Март 2006 нивото на вируси в кръвта ми показваше 1460 Копия/мл (изследванията си ги правя в Германия където следвам и незнам дали в България се използва същата единица).
Спрях за половин година алкохола.
През Октомври 2006 започнах да вземам хомеопатични лекарства веднъж дневно (ликоподиум) като умерено употребявах алкохол (една бира на 2 седмици). Концентрацията на вирус в кръвта през Март 2007 бе 240 Копия/мл.
Здравей!
Първо да в България се използва същата единица и на мене 2 пъти са ми го правили това изследване в лаборатория в София. Стандартите по целия свят са едни и същи за HBV DNA според разпоредба на WHO (световната здравна организация). Само в САЩ и Канада е малко по различно....както и да е.
Аз лично съм ровил из интернет да намеря съществена информация за HBV DNA, но е доста ограничена или пълна с термини.
http://www.hbvadvocate.org/hepatitis/hepB/HBV_Tests_FS.htmlThe National Institutes of Health have suggested that viral loads that exceed 105 copies/mL (100,000 viral copies per milliliter) be considered ‘clinically significant’ viral loads, while lower viral loads represent a relatively inactive infection.
Според националния здравен институт - САЩ определя 105 копия/mL (100,000 вирусни копия на милилитър) като забележимо ниво, а по-малко като сравнително неактивно заболяване.
При мене на резултата ми е надраскано 9,81.10(на 8 степен) cp/ml и в епикризата ми пише, че заболяването ми е с умерена активност. Ако някой може да преобразува това и да ми каже колко копия имам мога да ти кажа колко копия са за умерена активност.
Това че хомеопатичното лечение е показало положителен резултат е много хубаво и трябва да продължаваш така. Аз лично не знам каква е връзката между алкохола и HBV DNA, но между алкохола AЛАТ всеки знае. Прочетох едно изследване в което се казва, че щом репродукцията на вурусите намалява това води и до по-ниски стойности на АЛАТ. Така че може би има връзка м/у алкохола и HBV DNA.
С риск да прозвуча като алкохолик имам един въпрос: "Колко е нормална употреба на алкохол в моя случай?"
Успех на всички в борбата с хепатита.
Не не звучиш всеки човек обича да си пийва я биричка я винце или твърд алкохол!
Лекарите от клиниката по гастроентерология ми казаха че ми е позволено (при мен обаче) около 50 мл твърд алкохол и около 200мл брира, вино и пр
на седмица. Моят съвет е да забравиш тконцентратите и да си позволяваш по 1 биричка от време на време.
Преди около година и половина започнах да се интересувам по сериозно по въпроса и колкото повече четях толкова повече се панирах, че на 30 години ще свърша с цироза на черния дроб.
Може би няма за какво да се панираш да се панираш! Хората, които свършват по този начин на 30 години не са знаели и не са правели нищо по въпроса. Това че знаеш още от 9 годишен и не си заразен от бебе е много добре.
Имам няколко въпроса към тебе:
Кога си бил лекуван с интерферон? И как протече лечението ако си спомняш?
Какви са ти трансаминазите(AST, ALT)?