Автор Тема:  Моята история ...  (Прочетена 17869 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен voodoo

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
Моята история ...
« -: Юни 15, 2007, 17:12:07 »
Здравейте,
Когато съм бил на 9 години (1991) съм се разболял от хепатит. По какъв начин точно съм се заразил не се разбра, предполагам че е било при ваксинация в училище или при зъболекар. В началото лекарите си мислеха, че е хепатит А, но в последствие се разбра че съм болен от хепатит Б. След дълго и мъчително лечение 2 пъти влизане в болница в София и 3 терапии с интерферон, ми казаха че съм горе долу здрав но вируса си е в мен и трябва да внимавам с алкохола и секса.
След това навлязох в тийнейджърските години, където съвсем забравих за съществуването на вируса, пиех всеки петък алкохол, но избягвах концентратите, пиех само бира или вино (средно количество на седмица 2-3 бири). С други думи живеех съвсем нормално без да обръщам внимание на хроничния хепатит. Всяка година си правих изследвания които бяха в норма, но вируса си оставаше.
След това дойде студенството, продължавах да си прави контролни изследвания на черния дроб. Контакта ми с много студенти по медицина ми обърна внимание на това ,че трявба да внимавам с алкохола и да се взема по сериозно в ръце. Преди около година и половина започнах да се интересувам по сериозно по въпроса и колкото повече четях толкова повече се панирах, че на 30 години ще свърша с цироза на черния дроб. Март 2006 нивото на вируси в кръвта ми показваше 1460 Копия/мл (изследванията си ги правя в Германия където следвам и незнам дали в България се използва същата единица).
Спрях за половин година алкохола.
През Октомври 2006 започнах да вземам хомеопатични лекарства веднъж дневно (ликоподиум) като умерено употребявах алкохол (една бира на 2 седмици). Концентрацията на вирус в кръвта през Март 2007 бе 240 Копия/мл. Беше драстично по ниска, но незнам дали се дължи на хомеопатичните лекарства или на това че внимавах повече с алкохола.
Това е моята история, ще продължа да вземам хомеопатичните лекарства и ще видим какъв резултат ще имам следващата година.
С риск да прозвуча като алкохолик имам един въпрос: "Колко е нормална употреба на алкохол в моя случай?"
Успех на всички в борбата с хепатита.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моята история ...
« Отговор #1 -: Юни 15, 2007, 18:35:35 »
Март 2006 нивото на вируси в кръвта ми показваше 1460 Копия/мл (изследванията си ги правя в Германия където следвам и незнам дали в България се използва същата единица).
През Октомври 2006 започнах да вземам хомеопатични лекарства веднъж дневно (ликоподиум) като умерено употребявах алкохол (една бира на 2 седмици). Концентрацията на вирус в кръвта през Март 2007 бе 240 Копия/мл.
Здравей!
Първо да в България се използва същата единица и на мене 2 пъти са ми го правили това изследване в лаборатория в София. Стандартите по целия свят са едни и същи за HBV DNA според разпоредба на WHO (световната здравна организация). Само в САЩ и Канада е малко по различно....както и да е.
Аз лично съм ровил из интернет да намеря съществена информация за HBV DNA, но е доста ограничена или пълна с термини.
Цитат
http://www.hbvadvocate.org/hepatitis/hepB/HBV_Tests_FS.htmlThe National Institutes of Health have suggested that viral loads that exceed 105 copies/mL (100,000 viral copies per milliliter) be considered ‘clinically significant’ viral loads, while lower viral loads represent a relatively inactive infection.
Според националния здравен институт - САЩ определя 105 копия/mL (100,000 вирусни копия на милилитър) като забележимо ниво, а по-малко като сравнително неактивно заболяване.

При мене на резултата ми е надраскано 9,81.10(на 8 степен) cp/ml и в епикризата ми пише, че заболяването ми е с умерена активност. Ако някой може да преобразува това и да ми каже колко копия имам мога да ти кажа колко копия са за умерена активност.

Това че хомеопатичното лечение е показало положителен резултат е много хубаво и трябва да продължаваш така. Аз лично не знам каква е връзката между алкохола и HBV DNA, но между алкохола AЛАТ всеки знае. Прочетох едно изследване в което се казва, че щом репродукцията на вурусите намалява това води и до по-ниски стойности на АЛАТ. Така че може би има връзка м/у алкохола и HBV DNA.
С риск да прозвуча като алкохолик имам един въпрос: "Колко е нормална употреба на алкохол в моя случай?"
Не не звучиш всеки човек обича да си пийва я биричка я винце или твърд алкохол!
Лекарите от клиниката по гастроентерология ми казаха че ми е позволено (при мен обаче) около 50 мл твърд алкохол и около 200мл брира, вино и пр на седмица. Моят съвет е да забравиш тконцентратите и да си позволяваш по 1 биричка от време на време.

Преди около година и половина започнах да се интересувам по сериозно по въпроса и колкото повече четях толкова повече се панирах, че на 30 години ще свърша с цироза на черния дроб.
Може би няма за какво да се панираш да се панираш! Хората, които свършват по този начин на 30 години не са знаели и не са правели нищо по въпроса. Това че знаеш още от 9 годишен и не си заразен от бебе е много добре.

Имам няколко въпроса към тебе:
Кога си бил лекуван с интерферон? И как протече лечението ако си спомняш?
Какви са ти трансаминазите(AST, ALT)?
« Последна редакция: Юни 15, 2007, 22:48:44 от Emanuil Denkov »

Неактивен voodoo

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Копията
« Отговор #2 -: Юни 15, 2007, 23:36:12 »
Благодаря много за подробния отговор!
Цитат
The National Institutes of Health have suggested that viral loads that exceed 105 copies/mL (100,000 viral copies per milliliter) be considered ‘clinically significant’ viral loads, while lower viral loads represent a relatively inactive infection.
Само това изречения не ми стана съвсем ясно: как така 105 = 100.000 или има разлика между копия и вирусни копия, нещо математиката тука не пасва или аз го разбирам грешно. А това е статистиката която имам до 2000 година. Ще ми трябва повече време да събера от 2000 до сегашния момент ако се интересуваш ще се опитам да я намеря.
Дата     Билирубин  граница  GOT  GPT  граница  HbsAg  HbeAg  DNA-HBV
30.10.91                              81    134  30      
21.11.91   12            21        54     56   30          positiv      
22.12.91   11            21        56     58   30         
25.02.91   11            21        58     125  30         
21.03.92   11            21        46     52   30         
30.05.92   20            21        58     76   30          positiv  positiv   
16.06.92   23            21        18     42   20          positiv  positiv   

Проведено лечение с  “Leuferon“ ot (06.-09.1992). Първите 10 дни по 6 мил. единици дневно след това 2 пъти по 3 мил. единици седмично.

25.08.92   17            21        61     63   30      
21.04.94   22            21        68    123  30          positiv   positiv

Проведено лечение с “Intron A“ от (04.-09.1994) 3 пъти седмично по 3 мил. единици.

01.08.94   38            21        28     84    40          positiv   positiv   negativ
18.11.94   27            21        15     19    20         
30.01.95   20            21        25     40    20          positiv   positiv   25 pg/ml

Проведено лечение с “Intron A“ от (02.-04.1995) 3 пъти седмично по 3 мил. единици.

15.03.95   27            21        21      36   20         
15.05.95                             21      35    40         positiv    positiv   25 pg/ml
02.10.95   30            22        22      37   30         
05.01.96   20            21        49      57   40         
13.02.96   18            21         8      12    20         
06.09.96   34            21        13      16   20          positiv   positiv   
16.05.97   41            30        24      29   30         
29.05.97   23            21         6      16    20         positiv               negativ
12.11.97   43            21        34      40   30                                 negativ
17.07.98   13            21        32      17   30         
29.10.00   20            21        38      68   40         
01.11.00   19            21        34      48   40         positiv    negativ   

За съжаление на някои места ми липсва информация. Освен това отново имам странния проблем с мерните единици pg/ml. Не мога и да си обесня също защо по някое време става отрицателен, а в момента не е, може би тогаващните методи на са можели да засекат по ниско количество вирус.

Последните изследвания март 2007 показват:
GOT(ASAT): 31 U/I при граница 50
GPT(АLAT): 29 U/I при граница 50

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #3 -: Юни 16, 2007, 00:33:53 »
Цитат
Само това изречения не ми стана съвсем ясно: как така 105 = 100.000 или има разлика между копия и вирусни копия, нещо математиката тука не пасва или аз го разбирам грешно.
И аз много неща не разбирам около HBV DNA и никой лекар не може да ми обясни или не иска.... Аз като си погледна резултатите и с тези степени и прочие съвсем се обърквам.

Намерих в интернет нещо за методи за тестване на HBV DNA! В зависимост от методите за изледане има и различни единици на различни производители ( на маркери или нещо подобно) за pg/ml открих 2 метода:
Abbott Solution Hybridization Assay - допустими норми 1.6 to~800 pg/ml
Digene 1st Generation Hybrid Capture Assay - допустими норми 5-2000 pg/ml (1.4x106 –5.6x108 copies/ml)
Предполагам че наистина стойностите ти са били ниски и не са били зачитани може би около 5 pg/ml.

Предполагам, че си бил лекуван в Германия защото доколкото ми е известно тук интерферона не се прилага много често, а при теб 3 пъти (може би за деца е изключение). Виждам и немските стари означения за АСАТ и АЛАТ.

Много ми е интересно след като си бил и все още си болен от хроничен хепатит В защо билиробина ти е прехвърлял нормата? Чел съм за него, че може да се предизвика леко повишаване от медикаменти (може би от интерферона) също и от някакъв синдром на Гилберт, който се среща при 5 % от хората.

При тебе като гледам болестта има спадове и засилвания. Лекуващите ми доктори ми казаха, че това е типично за хроничния хепатит.

АСАТ и АЛАТ са ти в норма и това е много добре. Значеи хомеопатичното лечение дава резултат. И аз се лекувам с хомеопатично средства и съм много доволен от резултатите. Аз взимам arsenicum album 15ch.

Не знам от кой край на Германия си, но предполагам има при вас DM. Отиди и си купи има Das Gesunde Plus - Artischoken kapseln и ги пий 3х1 на ден. Това са добавки и не пречат на хомеопатичните лекарства както и хепатопротекторите. Ако имаш пък възможността си купувай редовно артишок и си хапвай, което е още по-полезно за ч. дроб.
Пиеш ли хепатопротектори като карсил, легалон... не знам търговските им наименувания в германия?
Биопсия правили ли са ти скоро? Мислиш ли да се подложиш на това мъчение? Така само можеш да видиш какво е състоянието на дроба ти? Изследван ли си от хепатит D? 5% от хронично болните от хепатит В са болни и от хепатит D!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Юни 17, 2007, 22:55:41 »
Здравейте,
Когато съм бил на 9 години (1991) съм се разболял от хепатит. По какъв начин точно съм се заразил не се разбра, предполагам че е било при ваксинация в училище или при зъболекар. В началото лекарите си мислеха, че е хепатит А, но в последствие се разбра че съм болен от хепатит Б. След дълго и мъчително лечение 2 пъти влизане в болница в София и 3 терапии с интерферон, ми казаха че съм горе долу здрав но вируса си е в мен и трябва да внимавам с алкохола и секса.
След това навлязох в тийнейджърските години, където съвсем забравих за съществуването на вируса, пиех всеки петък алкохол, но избягвах концентратите, пиех само бира или вино (средно количество на седмица 2-3 бири). С други думи живеех съвсем нормално без да обръщам внимание на хроничния хепатит. Всяка година си правих изследвания които бяха в норма, но вируса си оставаше.
След това дойде студенството, продължавах да си прави контролни изследвания на черния дроб. Контакта ми с много студенти по медицина ми обърна внимание на това ,че трявба да внимавам с алкохола и да се взема по сериозно в ръце. Преди около година и половина започнах да се интересувам по сериозно по въпроса и колкото повече четях толкова повече се панирах, че на 30 години ще свърша с цироза на черния дроб. Март 2006 нивото на вируси в кръвта ми показваше 1460 Копия/мл (изследванията си ги правя в Германия където следвам и незнам дали в България се използва същата единица).
През Октомври 2006 започнах да вземам хомеопатични лекарства веднъж дневно (ликоподиум) като умерено употребявах алкохол (една бира на 2 седмици). Концентрацията на вирус в кръвта през Март 2007 бе 240 Копия/мл. Беше драстично по ниска, но незнам дали се дължи на хомеопатичните лекарства или на това че внимавах повече с алкохола.
Това е моята история, ще продължа да вземам хомеопатичните лекарства и ще видим какъв резултат ще имам следващата година.
Здравей и от мен!
Добре дошъл във форума и дано да ти е полезен!
Една бира на 2 седмици не мисля, че би могло да ти навреди в сериозна степен, предполагам че ти се интересуваш дали може по-често да си позволяваш алкохол. На мен ми е трудно да дам съвет, защото при мен пък личната ми лекарка каза "никакъв алкохол", тъй като това е единственото нещо за което е доказано че само вреди на черния дроб. Но между системно пиене, пиене на големи количества алкохол и пиене на една бира на седмица има разлика. В момента не си на някакво тежко лечение, за което да се забранява алкохола /като интерефероновото лечение/ и аз поне не мисля, че ще имаш проблем с пиенето на по бира от време на време. И според мен ниските нива на вируса в кръвта ти в момента основно са хомеопатичните лекарства, но със сигурност и това, че почти не си пил през това време е оказало влияние. Във всеки случай, колкото е по-болен и увреден е един черен дроб, толкова по-привопоказна става употребата на алкохол - всеки поет алкохол в крайна сметка убива чернодробни клетки и един нормален черен дроб има нужда от време за да се възстанови, докато когато той е увреден и не работи нормално, тогава поетия алкохол е по-голям проблем за него.
Успех в лечението с хомеопатичните лекарства!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен voodoo

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте!
« Отговор #5 -: Юни 18, 2007, 13:56:44 »
Здравейте,
и аз малко се разрових из нета за HBV DNA, но единственото нещо което за сега открих е, че мерната единица pg съответства на степен (5pg = 10 на степен 5).
@Emanuil Denkov значи в твоя случай би трябвало да имаш 9pg.
Благодаря също за препоръчването на толкова много медикаменти, повечето от които дори не бях чувал  :) .
Относно моето лечение с интерферон, то е правено в София, и бях един от първите опитни зайчета навремето с такова лечение, за което искам да благодаря на лекарите (д-р Пенева).
В Германия съм от скоро и тук нищо не съм правил освен че си прави изследвания и последно ми казаха че нямало нужда от терапия защото нивото на вируса било ниско. Казаха ми че също се работило по въпроса с изчистването на хроничен хепатит B. При хроничен хепатит C имало вече постигнати резултати с терапия от интерферон.
Биопсия не съм си правил, а карзил мисля пиех по време на терапиите с интеферон и след това.
Билирубина ми още е повишен но това е точно тази аномалия която имат 5% от хората и не била свързана с хепатита (синдром на Гилберт).
Още съм нов в форума и не съм изчел всички постове, обаче доколкото разбрах човек оздравява когато HB-sAg  стане отрицателен и  когато вирусите (HBV DNA)  изчезнат, правилно ли съм разбрал?
Поздрави!

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #6 -: Юни 18, 2007, 14:51:28 »
Цитат
Здравейте,
и аз малко се разрових из нета за HBV DNA, но единственото нещо което за сега открих е, че мерната единица pg съответства на степен (5pg = 10 на степен 5).
@Emanuil Denkov значи в твоя случай би трябвало да имаш 9pg.

.... че нямало нужда от терапия защото нивото на вируса било ниско.
Не знам дали е вярно това, но при мене ми казаха, че вируса се реплицира с голяма скорост, но за мой късмет слабо уврежда дроба ми. Мисля си че би трябвало да е над 9pg/ml, но може и да греша...

Цитат
Казаха ми че също се работило по въпроса с изчистването на хроничен хепатит B. При хроничен хепатит C имало вече постигнати резултати с терапия от интерферон.
Да работи се по въпроса усилено (надявам се), но засега няма медикамент, който да гарантира това. На скоро прочетох едно проучване при евентуално изчистване на HBsAg, което ще побликувам тук скоро, можело да доведе до чернодробни усложнения -цироза и недостатъчност, но засега това са предположения.
При хепатит С е друго вече, поне радващото е че там терапията води до изчистване на вируса....

Цитат
Още съм нов в форума и не съм изчел всички постове, обаче доколкото разбрах човек оздравява когато HB-sAg  стане отрицателен и  когато вирусите (HBV DNA)  изчезнат, правилно ли съм разбрал?

Аз доколкото съм чел информация няма вероятност HBsAg да изчезне, поне до момента. Случвало се е при единични случаи при лечение. Те вирусите не изчезват при изчистване на HBV DNA, това показва че са спрели да се реплицират (размножават). Което е много добре за черния дроб.

Но бъдещето изглежда светло и се надявам скоро да измислят медикамент (дал бог и на цена да отговаря на стандарта ни), който да ни лиши от това бреме.

Иначе за биопсията бих те посъветвал да приказваш със специалист дали имаш нужда от нея. Това е процедура, която крие голяма опасност, особено ако се прилага от не до там добър лекар. Но до момента е единствения начин за установяване на реалното състояние на черния дроб.
Обмисли това и от мене един съвет: забрави за алкохола (концентратите), на всеки му се допива след тежък ден или заради радостна новина, но при нас нещата са различни. А една бира от време на време или чаша вино не е такъв проблем.
Продължавай да се бориш, не се отчайвай нито пък предавай!
Поздраи Емо!

Неактивен HEPASIST

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
« Отговор #7 -: Юни 20, 2007, 13:44:38 »

pg (пикограми) това е 10 на степен -12 от грама, (0,000000000001 грам.) За съжаление е голямо объркване,т.к. различните страни използват различни мерни единици, а някои и дори различни референтни стойности.

Относно лечението на хроничен хепатит Б - смята се, че пълно излекуване ( HBsAg отрицателен ) се постига в около 3-5% от случаите. Целта на лечението е сероконверсията - появата на антитела срещу HBeAg и неговото "изчистване" от кръвта, което е съпроводено и намаление на броя на ДНК копията в единица кръв, т.е. един вид "обуздаване" на инфекцията, но за съжаление това не значи дефинитивно излекуване.

По отношение на алкохола въпроса е много деликатен,т.к. в последно време е доказано и благоприятно! влияние на алкохола в УМЕРЕНИ ДОЗИ върху чернодробното увреждане, т.к. той има антиоксидантни свойства и спира в известна степен прогресията към цироза и склероза. Токсичните свойства се проявяват когато с алкохола се злоупотребява, т.к. той трябва да се обработи в чернодробната клетка, която е вече до някаква степен увредена от хепатита. Смята се, че 1 чаша вино или половин до една бира (330 мл) дневно не вредят. Естествено всичко завиви от стадия на болестта и състоянието на дроба. Концентратите трябва да се избягват.

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #8 -: Юли 06, 2007, 18:28:07 »

По отношение на алкохола въпроса е много деликатен,т.к. в последно време е доказано и благоприятно! влияние на алкохола в УМЕРЕНИ ДОЗИ върху чернодробното увреждане, т.к. той има антиоксидантни свойства и спира в известна степен прогресията към цироза и склероза. Токсичните свойства се проявяват когато с алкохола се злоупотребява, т.к. той трябва да се обработи в чернодробната клетка, която е вече до някаква степен увредена от хепатита. Смята се, че 1 чаша вино или половин до една бира (330 мл) дневно не вредят. Естествено всичко завиви от стадия на болестта и състоянието на дроба. Концентратите трябва да се избягват.

Ето това е добра новина! ;D Друго си е да знам, че в жегата като изляза и пийна една малка бира няма да си навредя много!  Все пак и ние сме хора! ;)

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #9 -: Юли 31, 2007, 15:06:00 »
Здравейте,

ЗДРАВЕЙТЕ, а бихте ли ми казали какъв точно ликоподиум вземате. В аптеката ми отговориха че трябва да знам какъв цвят е и каква дозировка. Аз също имам проблем с количеството вирус Hbv DNA - във високи стойности е, а трансеминазите са ми почти в норма, биопсията показва неактивен хроничен хепатит В - а количеството на вируда УЖАС!!!!!!.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #10 -: Юли 31, 2007, 17:44:37 »

ЗДРАВЕЙТЕ, а бихте ли ми казали какъв точно ликоподиум вземате. В аптеката ми отговориха че трябва да знам какъв цвят е и каква дозировка. Аз също имам проблем с количеството вирус Hbv DNA - във високи стойности е, а трансеминазите са ми почти в норма, биопсията показва неактивен хроничен хепатит В - а количеството на вируда УЖАС!!!!!!.

Здрасти, аз лично не знам нищо за този медикамент и ще ми е интересно да науча повече от тези, които го вземат.
Иначе можеш само да се радваш, че вируса ти е неактивен и не уврежда черния дроб. Дори и да се реплицира бясно важното е черния дроб да е добре. Моя съвет е да не предприемаш нищо по-съществено, а само да не пиеш алкохол и да си следиш редовно трансаминазите. Ако започне един възпалителен процес то ще си покаже в стойностите им. Тогава потърси отново лекарска помощ. Още веднъж ти казвам, че щом ти е неактивен вируса само може да се радваш!!!
А при биопсията колко ти беше увреден дроба? Фиброзата до кое ниво беше 1 ли?
Поздрави Емо!

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #11 -: Август 02, 2007, 14:36:24 »
Здравейте,

Здрасти, аз лично не знам нищо за този медикамент и ще ми е интересно да науча повече от тези, които го вземат.
Иначе можеш само да се радваш, че вируса ти е неактивен и не уврежда черния дроб. Дори и да се реплицира бясно важното е черния дроб да е добре. Моя съвет е да не предприемаш нищо по-съществено, а само да не пиеш алкохол и да си следиш редовно трансаминазите. Ако започне един възпалителен процес то ще си покаже в стойностите им. Тогава потърси отново лекарска помощ. Още веднъж ти казвам, че щом ти е неактивен вируса само може да се радваш!!!
А при биопсията колко ти беше увреден дроба? Фиброзата до кое ниво беше 1 ли?
Поздрави Емо!

Здраве, Емо!
Според биопсият - те са две, последната м. 06. 2005 - фиброза 0!

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #12 -: Август 02, 2007, 19:52:46 »
Цитат
Здраве, Емо!
Според биопсият - те са две, последната м. 06. 2005 - фиброза 0!
Чудесно :) не виждам за какво се притесняваш. Дано да си остане така и да нямаш пролеми...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007