Автор Тема:  Моля споделете ако вашата история е подобна  (Прочетена 18223 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля споделете ако вашата история е подобна
« Отговор #30 -: Февруари 24, 2021, 00:22:06 »
Как по-точно приемате това брашно от силимарин? Аз го разбирам по-скоро под формата на прах, който се разтваря във вода или бъркам? Силимарина аз го приемам вече година под формата на безалкохолна тинктура, която мисля, че е от семената. До колкото съм запозната тинктурите се усвояват най-лесно поради течната им форма и концентрацията им, а и са доста по-скъпи.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #31 -: Февруари 24, 2021, 01:19:50 »
anti-HBs Бях прочела някъде/ сега не мога да намеря поста/ за ваксиниране срещу Ковид. Дали се ваксинирахте?
ако някой го е направил моля да сподели. Аз също обмислям ваксинация. Попаднаха ми няколко статии във американски сайтове и там горещо се препоръчва ваксинация пред възможността да го изкараш тежко. А то те удря точно там където ти е слабо място. От друга страна със тези прогнози във глобален мащаб май няма скоро да си отиде този вирус.

Ваксинирах се днес, както и цялото семейство. Ставам да пия вода сега, че имам треска и мускулни болки. Нищо сериозно, ще го изтърпим. На 5 май ми е следващата доза, а към края на март вече ще имам някаква защита.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #32 -: Февруари 24, 2021, 01:34:16 »
аnti-HBs Направиха ли ви някакви изследвания за ковид преди ваксината (за антитела, антигени или пср)? Аз все още имам лоши спомени от местещите се болки по целия гръб, докато боледувах от ковид. Дано на сутринта да сте по-добре!

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #33 -: Февруари 24, 2021, 08:57:33 »
Аз лично го смесвам брашното от бял трън с кисело мляко с по-малка масленост. Хапвам си всяка сутрин по 1 супена лъжица от брашното. Преди слагах и фини овесени ядки, ама май от твърде много фибри взех да слабея повече от колкото искам и ги понамалих.
Направо слагам линк откъде го поръчвам, понякога участват и на разни базари, може да се купи от там, стига да ги последвате във фейсбук за да разберете къде ще са.
https://www.siltona.bg/product/brashno/
1кг ми стига за около 2 месеца.
Масло от бял трън също си взех, но доколкото разбрах в него няма силимарин - то е полезно само заради омега мастните киселини и прочие, но там и зехтина върши същата работа...

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #34 -: Февруари 24, 2021, 10:44:13 »
hristo_gb- Благодаря за сайта. Аз също го мернах. Брашното не се окислява така че може да се купи и да се приема за около 2 месеца, по 1 лъжичка дневно. След това почивка. По повод на коментара че олиото няма силимарин - да вярно е. Силимарина не е мастноразтворим така че не може да се извлече напълно ако е разтворен в олио. Във олиото има само следи от силимарин.

А имахте ли някакво подобрение във някой от кръвните резултатите, ако сте проследявали?

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #35 -: Февруари 24, 2021, 11:22:21 »
Не съм проследявал...
Това за почивката след 2 месеца прием обаче не го знаех. Пия го над 6 месеца и сякаш спря да ми действа. Дали може да съм си навредил?
« Последна редакция: Февруари 24, 2021, 11:28:05 от hristo_gb »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #36 -: Февруари 24, 2021, 13:12:44 »
Силимарина като цяло има защитна функция, така че не мисля, че може чак да навреди сериозно. Попадала съм на информация, че при необходимост може да се приема за 18 месеца. Лично аз го приемам вече година под форма на тинктура, както споменах преди това. Не съм сигурна това с прием 1-2-3 месеца и след това почивка от къде идва, но аз не съм го срещала това, а виждам, че доста хора така приемат добавки. Идеята е, че продължителният прием може да има отслабващ ефект или да навреди, но според мен зависи от това какво приемаме и неговото действие. В една книга, която получих много ценна информация и съвети, се препоръчваше при прием на всякакви добавки това да става като на всеки 6-7 дни прием, се прави по 1 ден почивка. Лично аз се опитвам да спазвам този принцип и за нещо толкова необходимо каго силимарин в моя случай, смятам, че е добра схема за прием.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #37 -: Февруари 24, 2021, 16:23:01 »
anti-HBs -Поздравления за ваксинацията, Вероятно с АЗ- тъй като това има масово. На 15 ден ще започнете производство на ИГг. И аз вероятно скоро ще се ваксинирам. Мисля че скоро ще всички ще е принудят да го направят по различни причини. Аз изчетох листовките на всички ваксини - и всички са ок. Има някой групи заболявания където мове да има предпочитания, но специално за Хеп Б, които не е на имуносупресия или трансплантация- всички са ок

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007