Черният дроб > Хранене при чернодробни заболявания

Видове храни и рецепти

(1/5) > >>

lili_ana:
Предлагам всеки, който има желание тук да дава идеи за подходящи рецепти за нашето заболяване или полезни храни.
Има един лечител Петър Димков,в неговата книга пише, че е много полезно да се хапва за хепатит(но не е оказано кой) печен лук - по една глава на обяд и една на вечеря или въобще лук на салата. Също така салата от моркови със зехтин (аз опитах,но тоя зехтин нещо не ми понася).
А, да, пише същото и за магданоза - в големи количество да се хапва и от него.
Рецепти все още нямам, но ще се постарая да намеря скоро.

tedibon:
По време на престоя,в болницата на мъжа ми са му казали,че трябва да спре консумацията на пчелен мед,тиква и моркови!Защо, не знам,а и той по принцип не яде тези трите ,сутрин, обед и вечер!Разбира се,алкохола ,пърженото,мазното са вредни дори  и за хора без хепатит!

anita:
Идеята е много добра. Навсякъде пише какво не трябва да се яде,но не и какво може.
Изхождайки от това, че всичко което не е забранено е разрешено,  аз не съм много убедена много.Информацията навсякъде е много противоречива. Спор май няма единствено за алкохола, мазното, пърженото и соленото.
Аз някаде прочетох, че лука и чесъна също за забранени храни.

lili_ana:

--- Цитат на: anita в Март 02, 2008, 14:50:51 ---Идеята е много добра. Навсякъде пише какво не трябва да се яде,но не и какво може.
Изхождайки от това, че всичко което не е забранено е разрешено,  аз не съм много убедена много.Информацията навсякъде е много противоречива. Спор май няма единствено за алкохола, мазното, пърженото и соленото.
Аз някаде прочетох, че лука и чесъна също за забранени храни.

--- Край на цитат ---
-да,наистина информацията е много противоречива-попаднах днес на един сайт,в който пък се твърди,че е абсолютно забранена консумацията на лук и магданоз.отиди,че се ориентирай какво да консумираш.

migle:
И аз първите месеци се чудех какво да ям.Бях отслабнала с 3,4 килограма.И вместо от хепатита имаше по - голяма вероятност да умра от глад ;D.
В болницата ми казаха само, че абсолютно забранин е алкохола.Да избягвам пикантни храни и пържено.
Сега общо взето си хапвам почти всичко, което ми се яде като наблягам повече на плодове и зеленчуци.Мисля, че организма най - добре знае от какво има нужда.
Избягмам лук и чесън ( не, че не ги обичам) просто след това не се чувствам добре.

пс а за тиквата, морковитите и меда вече незнам какво да мисля ???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия