Автор Тема:  Моята история  (Прочетена 7609 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Моята история
« -: Октомври 21, 2021, 10:17:41 »
Здравейте!Ето и моята история.На 49г съм. Септември месец претърпях гинекологична операция. При направените ми изследвания ми съобщават, че ми е открит Австралийски антиген. Даже не знаех какво е...След месец имах час за гастроентеролог.Живея в чужбина.Надявах се да е станала грешка.Имам партньор с който сме заедно 20 години. Пред и операцията трябваше да дари кръв.Помислих си след като при него няма проблем е възможна грешка.Излязоха и повторните ми изследвания:

SGPT  алат   - 27         U/L       <55
       SGOT асат   - 20         U/L        <35
       GGT               -20         U/L          9-36

MCV             99.5         flight       79-98
       Витамин Б12     988   pg/ml      187-883

Билирубин общ      1.41   mg/do      < 1.2
          Билирубин директен  0.54   mg/dl  <0.5
         Билирубин  непряк       0.87   mg/do  0.2-0.7

HBsAg        5577.58     IU/ml      <1.0
          Anti-HBc     положителен  10.2  index     <1.0
          Anti- HBs      2.27                  mlU/ml           <10

А това са резултатите на мъжа ми:

HBsAg     0.18          IU/ml          <1.0
      Anti-HBc    отрицателен
       Anti- HBs      2.27      mlU/ml     <10
 Толкова  ми е отчаяно  не мога  да приема, че ми се е случило  Искаше ми се да е един кошмарен сън! Но уви не е....Въпреки,че толкова много четох, така и не разбирам в каква ситуация съм. Единствено, че имам Австралийски антиген. Цифрите какво показват, че е активен ли?И какво трябва да правя от тук на татък?
HBV DNA теста ще излезе утре .Ще пиша  резултатите, само незнам къде точно да не объркам нещо.
 Желая на всички много късмет  и БЛАГОДАРЯ, че Ви има!!!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Моята история
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2021, 11:44:06 »
Здравей, Ива!
Първо бих те посъветвала да не се притесняваш предварително преди да имаш представа от цялата картина и да знаеш какво се случва!  :smile:
Ако не бъркам, то мъжът ти не е носител на австр.антиген и не го е преболедувал, така че е добре да се направи ваксинация, тъй като няма достатъчно антитела за защита.

При теб има носителство, но е важно да се види вирусният товат (ДНК), както и дали HbeAg е положителен или отрицателен. Ако е положителен, то вирусът е активен. Чернодробните ти (алат, асат) са в перфектна норма, което е добре, но трябва да се видят и останалите изследвания.

Ще ти бъде ли направен ултразвук или фиброскан?

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2021, 12:19:10 »
Здравейте! Изчакваме резултатите за ДНК теста и ще пиша по късно резултатите,както и ще посетя лекаря.
Незнам защо не ми беше пуснато HbeAg.
А това  antiNBc при мен е (+) 10.2 и какво означава ,цифрите какво показват?
Ще си постави мъжа ми ваксинация!
Благодаря ви!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2021, 12:58:18 »
AntiHBc е положителен (и си остава такъв) при хронично носителство или след преболедуван хепатит като при второто се получава естествен имунитет. Например, ако партньорът ви в даден момент се е заразил от вас и е прекарал вируса в остра форма, то в 80-90% при него не остава хронично носителство, но С-антибодитата щяха да са положотелни. В случая той не го е преболедувал, но и няма достатъчно защита.
Като цяло не мисля, че се обръща такова значение на цифрите специално при този показател. На мен дори не са ми изследвани, само дали е положителен или не. Другите показатели като асалт и алат, количествения HbsAg (който при вас е 5000-6000) са по-определящи, но трябва да се види ДНК-то, както и еAg тъй като самостоятелно е трудно да се определи какво се случва.

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2021, 13:51:01 »
Благодаря за отговорите!
Излезе и резултата за ДНК товара: 94,2 IU/ml

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2021, 15:25:43 »
Това е супер!  :party: Тоест вирусът едва ли е активен с такъв нисък товар и нормални граници на ензимите. Също така колкото по-нисък е товара, толкова по-малко заразна е кръвта ви, но все пак трябва да внимавате, ако имате открити рани и да слагате лепенка.
Добре е да ви пратят на ултразвук или фиброскан, за да се види дали има някакво увреждане на черния дроб от предходни “битки”, когато евентуално вирусът е бил активен.

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2021, 17:26:41 »
Дано така да го задържа!Първият път като бях на лекар ме гледа на ултра звук каза ,че не вижда уголемяване на дроба,но аз незнам от кога го имам и да не би да има нещо което не го вижда.Фиброскана надежден ли е ,чела съм че при много случаи не се открива нищо и при биопсия  нищото е нещо за съжаление.А вие как сте?Виждам,че сте на алтернативно лечение ,ако искате и ви е удобно да ми кажете какво вземате ,колко време и как се чувствате.?От какво трябва да се пазим в нашия случай,храна и т.н.Извинете ме за многото въпроси,но може би и аз с времето ще добивам по вече информация,но сега всичко ми е объркано в главата!Благодаря!!!! :flowers:

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
  • Публикации: 67
    • Профил
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2021, 23:12:07 »
И аз от скоро зная за моят хепатит Б.Не съм много компетентна,но за биопсията и фиброскан зная,че и двата метода си имат плюс и минус.Биопсия се прави когато е нужно отпускане на  лечение по здравна каса.Но при нея се взима материал от едно място на черния дроб,което може да е увредено,но това не обхваща цялата площ на дроба.При фиброскан може да има отклонения при 1 степен фиброза,но дава яснота за състоянието на цилия дроб.Аз лично си правих фиброскан  и се доверих на Силвана,че е достатъчно надежден уред.Биопсията крие рискове,които не са за подценяване и е добре да се прави само при нужда.Моят доктор е Балабанска -Токуда.Страхотен специалист и човек.Аз съм на 43г и до сега не знаех за хепатита .Родих на 30г и не ми е првено изследване за Австралййски антиген-но това е друга тема.Живея в провинцията и се изследвах сама ,без причина и ето положителна.Отчаяна и неразбрана от съпруга ми тук във форума намерих подкрепа и отговор на въпросите .Сега вски ден си повтарям,че от нас зависи дали ще се борим-Силвана ме вдъхнови и мотивира да гледам от хубавата страна,че знам за хепатита и ще се следя.Съветвам те и ти да
се опиташ да бъдеш оптимист.Съфорумците са много наясно с информация за всичко и ще получиш подкрепата им.
« Последна редакция: Октомври 21, 2021, 23:25:21 от Лени »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2021, 23:17:37 »
Дано всичко да е винаги наред при вас! Щом ултразвука е бил ок това е добре, но при условие, че не сте знаели за носителството, може да е добре да се прегледате отново за ваше спокойствие. Възможно е прегледа да не е бил толкова обстоен, или при мен се е случвало да ми сменят часа, защото човекът, който е трябвало да ме прегледа не е специализиран толкова добре за преглед на черния дроб или поне такава причина ми казаха. Въпреки, че ако има нещо притеснително предполагам всеки би го видял.
Фиброскана в различен метод, при който се изследва твърдостта на черния дроб. Ако има някакви отклонения от нормите или се вижда нещо съмнително при ултразвука може би тогава е добре да се направи биопсия, но не мисля, че е предпочитан метод.
Аз в момента си чакам резултатите от вирусния товар, който беше изследван последно преди 6 месеца. Все още съм в активна фаза за съжаление, но очаквам утре да видя какво се случва с ДНК-то и да видя накъде съм. В моята тема съм писала какво и как пия, но всичко приемам на лична преценка, така че го имайте впредвид. При вас ситуацията е различна, така че не мисля, че имате нужда от много от нещата, които аз приемам. Иначе си се чувствам добре и никога съм нямала оплаквания.

Основното, което трябва да избягвате е алкохол и всякакви вредни храни - пържено, мазни меса и храни и т.н. Не се притеснявайте да питате, за това сме тук. Аз чета доста и въпреки това всеки път научавам нещо ново дори и да чета една и съща статия.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2021, 23:23:46 »
Искренно ти пожелавам само добри резултати! :flowers:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2021, 23:56:12 »
Много ти благодаря! В момента наистина имам нужда от подкрепа, че колкото и да се опитваме да сме силни като стане време за изследвания си се спичаме  :mocking:

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2021, 00:02:18 »
Стискам палци! :flowers:

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2021, 00:13:06 »
И аз от скоро зная за моят хепатит Б.Не съм много компетентна,но за биопсията и фиброскан зная,че и двата метода си имат плюс и минус.Биопсия се прави когато е нужно отпускане на  лечение по здравна каса.Но при нея се взима материал от едно място на черния дроб,което може да е увредено,но това не обхваща цялата площ на дроба.При фиброскан може да има отклонения при 1 степен фиброза,но дава яснота за състоянието на цилия дроб.Аз лично си правих фиброскан  и се доверих на Силвана,че е достатъчно надежден уред.Биопсията крие рискове,които не са за подценяване и е добре да се прави само при нужда.Моят доктор е Балабанска -Токуда.Страхотен специалист и човек.Аз съм на 43г и до сега не знаех за хепатита .Родих на 30г и не ми е првено изследване за Австралййски антиген-но това е друга тема.Живея в провинцията и се изследвах сама ,без причина и ето положителна.Отчаяна и неразбрана от съпруга ми тук във форума намерих подкрепа и отговор на въпросите .Сега вски ден си повтарям,че от нас зависи дали ще се борим-Силвана ме вдъхнови и мотивира да гледам от хубавата страна,че знам за хепатита и ще се следя.Съветвам те и ти да
се опиташ да бъдеш оптимист.Съфорумците са много наясно с информация за всичко и ще получиш подкрепата им.
Благодаря за подкрепата ,от сърце  ви желая  много късмет !

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2021, 00:23:23 »
Дано всичко да е винаги наред при вас! Щом ултразвука е бил ок това е добре, но при условие, че не сте знаели за носителството, може да е добре да се прегледате отново за ваше спокойствие. Възможно е прегледа да не е бил толкова обстоен, или при мен се е случвало да ми сменят часа, защото човекът, който е трябвало да ме прегледа не е специализиран толкова добре за преглед на черния дроб или поне такава причина ми казаха. Въпреки, че ако има нещо притеснително предполагам всеки би го видял.
Фиброскана в различен метод, при който се изследва твърдостта на черния дроб. Ако има някакви отклонения от нормите или се вижда нещо съмнително при ултразвука може би тогава е добре да се направи биопсия, но не мисля, че е предпочитан метод.
Аз в момента си чакам резултатите от вирусния товар, който беше изследван последно преди 6 месеца. Все още съм в активна фаза за съжаление, но очаквам утре да видя какво се случва с ДНК-то и да видя накъде съм. В моята тема съм писала какво и как пия, но всичко приемам на лична преценка, така че го имайте впредвид. При вас ситуацията е различна, така че не мисля, че имате нужда от много от нещата, които аз приемам. Иначе си се чувствам добре и никога съм нямала оплаквания.

Основното, което трябва да избягвате е алкохол и всякакви вредни храни - пържено, мазни меса и храни и т.н. Не се притеснявайте да питате, за това сме тук. Аз чета доста и въпреки това всеки път научавам нещо ново дори и да чета една и съща статия.

Ще пиша след като се видя с доктора.
А на вас ви пожелавам добри резултати!Късмет!!!

Благодаря!!!

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #14 -: Октомври 22, 2021, 10:29:18 »
Минавам само да добавя един глас за фиброскана, и един минус за биопсията. Даже ви съветвам по-скоро да си уредите един фиброскан за да сте по-наясно с цялостното състояние на дроба.
Ако не е крайно наложително, биопсия е по-добре да не се прави.
Желая ви успех!

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #15 -: Октомври 22, 2021, 12:31:58 »
Благодаря! Другата седмица ще се срещна с лекаря,опасявам се,че като ми види резултатите ще ме остави на проследяване.Добре ще е да знам в какво с
ъстояние е черния ми дроб!
 Хубав ден!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2021, 15:39:42 »
При хронично носителство винаги се препоръчва проследяване, така или иначе, но при вас нещата изглеждат ок, така че няма от какво да се притеснявате.

Очакваме да ни кажете как е минал вашия преглед. Успех!

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #17 -: Октомври 22, 2021, 16:50:30 »
Благодаря! Другата седмица ще се срещна с лекаря,опасявам се,че като ми види резултатите ще ме остави на проследяване.Добре ще е да знам в какво с
ъстояние е черния ми дроб!
 Хубав ден!
При хронично носителство винаги се препоръчва проследяване, така или иначе, но при вас нещата изглеждат ок, така че няма от какво да се притеснявате.

Ще пиша след като се срещна с доктора!Благодаря!
Успех и на вас!

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2021, 23:07:33 »
Благодаря ви!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007