Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения

<< < (8/13) > >>

Лени:
Благодаря!
Мисля,че за добра имунна система освен качествена храна трябва и стабилна нервна система.Хубавите преживявания и емоции са важни за имунната ни система.Това го знам и от личен опит.Наслаждавай се на младоста и живота.Всеки миг е значим.????????????????

positivevibes:
Здравейте. Часът ми с доктора мина преди около две седмици и все се каня да пиша, но се захващам с нещо друго, а и малко останах разочарована и сякаш се опитвам да не отдавам много значение на неговото виждане.
Общо взето ми каза въпреки леките подобрения, все още би ми предложил терапия и аз останах супер учудена... определено смятам, че тук системата им е такава, че трябва да се “застраховат”, че винаги са предложили терапия. Индикация за терапия бил вирусен товар над 2000... да но има много други индикации също.. Аз му казах, че от своя страна всъщност съм излключително доволна от резултатите си и за мен това е много голям спад и явно това, което правя помага дори и бавно. Лекаря едва ли не ми казва, че съм много обнадеждена и е добре да си сложа някаква граница, от която ще започна да мисля за евентуална терапия.. с медикаменти. Моят отговор беше, че в момента виждам само добри резултати и постоянно има спад в изследванията, така че искам да дам шанс на тялото си и той подкрепя идеята, че има шанс да сероконвъртна, но някакси иска да съм готова и за терапия. И така следващият ни час ще е след 6 месеца, но се надявам до тогава да успея да си направя сама изследвания, за да знам как се движат нещата. Осъзнах, че като посещаваш лекар е нормално да ти изписва лекарства, тъй като това е методите, с които той е обучен и работи.. но не значи, че няма други опции, така че аз си продължавам с моята терапия и оставам позитивно настроена, а ако нещо се промени тогава ще го мисля.  :wink3:

positivevibes:
Здравейте на всички, които следят моята история.
Последните ми изследвания бяха преди 6 месеца като моето виждане беше, че имам много добър спад и резултати. Имах надежди, че следващите ми изследвания след 6 месеца (сега) ще са още по-добри и евентуално ще е настъпила сероконвърсия (деактииране на еАг). Но всъщност за първи път от последните 2 години спад няма, а дори има повишение. Естествено сега съм по-объркана от всякога.

Фибросканът и ултразвукът са ми с нормални показатели, което е супер. АЛАТ-ът ми не е чак толкова висок - 55, а беше 35 (за първи път беше в граници) и като цяло не ме притеснява толкова. Вирусният товар от близо 93 хил сега е около 2 милиона. Предния път (преди 9 месеца) когато спадна от 2 млн на 93 хил, докторът каза, че е лек спад, така че не знам дали това сега е леко повшение, което просто съм хванала с тези изследвания и в случая не знам до колко да ме притеснява.
Наясно съм, че съм в активна фаза и тези спадове и повишения са нормални, но все пак това е първото ми повишение, което хващам, откакто имах флеър преди около година. Очаквах този флеър да деактивира вируса и се пиех всички билки и добавки, за които четох. Но когато преди 6 месеца видях добрите резултати и реших, че имунната ми система е "захванала" каква й е работата и няма нужда от чак толкова помощ. Вземах и някои от билките продължително време и реших да направя лека почивка от някои от тях и да ги заменя с други, но не пиех чак толкова много неща. В момента не знам дали покачването евентуално е заради намаляването на "терапията" ми.. или просто си е нормален ход на вируса и няма нищо общо с моите билки и те не помагат в моя случай.
Успях да се свържа с д-р Балабанска за второ мнение, тъй като знам, че тук в чужбина, където се следя, отново ще препоръчат терапия. Имах надежда, че д-р Балабанска ще ме посъветва различно и впредвид, че обмислям забременяване, ще препоръча първо това и после терапия, както при други.. но е факт, че всичко е индивидуално и в моя случай тя също препоръчва терапия.

Тепърва започвам да обмислям това като опция честно казано, но естествено си имам своите притеснения и за това и избягвам тази терапия толкова време и се опитвам с други методи. В крайна сметка не съм сигурна дали моите методи са помогнали изобщо и има ли смисъл да продължа примерно още 3 месеца, приемайки всичко на макс и да видя как ще се повлияят отново нещата. Или просто да се опитам да приема истината, ако е такава... че трябва Тенофовир и това е.

Както споменах - тотално объркана съм, тепърва ще чета и ще се информирам отново, за да взема възможно най-правилното решение за мен. Някои от вас са пробвали билки и разни терапии с успех, но забелязвам, че при мен вирусът е с активност, а при много от вас не е бил. От друга страна пък други, които са започнали нуклеотидна терапия, споменават, че ако можеха да решат сега, биха изчакали и не биха я започнали толкова бързо.. И така, в момента се лутам и скоро трябва да реша какво да правя, защото въпреки всичко дълбоко вярвам, че алтернатините методи помагат.. или поне тази опция ми харесва повече.

Извинявам се за дългия ми пост, но реших, че е добре да си споделя мъките в този форум и някой някога, когато чете, може и да се успокои, че не само при него нещата изглеждат объркващи, защото с този вирус май при всички си има такива периоди.

Лени:
Много тъжно с тези резултати,но пък дроба ти е перфектен.Защо не можеш да станеш Нbeag отрицателна не разбирам.Толкова ли е страшно да се пие тенефовир?Аз се успокоявам,като знам,че има лекарство което спира размножаването на вируса.Аз пък се притеснявам ,че отрицателни Hbeag   като мен никога нямат шанс да изчистим вируса.При теб нищо на е  окончателно и дано  следващите резултати да са оптимистични.Аз нямам информация с която да съм ти полезна.Ти си много напред със занията относно вируса,но искренно ти пажелавам негативиране.

positivevibes:
Лени, честно казано вече и аз не съм сигурна какво точно разбирам за вируса, тъй като той е доста непредвидим и действа индивидуално при всеки.
Успях да сваля вируса от 446 млн до 93 хиляди за 14 месеца - дали беше случайно развитие на нещата или "терапията" ми помогна няма как да знам за съжаление. А в момента няма как да стана HbeAg отрицателна, тъй като нивата на товара се покачват.
Да, прекрасно е, че има лекарство, което спира размножаването на вируса, но има случаи, в които и имунната система се справя с това, но до колкото виждам при доста случаи е с цената на фиброза. Но пък все още съм млада и това ми дава надежда, че ако не сега - кога? Освен това идеята за започване на терапия, която е толкова обвързваща във времето и вероятно може да е доживотна никак не ме кара да се хврълям към нея като първа опция. В момента живея в чужбина и изписването на Тенофовир е супер лесно, но в близките години искам да се прибера в България и системата там ме плаши сериозно. От друга страна, ако започна терапия на 28 знам ли колко дълго ще мога да я приемам и какъв страничен ефект може да ми се появи. Със сигурност знам, че ако се реша да започна приема, няма да чета листовката за странични ефекти.
Това, че отрицателни HbeAg нямат шанс да изчистят вируса не е вярно до колкото знам. Дори напротив, щом няма активност от страна на вируса и количеството му е малко, то има шанс да се изчисти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия