трън - където смятам че има силимарин в най-чиста форма. Добре че го споменахте, та ако идвате насам ми пишете да ви кажа откъде да си поръчате. Наистина действа, познавам човек със завишени от алкохолен хепатит показатели, които свали за 1 месец след прием. Аз за мое съжаление не се сетих да се изследвам но го пия вече няколко месеца и 1-2 седмица след започването му, ми преминаха доста проблеми.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2021, 21:42:52 »
hristo_gb може ли да кажете на коя фирма приемате брашно от бял трън? а какво ви е мнението за олиото от бял трън.

Маслото от бял трън се получава от семената му при процеса студено пресоване, а брашното- е пресовано от семе.

Общо взето и двете би трябвало да вършат една и съща работа.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2021, 22:00:59 »
anti-HBs Бях прочела някъде/ сега не мога да намеря поста/ за ваксиниране срещу Ковид. Дали се ваксинирахте?
ако някой го е направил моля да сподели. Аз също обмислям ваксинация. Попаднаха ми няколко статии във американски сайтове и там горещо се препоръчва ваксинация пред възможността да го изкараш тежко. А то те удря точно там където ти е слабо място. От друга страна със тези прогнози във глобален мащаб май няма скоро да си отиде този вирус.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #30 -: Февруари 24, 2021, 00:22:06 »
Как по-точно приемате това брашно от силимарин? Аз го разбирам по-скоро под формата на прах, който се разтваря във вода или бъркам? Силимарина аз го приемам вече година под формата на безалкохолна тинктура, която мисля, че е от семената. До колкото съм запозната тинктурите се усвояват най-лесно поради течната им форма и концентрацията им, а и са доста по-скъпи.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 106
    • Профил
« Отговор #31 -: Февруари 24, 2021, 01:19:50 »
anti-HBs Бях прочела някъде/ сега не мога да намеря поста/ за ваксиниране срещу Ковид. Дали се ваксинирахте?
ако някой го е направил моля да сподели. Аз също обмислям ваксинация. Попаднаха ми няколко статии във американски сайтове и там горещо се препоръчва ваксинация пред възможността да го изкараш тежко. А то те удря точно там където ти е слабо място. От друга страна със тези прогнози във глобален мащаб май няма скоро да си отиде този вирус.

Ваксинирах се днес, както и цялото семейство. Ставам да пия вода сега, че имам треска и мускулни болки. Нищо сериозно, ще го изтърпим. На 5 май ми е следващата доза, а към края на март вече ще имам някаква защита.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #32 -: Февруари 24, 2021, 01:34:16 »
аnti-HBs Направиха ли ви някакви изследвания за ковид преди ваксината (за антитела, антигени или пср)? Аз все още имам лоши спомени от местещите се болки по целия гръб, докато боледувах от ковид. Дано на сутринта да сте по-добре!

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #33 -: Февруари 24, 2021, 08:57:33 »
Аз лично го смесвам брашното от бял трън с кисело мляко с по-малка масленост. Хапвам си всяка сутрин по 1 супена лъжица от брашното. Преди слагах и фини овесени ядки, ама май от твърде много фибри взех да слабея повече от колкото искам и ги понамалих.
Направо слагам линк откъде го поръчвам, понякога участват и на разни базари, може да се купи от там, стига да ги последвате във фейсбук за да разберете къде ще са.
https://www.siltona.bg/product/brashno/
1кг ми стига за около 2 месеца.
Масло от бял трън също си взех, но доколкото разбрах в него няма силимарин - то е полезно само заради омега мастните киселини и прочие, но там и зехтина върши същата работа...

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #34 -: Февруари 24, 2021, 10:44:13 »
hristo_gb- Благодаря за сайта. Аз също го мернах. Брашното не се окислява така че може да се купи и да се приема за около 2 месеца, по 1 лъжичка дневно. След това почивка. По повод на коментара че олиото няма силимарин - да вярно е. Силимарина не е мастноразтворим така че не може да се извлече напълно ако е разтворен в олио. Във олиото има само следи от силимарин.

А имахте ли някакво подобрение във някой от кръвните резултатите, ако сте проследявали?

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Февруари 24, 2021, 11:22:21 »
Не съм проследявал...
Това за почивката след 2 месеца прием обаче не го знаех. Пия го над 6 месеца и сякаш спря да ми действа. Дали може да съм си навредил?
« Последна редакция: Февруари 24, 2021, 11:28:05 от hristo_gb »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #36 -: Февруари 24, 2021, 13:12:44 »
Силимарина като цяло има защитна функция, така че не мисля, че може чак да навреди сериозно. Попадала съм на информация, че при необходимост може да се приема за 18 месеца. Лично аз го приемам вече година под форма на тинктура, както споменах преди това. Не съм сигурна това с прием 1-2-3 месеца и след това почивка от къде идва, но аз не съм го срещала това, а виждам, че доста хора така приемат добавки. Идеята е, че продължителният прием може да има отслабващ ефект или да навреди, но според мен зависи от това какво приемаме и неговото действие. В една книга, която получих много ценна информация и съвети, се препоръчваше при прием на всякакви добавки това да става като на всеки 6-7 дни прием, се прави по 1 ден почивка. Лично аз се опитвам да спазвам този принцип и за нещо толкова необходимо каго силимарин в моя случай, смятам, че е добра схема за прием.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #37 -: Февруари 24, 2021, 16:23:01 »
anti-HBs -Поздравления за ваксинацията, Вероятно с АЗ- тъй като това има масово. На 15 ден ще започнете производство на ИГг. И аз вероятно скоро ще се ваксинирам. Мисля че скоро ще всички ще е принудят да го направят по различни причини. Аз изчетох листовките на всички ваксини - и всички са ок. Има някой групи заболявания където мове да има предпочитания, но специално за Хеп Б, които не е на имуносупресия или трансплантация- всички са ок

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007