Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - hristo_gb

Страници: [1] 2 3 ... 8
1
Аз все не смея да пиша, да не разваля нещо - уж не съм суеверен (по-скоро вярващ), ама все пак да си кажа, че ми мина операцията преди повече от месец, махна аденома, калция ми е вече в норма, паратхормона също, намерих страхотен доктор (Калин Видинов) който уж е в Майчин дом, но ми препоръча операцията да е в Софиямед - радвам се, че избрах този метод (минимално инвазивен), не само условията са по-добри, но и по-евтино ми излезе и отделно трябваше да си правя сума ти изследвания в майчин дом, преди приема, а в Софиямед всичко ми го направиха на място. Така, че ако някой има проблем с щитовидна/паращитовидни жлези, това е хирурга, млад и умел, напред с материала, супер лесна комуникация.
Все още се възстановявам, но мисля, че съм по-добре. Взех и да качвам кила, преди все слабеех, явно от прекомерното изливане на течности във и извън мен ;)
Всъщност ме хвана голям глад напоследък и все тъпча боклуци, ензимите ми уж в норма, но май нещо съм гъбясал - по-скоро по метода на изключването остана проблема с обложения ми език и подуването след хранене, газове чат-пат и то след ядене на тестени неща и сладки неща. При все че кръвната ми захар е ок, реших че най-вероятно имам кандида - та мисля да реша сега и този проблем, но май не ми е до диети и се чудя дали Нистатин би ме влошило, уж не влияел на черния дроб... ако някой има опит с това лекарство ще се радвам да сподели.

2
Спокойно, не само, че е напълно възможно, но е и доказано, че остават повишени и то до 7 дена след тренировките.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2291230/
Цитат
The liver function parameters, AST and ALT, were significantly increased for at least 7 days after the exercise.
Според мен е добре да не се натоварва човек с тежки тренировки, но не вируса е проблем толкова, колкото това, че дробът може да е увреден и това да го донатовари.
Не знам как успяваш, но аз в тези жеги съм много мързелив, едвам се навивам на разходки (а те са важни) камо ли на силови упражнения :)

П.п. относно това дали съм изпробвал това твърдение - да, ходих бързо пеша (2 км) един път до лабораторията и Алат ми беше по-висок (58 при около 30 при останалите изследвания)

П.п.2. Е, сега се зачетох отново в твоя пост и видях, че съм написал това, което явно вече си прочела. :) Но пак мисля, че няма повод за тревоги.

3
Да, по-добре отпуска, а и работодателя ще е благодарен, че не си е взел болничен, защото първите 3 дена се плащат от него.

4
Не ми се ще да стряскам никого, но попаднах на едно изследване от човек, който не е между живите с т.нар. пост-ковид синдром.
Същото беше пуснато при спор във фейсбук относно лечението на министър Кацаров в Пирогов, който обвинява, че там са го лекували от цироза без да има такава. На моето предположение, че е възможно да се е налагало такова лечение, заради евентуални усложнения от самия вирус, както и от лечението със силни препарати, което да е увредило черния дроб, един човек постна това, в подкрепа на моето предположение... Същият казва, че за месец са включили 5 нови човека на диализа заради пост-ковид синдром...

Май се замислям и аз за ваксина...

5
Може, стига да отговаряте на изискванията за спиране, но и след спиране трябва стриктно следене на състоянието на черния дроб, за да се хване възможно най-бързо евентуална реактивация.
https://www.hepb.org/blog/can-hepatitis-b-patients-stop-taking-antivirals-experts-finally-answers/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK305560/

Трябва да има поне 3 години лечение преди това, без цироза и без никакви поражения по черния дроб, отделно с негативен HBsAg и то за продължително време, както и продължително време ниски ензими - ако тези изисквания са изпълнени може.

6
Честито!  :party:

7
Здравейте,
Да ПЦР-а е отрицателен, слава Богу, поне това.
Другото - след 2 дни съм на сцинтиграфия за доуточняване на аденома или аденомите на паращитовидната жлеза.... ще видим какво ще излезе там и после евентуално ще уговарям операция...
Имам разстройство от сума ти време и това ме доизтощава сякаш, не знам вече от какво може да е, дали от притеснение или друго...

Още не мога да си обясня как имах високо желязо, а сега почти анемия... И как съм бил така все, а сега нещо се обостри....

Моля се само да имам сили да стигна до нещо, което да ме оправи - дали операцията или друго - не знам.
Дължа го на семейството си, което ми изтрая толкова проблеми....

Ще ви държа в течение и благодаря за подкрепата!

8
Покрай моите проблеми с паращитовидната жлеза и наскоро открит хемангиом се оказа, че тези проблеми са по-често наблюдавани при жени, заради естрогена.
Позачудих се какво може да е индуцирало такива неща при мен и се сетих, че бях срещал нещо такова за белия трън.
Поразрових се и се оказа, че е вярно.
Белия трън или по-точно естрогено подобното действие на съдържащия се в него силимарин може да доведат и до други проблеми вкл. и образувания на гърдата.
Ето го и самото изследване:
https://academic.oup.com/carcin/article/27/9/1739/2392217

Цитат
Because silymarin is being used in the treatment of liver cirrhosis and a variety of other human ailments, and is sold as a dietary supplement, our findings add a cautionary note to its application in breast cancer prevention.

Несъмнено белия трън помага за много неща, но все пак имайте 1 наум и не приемайте дълго време без почивка... (както аз правех).

Не мога да твърдя, че аз имам тези проблеми само заради него, най-вероятно има и други причини, но все пак реших да споделя предупреждението.


9
Благодаря ти много positivevibes!
Всъщност ако не беше ти, нямаше да се сетя сигурно да проверя този паратхормон и кой знае какво щеше да се случи....
Дотук нещата са следните:
Свързах се с доц.Шинков, като му пратих изследванията си по hеаlee. Харесах си го заради мнения в други форуми.
Принципно не отговаря бързо, но след 1 ден ми отговори. Много любезно и учтиво ми отговори че след като видял изследванията решил, че ако искам може да ме приеме веднага след празниците.
Съгласих се.
Бях 4 дена в ендокринологията в Майчин дом, подробности няма да пиша, но съм с 1 или 2 аденома на паращитовидна жлеза и първичен хиперпаратиодизъм с хиперкалцемия, която там се вдигна до 3,4.
Явно това нещо ги стресна и решиха да ме пратят възможно най-скоро на сцинтиграфия за доуточняване (след 2 седмици), за да се види всичко най-добре и се разбрахме, че след нея, директно отивам на операция, като всичко са ми уговорили с хирурзите в същата болница за да стане максимално бързо.
То друга опция май и нямам.
Между другото там организацията е страхотна и много ми допадна отношението и спокойствието.... особено сравнено с Токуда.
Та като стана дума и за Токуда.
Понеже ме изписаха четвъртък, реших че мога да остана още 1 ден и да мина от там за бърз преглед и да си пусна платен ПЦР. Просто да отхвърля възможността за завръщане на хепатит Ц-то.

Просто имах някакви допълнителни съмнения и симптоми, които не ми се връзваха само с калция и паратхормона и се оказах може би прав.

Откриха ми хемангиом, но беше толкова набързо извършен прегледа от иначе много мила и отзивчива лекарка - Жечева, от екипа на Карагьозов, че не разбрах нищо друго, освен че не е опасно.... стига да е наистина хемангиом, че аз съм си много недоверчив.... ;)
И все пак не се оплаквам, защото ме минаха малко като парашутист там и си платих само пцр-а. Него ще го чакам..

Хубавото е че на фиброскана се оказа, че съм паднал на 5,9 кпа (последно бях 6,8), което е супер, освен това алат асат ми бяха паднали още.

Странното, или не толкова странно, но вече не знам с кое да го свързвам - с паращитовидните аденоми или с това в черния дроб е, че неутрофилите ми са още малко вдигнати, а също и общите левкоцити - почти на ГГ.... Но като цяло пуснах малко изследвания - напосоки...
Щях да забравя - вече съм почти с желязодефицитна анемия! Почти на долната граница.
Това е кофти симптом но вече от толкова четене забравих дали може да е от хиперпаратр. или с разни ХЦЦ-та и прочие психози от моя страна ;)

Лошото е, че имам леко избледняване на изпражненията последните дни (докато бях в болницата всъщност), притискане като лежа и то понякога само и то на 1-та страна... мислех че е жлъчката, но ако е голям хемангиома (не ми казаха това и аз забравих да питам за размера) може да притиска и жлъчните пътища...отделно съм с диария напоследък, но и бях наистина много депресиран и разтревожен....

Та такива са нещата върнах се с 2 нови неща, операцията е уредена, а аз се чудя вече какво още ми има и какво ще се случи и с тоя хемангиом....

Между другото, четох че хемангиоми може да се образуват от естрогени и прочие - например хормонална терапия при жените, а на 1 място срещнах че белия трън имал такива ефекти...

На друго място пък пише, че тоя бял трън лекувал и хемангиоми... не знам на какво да вярвам, но май от как го спрях и всичко тръгна още по-рязко надолу или и аз не знам, но пък със спада на желязото спадда и АЛАТ, който някак си стоеше леко висок....

И сега не знам какво да ям, какво да пия, какво да очаквам, операцията може да доведе до дефицит на калций, после имам възстановяване, а имам и семейство за хранене и тотално съм ошашавен...

Но поне съм в момента с малкото си момиченце и само това ме успокоява и ме амбицира да продължавам да се боря, макар че вече съм изморен, а излиза че тепърва ми се разнищват дългогодишни проблеми, но хемангиома тогава пък защо и откъде се взе.... Колко бързо може да се развие - не са го видяли предните пъти или просто е станало по-бързо?
Между другото леко подозирам и биопсията на черния дроб за него...

А пък калция явно се засилил тогава и после от лекарствата, поне симптоматично си го обяснявам така.....а и с някои изследвания.10
И едно по-конкретно питане, което може да е полезно за всеки, но все пак търся мнение за това приложение за онлайн консултация:

https://app.healee.com/m/?desktop#find-doctor
Изисква се плащане разбира се, но дали някой го е пробвал?

11
Здравейте,
Нещата започнаха да се разплитат, но и да стават все по-притеснителни.
За съжаление вече май не е за тази група, но се чудя към кого да се обърна.

Минаха почти 2 месеца от както открих високия калций и чак сега пуснах пак изследвания.
Чувствах се доста добре в началото (малко промених диетата), после се влоших пак, преди 2-3 седмици цяла седмица ме боля стомах - започнах пробиотици - мина ми. После рязко и силно главоболие с повръщане, лека треска - 1 седмица не ми беше добре - замайване, слабост. Мислех, че е ковид, но беше отрицателно. От тогава обаче имам нощни изпотявания всяка нощ, а това не е никак добре по принцип.
Оправих се малко и този уикенд отидох да се разходя - от нищото ми се схванаха много мускулите, а не е като да не качвам всеки ден до 10-тия етаж.

Та новите ми изследвания:
https://imgur.com/a/rGFp8FF

Желязо вече е в норма, както и жск и т.н. Това първо ме зарадва, но като видях другите неща се уплаших.
Оказа се, че може да е от анемия това, но при мен с повишено желязо просто да съм влязъл в норма.

Първо СУЕ се е вдигнало от 7 на 34 при ГГ 25.
CRP обаче беше нормално, реших че СУЕ не е паднало ако съм имал инфекция (падало по-бавно принципно).

Но се оказа че може да е по-лошо, защото освен че калция ми беше отишъл от 2.95 на 3.20, протеина ми се беше качил от 77 (винаги е бил в норма, само докато бях с хепатит Ц беше леко под норма) на 102 (ГГ 84).
Четох че може да има връзка някаква между калций и протеин но беше леко объркващо.

Отделно пикочна киселина ми беше качена от 248 на 315, което е в норма, но...

И най-странното за мен - за първи път гранулоцитите (включват и нутрофилите) ми бяха в норма, а досега винаги съм бил с леко понижени спрямо лимфоцитите, които са били винаги леко повишени, тоест има едно neutrophil to lymphocite ratio (NLR) което е нормално да е малко над 1, при мен беше около 0.8 от години, а при повишаване рязкор значи че има нещо.
Сега реално NLR ми е в норма, но.... ще обясня след малко.

Та четох, четох (все в реномирани сайтове) и нещата доста се връзваха с мултиплен миелома, даже плашещо много (повишено СУЕ, но не и CRP), повишен калций, повишен белтък, увеличено NLR, нощното изпотяване, даже и повишена пикочна киселина се споменаваше ... :(

Не ми бяха излязли обаче още паратхормона и витамин д-то.

Днес излязоха:
Витамин Д - 7.5 - нисък! - НО! това е протективен ефект на тялото и ако ида при личния, като нищо може да ми предпише витамин Д, което да влоши нещата още... https://www.parathyroid.com/low-vitamin-d.htm

Паратхормон - 306 - супер висок, даже в този сайт, в който има доста инфо, не видях такава висока графика... :(
https://www.parathyroid.com/hyperparathyroidism-diagnosis.htm

Което пак след доста четене от различни източници си говори за първичен хиперпаратиреотизъм, което означава тумор (аденом) на паращитовиден възел/възли... може да е доброкачествен, може и да не е (уж по-рядко)...

Както и да е - може и да може да се оправи, но само с операция и то май трябва да действам бързо, преди да съм се скапал от последствията съвсем....

Но не знам какво да правя, към коя болница и лекар... в Габрово очевидно няма да е, дали някой няма опит с тези неща, четох даже и в бгмама :) - там имаше доста мами с такива операции, имало някакъв др.Пандев от Пирогов, но дали още работи...?

И дали някой ще е дотолкова добър за да разтълкува целия пъзел, за който ми трябваха доста дни четене докато го разплета? Не, защото не мисля, че има добри лекари, но дали ще се задълбочат дотолкова - досега никой не ми се задълбочи в оплакванията, които за съжаление сякаш се подсилиха именно от хапчетата против хеп.Ц - но май си имах и преди това проблем, просто може да се е дообострил с времето или от хапчетата...

12
Диагностика / Re: Прием в болница
« -: Април 15, 2021, 13:24:51 »
Не изключвам възможността да се престарават, заради клинични пътеки... което е тъпо, защото средствата могат да се пренасочват за други нужди.... Другия проблем е, че никъде никой не ти обяснява, а ако питаш, започват да ти се мусят, че много питаш ;) Успех ви желая! :)

13
Диагностика / Re: Прием в болница
« -: Април 15, 2021, 12:15:48 »
Доколкото знам единственото изискване е да се проследява в рамките на 6 месеца от първия ПЦР за да се издаде протокол за лечение - това е ако е под Ф3, ако не се лъжа (постоянно се променят изискванията), защото трябва да се отхвърли възможен остър хепатит, при който има някакъв шанс човек да се самоизлекува (10-20% вероятност).
Но аз поне си мислех, че е достатъчно 2 пъти да се направи това проследяване - 1 в началото и 1 след 6 месеца.... заедно с другите изследвания. Колко време мина от първия положителен ПЦР? Някакви съществени изменения в резултатите?

П.п. Да има го изискването за 6 месеца, ето тук можете да свалите информацията, вижте точка А: https://www.nhif.bg/get_file?uuid=cc843834-9c7c-4bc4-b7f3-bf7a0b30c67f

14
С Ф3 определено трябва да внимава повече. Особено, че лекарствата също е възможно да натоварват дроба. Следващата стъпка след Ф3 е цирозата, а там вече става доста трудно да се възстанови дроба. Това че е изчистил вируса е хубаво, но не означава автоматично, че дробът му е оздравял. Трябва да живее доста здравословно и да се пази, за да има шанс да се излекува самия дроб. Изчистването на вируса е само част от целия процес.
Успех и поздравления - резултатите ви са наистина добри. Пишете пак, като мине ПЦР-а след 3 месеца, но съм убеден, че вируса е изчистен и при двама ви.

15
Така е, благодарен съм на тези които са писали писма, за да можем да се лекуваме.
А иначе българинът често си мисли, че да пише жалби няма смисъл. Но всъщност има - дори и "само" заради адвокатите, които за да водят дело срещу НЗОК например, трябва да имат нещо черно на бяло за доказателство.

П.п. Може би някаква сламка или обяснение как се пише жалба и къде се изпраща ще помогне?

Страници: [1] 2 3 ... 8

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007