Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения

<< < (13/13)

Лени:
Моите anti Hbsag са 2lu/ml
Hbeag -
anti Hbeag +
Може да са ти точни резултатите ,да са забравили за anti hbsag    да ти го изследват.

positivevibes:
Вече не съм в бг и нямам възможност за повторни изследвания. Ще си изчакам да дойде време за следващите, но просто се опитвам да разбера тези.
Аз не съм изследвала antiHbsAg, a antiHbe. При мен е точно това, че ако е наистина толкова нисък ДНК кога ще отчете е-антитела.

Лени:
Това не ми е ясно и на мен!Когато открихме със сестра ми нашия хепатит В  си имахме anti hbe и незная кога са се появили :sad3:Но пък се притесних за тези разминавания в стойностите на Hbsag при теб в двете държави.И сега се чудя,вярни ли са нашите изследвания.
Ужас!

positivevibes:
Здравейте на всички, които следят темата ми до сега или ще я следят за в бъдеще. Отдавна не съм се включвала. Ще направя кратко припомняне на моя случай.
С активен е-антиген съм (в момента е под въпрос всъщност). Преди 3 год бях с вирусен товар над 380 млн., преди 2 години имах предполагаем флеър и вируса спадна до 31 млн и продължи да спада до 2-3 млн. Миналата година долу горе по това време поспадна до около 93 хил и след около 6 месеца се качи пак до 2 млн. Тогава имах леко поклащане в решението си дали да продължа с алтернативната си терапия (билки) или да започна Тенофовир. Реших последен тласък с билки - вирусът спадна до 30 хил за 3 месеца (и се появиха е-антитела, но за сега само на това изследване), след това вирусът стигна до 8 хил (най-ниското проследено до сега) и това беше май месец тази година. След това август се качи до 14 хил и сега октомври е 87 хил.
Естествено разбирате разочарованието ми, въпреки че все още съм позитивно настроена, че не е чак толкова фрапантно увеличение и не е милиони..
И така докато си оглеждах изследванията за пореден път, забелязах, че на HbsAg за количество пише Негативен на най-последното ми изследване.. а при предните изследвания винаги се движи около 3 хил до 5 хил. И се започна едно чудене.. това някаква грешка ли, поредна фаза ли е, мутация ли е, чудо ли е?
За съжаление при последните две изследвания нямам е-антиген и антитяло, така че не знам там какво се случва.
Имам час с доктора си другата седмица, но се опитвам да изумувам в момента какво се случва с този негативен резултат за HbsAg. Четох, че има мутации и се появява окултен хепатит, ако правилно съм разбрала протичането. Или, че е възможно и спонтанно изчистване, но би трябвало да няма и товар.. дали сега ще последва изчистването му при негативиран вирус или до сега е трябвало да се изчисти..? И така доста въпроси имам в момента, смятам, че ми трябват допълнителни изследвания, за да се види какво точно се случва и дали е грешка, но се опитвам да разбера за себе си какви са вероятностите. Ще се радвам на мнение на запознати :)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия