Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения

<< < (3/13) > >>

hristo_gb:
За да се произнесе научната медицина за ползата или не на някоя добавка, тя трябва да се изследва. Има и такива, които са с доказана полза, например силимаринът, който обаче не знам да може да помогне за изчистване от вирусен хепатит - не и сам по себе си, но знам и за други излекували се чрез билки и прочие. Проблемът със самите добавки е по-скоро липсата на контрол при производството им и това дали даденото вещество го има и дали няма твърде много "подобрители" към самите хапчета, които да компрометират лечението.
Линк към изследването на силимаринът: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7140758/

ЛилянаЗард:
Благодаря за линка, аз също съм чела и в момента го приемам като олио или брашно. Както казахте не е ясно какви допълнителни неща се намират във хапчетата затова и аз не смея. Вие под каква форма го приемате или сте приемали?
Ще пиша по нататък ако има полза. Но пак имунния отговор играе най голяма роля във поддържането на вируса не активен. Така че при вас има голям шанс за резултати в норма. Пожелавам Ви го от сърце.

positivevibes:
Аз съм на мнение, че научните изследвания се правят и се финансират от фармакологичните компании, които нямат интерес да изследват нещо, което не могат да патентоват и следователно, от което да изкарат пари. Това, че не може да се направи мащабен бизнес от алтернативното лечение, за мен не е фактор, че не помага. Съгласна съм с hristo_gb, че липсата на контрол е проблем и наистина не можем да сме сигурни какво точно закупуваме. Колкото до силимаринът, аз го приемам само и единствено за защита на чернодробните клетки, тъй като той не лекува като другите - тоест няма за цел да отключи имунен отговор в тялото.
Благодаря за линка, всъщност аз мисля, че от този източник съм чела и препрочела повече от половината им материал за австралийския антиген и всичко свърано с него. Добре, че съществуват такива източници.
ЛилянаЗард - силимарин приемам сутрин и вечер под формата на тинктура (без алкохолно съдържание!) с малко количество вода. Именно, че имунният отговор играе най-голяма роля, на този етап аз вярвам, че имунитетът ми има шанс и искам да му го дам. Лекарят може да ни изпише едно хапче и до там. Никой няма силата да въздейства на нашето тяло и имунитет, както ние самите. Както се казва - The power is within. Силно се надявам и с този вирус да е така и пожелавам на всички да успеят да се справят с него.  :love5:

ЛилянаЗард:
Пожелавам Ви от все сърце да изчистите вируса. Виждам много ентусиазъм в борбата. Браво. Дерзайте!

positivevibes:
Благодаря ви искрено! Пожелавам ви същото! Надявам се да има задоволителен завършек цялата тази борба. Ще споделям как вървят нещата при мен за всеки, на който му е интересно, а надявам се и да е полезно.  :girl_in_love:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия