Да, до колкото съм запозната повишаването на Алат-а се дължи на отделянето на ензима в повече, поради това, че се води битка между вируса и имунната система. Опасното е, че се счита, че при всяка една такава битка се нанасят вероятно щети върху черния дроб. Колкото повече битки, толкова повече увреждания. Съветвам ви, ако искате наистина да "събудите" имунитета си и да стимулирате битка, да го направите както трябва и да не е само за месец-два-три. Дори и да приемате някакви добавки за кратко, то поне с хранене и всички останали полезни навици, поддържайте имунната си система силна. От това, което казвате, че правите изглежда, че сте на прав път, но може би събуждате имунитета леко, а не с пълна мощност и за това не може да се справи с вируса. Изследванията, които споделихте в таблица, на какъв интервал от време са правени?
Лично аз "събудих" имунитета си с билки и при мен Алат-а беше 300 и нещо. Казват, че при такива показатели с Алат-а 5-10 пъти над нормата, може да се наблюдава деактивиране на вируса или изчистване в рамките на 12-18 месеца, а може и в по-кратък период 3-6 месеца. При мен се наблюдаваше бързо нормализиране на чернодробните и бих казала доста рязко намаляване на количеството на вируса и товара и все още си чакам търпеливо резултатите от тази "битка" от август, поддържайки си някои билки. В моя случай ме притеснява да приема Изопринозин на този етап, тъй като до колкото разбирам при повечето хора се наблюдава рязко активиране на имунитета и повишаване на алат-а, а при мен наскоро имаше такова "явление" и не ми се иска да са толкова близки едно до друго.
Във вашия случай, съдейки по ниските нива на вируса, може би няма да е толкова агресивна битката и може да се приключи много по-бързо. Има една подробност обаче - приема на Тенофовир. Не съм сигурна до колко това лекарство може да възпрепятства естествените сили на имунната система. За това и все още се опитвам да избягам от него, колкото и безвредно да го водят. Също така в какво състояние е черният ви дроб - има ли фиброза или е напълно здрав?