Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - anti-HBs

Страници: [1] 2 3 ... 7
1
Моята история / Re: Тенофовир !!!
« -: Април 26, 2021, 13:27:22 »
Има лаборатории на които даже пише “<25 IU/ml” и го тълкуват като “не се открива”, а те може да са 0 IU ама може и 24 IU.

2
Моята история / Re: Тенофовир !!!
« -: Април 25, 2021, 00:18:59 »
Мисля, че е нещо нормално. Просто напоследък PCR-ите ги правят по-чувствителни. Най-вероятно и преди е имало подобни стойности, но е попадало в “не се открива”. Мисля, че не е притеснително.

3
Имах тежка треска с 38 градуса температура - тракаха ми зъбите буквално. До около 30 часа след ваксината - силна умора, отпадналост, главоболие, болки в тялото. После всичко по старому. Правих си рутинни изследвания някъде 10 дена след ваксината - леко покачен АЛАТ, ама той на мен винаги ми е така - варира между 40 и 60.

4
Аз си сложих АстраЗенека, въпреки, че нямат проучвания за чернодробни заболявания. Но като цяло нямат отношение към черния дроб и трите ваксини, които се предлагат в момента. За по-голямо спокойствие, слагайте иРНК ваксини, въпреки, че според мен при всички ваксини има еднакъв риск от тромби + тромбоцитопения (почти нулев). След 2 седмици ми е втората доза, ще я сложа без да се притеснявам.

5
Моята история / Re: Омагьосан кръг
« -: Април 21, 2021, 14:48:17 »
Ако не можете в София - Еврохоспитал + д-р Акрабова в Пловдив препоръчвам.  :doubleup:

6
Пиша моята жалба в момента. Силвана, относно positivevibes, бих си позволил да я защитя, не за друго, ами според мен тя имаше предвид, че няма да ѝ вземат жалбата под внимание, щом не се лекува тук, а не че не я засяга. Може и аз да бъркам  :smile:

7
Аз също моля за допълнителна информация, ще напиша жалба с удоволствие!  :yahoo:

8
Аз винаги съм си мислил - а имаме ли подкрепата на болниците и лекарите за това? В смисъл на тях не им ли е по-добре така - да получават клинични пътеки за “една кръв и кардиограма”? Щото ако на тях им бута бюджета, едва ли ще искат да минем към ДКЦ-тата примерно.

9
Ами рисковете при ваксината със сигурност са по-малки от риска да се разболееш и да имаш трайни последствия. Имам случаи на двама близки с безсимптомно прекарване, но с отключени сърдечно-съдови аномалии - аритмии, чудесии и ходене по топ кардиолози вече месеци (от септември). Още се задъхва един друг, който също го кара тогава, но по-тежко. Двама съседа от улицата пък си заминаха рано рано... Имам и приятели с постковид неврологични проблеми - единият е на болкоуспокояващи заради гърба и кръста. Изобщо не е безобидно. Последиците от вируса са много по-неизучени от ваксинните такива.

Професията ми включва да се занимавам с цифри и статистически шансове ежедневно. Клиничните изпитвания на всички ваксини включваха достатъчен брой хора (а някои и в пъти повече), за да се види, че вероятностите са много ниски. При риск в най-лошия случай и то недоказан все още - 1:100 000 и то при АстраЗенека... Съвсем отделен въпрос е, че излизат нови детайли по темата и в Дания и Германия ваксината се е поставяла по различен начин и тази техника може да води до тромбози.

10
Здравей  :smile:
Аз например си чакам заразяването с коронавируса  :smile:
Вчера говорих с приятел от Австрия, който е болен заедно с цялото си семейство.
Изкарват го относително леко. Той го описва като среднотежък грип.

А защо чакаш заразяването, не можеш ли да го предовратиш по научния път?  :wink3: COVID лечението не е много щадящо за черния дроб...

11
Провери се за anti-HBs - антитела срещу хепатит Б, защото сигурнос и го прекарала и изградила имунитет.

Обаче щом PCR ти е отрицателен, значи не се размножава активно в теб и не трябва много да го мислиш.

12
Цитат
"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли?

Почнахме и съм дала линк да чете отговорите.  :congrats:

Браво, много се радвам!  :flowers: Надявам се ти е по-леко сега, 100% ще ти е леко напрегнато, но ползите от това са в пъти по-големи и ще се отразят и здравословно добре.

Цитат
или hbsag от време на време ти и това е.

За количествения ли говориш? Или самия австралийски? Може ли да нямам австралийски, ако съм без вирусен товар? Да не съм в ремисия, а да съм го изчистила или да не си правя илюзии...

Искам да пусне изследване за антитела, при положение, че все пак той има в семейството си човек с хроничен хепатит Б... Може би това, че там нещата са се развили доста зле е причината за този огромен страх да не му се случи същото... А и то преди да се сложи ваксина, нали си се пускат изследванията... Жена ти е готина, явно много те обича, ама не искам  никой да се заразява.


Като цяло количественият ми се вижда по-добър показател, защото негативирането на HBsAg е трудна задача, но пък при теб и това не е невъзможно. Малко по-скъпо изследване е HBsAg quant ама веднъж на няколко месеца е ОК. И все пак цената му е доста по-ниска от PCR-a.

Аз съм си маниак сам по себе си също и всеки месец си пускам доста кръвни показатели, защото следя как ми се отразява хранене и тн и си водя доста детайлен журнал. В тоя ред на мисли може пък да си проследяваш ASAT/ALAT - ако има някакво реактивиране на вируса, сигурно ще си покаже и там.

13
Цитат
И почвайте да си правите секс, както си трябва.

anti-Hbs, сега като сме почнали, дали е удачно да пусне изследванията за антитела, австр. антиген и т. н., тъй като има някаква вероятност пък да има антитела (член на семейството му  е с болестта), или пък да има ваксина, за която да не знае от детските години... макар че ваксинацията започва от 1993, доколкото знам, но може да е поставена допълнително. Та идеята ми е, ако започне с тези изследвания, как ще разберем дали не сме в някакъв вакуумен период, в който се е заразил от мен, но още не личи в кръвта? То и да изчакаме месец, ние ако в тоя месец сме правили секс, реално няма как да знаем кога ще е денят, в който да се случи заразяването... И още нещо - ако все още не излиза вирусът в кръвта и приемем, че резултатът е достоверен и се ваксинира, може ли после да се окаже болен, въпреки ваксината? Знам, че рискът е малък и се филмирам, но такава съм си, какво да направя... да се чуди човек отде имам хепатит с тази ми стриктност и застраховане, предпазни мерки, страхове и пр.
Аз се надявам да има антитела и да празнуваме  :dance: :congrats:  Сестра ми се оказа, че има.

"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли? или като сме почнали по темата? щото според мен ако почнете да правите секс и почнете да се изследвате, ще е някво безумно напрежение... следи си вирусния товар или hbsag от време на време ти и това е. И ако има някакви отклонения, внимавайте една идея повече. Рискът наистина е пренебрежимо малък... аз преди да разбера за хепатита си, имах 5 годишна връзка (с много и всякакъв секс без презерватив) и бившата ми не се е заразила. В крайна сметка заразяването при възрастни здрави хора е почти идентично с ваксина в огромен процент от случаите. Не забравяйте, че повечето хора го изкарват с леко неразположение и дори не разбират.

Лично мое мнение е това, но ако човекът до теб те желае и двамата имате мерак, много по-вредно е да се лишавате и да живеете в страх. В смисъл вредата от това е по-голяма от вредата от евентуална беля. А вероятността за вреда от страх и лишение е сигурно 20 пъти по-висока от вероятността за беля.

Пак повтарям - не ме имайте за безразсъден - доста време живях в идиотски страх, че когато котката на баба ми одра мен и после одра нея, следях баба ми за симптоми на чернодробно заболяване... Това стопява психика (а и черен дроб) много по-добре от хепатита. Хроничният хепатит, а особено е-отрицателният не е стигма или нещо, което трябва да промени коренно отношенията ти с другите. Мен може би ме отпусна жена ми, която ми каза "Еее голяма работа, че имаш хепатит, важното е че ми каза, не смятам, че мога да се заразя, а и да се заразя, не е голям проблем." След като внимателно си беше проучила рисковете, разбира се.

edna_ot_vas, повече да не си писала във форума без да сте правили секс! чакам да се похвалиш!  :yahoo:

14
Еха, анти ХБС, това, което си споделил, е супер интересно за мен.
Аз също пия от 6г тенофовир и съм с отрицателни ПСР-и, но не ми е хрумнало, че мога да правя секс без презерватив. И това ми е най-големият проблем. Имам приятел от 3г, но той се страхува много от ваксините и отказва да се ваксинира. Тоест сексът без презерватив за мен е мираж, да не говорим идеята за деца и т.н. А годините при мен си минават и това доста ме сдухва.
Ако можеше да съм 100% сигурна, че може и без предпазни средства...

Щом го е страх от ваксините, страх ли го е да прави секс без презерватив? 100% сигурна не можеш да бъдеш никога, но 90%+ е достатъчно, за да си правите кефа (и деца) и да не губите време.

Детето го правихме докато бях на терапия, да. И скоро и второ ще правим.

И към двете - говорете си с половинките, щом знаят за хепатита, обяснете им, че рискът е минимален, а и при заразяване рискът от усложнения също е минимален. И почвайте да си правите секс, както си трябва. Моята гастроентероложка каза, че сексът лекува стреса, така че ползите надминават рисковете (с много). Стига сте го мислили  излишно, това скапва повече от HBV.15
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм, отрицателен е-антиген. Последният ми резултат за виремия е от януари и не се открива ДНК... Ензимите са ми в норма. Hbsag количествен не съм пускала скоро. Не провеждам никаква терапия, няма необходимост от такава за момента, само се наблюдавам - тоест вирусът не е потиснат с лекарства, а от имунната ми система.
Въпросът ми е следният: Разделих се с дългогодишния си партньор, който беше ваксиниран с Туинрикс, но сега как да предпазя следващия? Не мога да го пращам на ваксина още от първия ден  :angry3:, а и за да подейства тя, е нужно време... три дози са и т. н. За момента това не е опция. Информирала съм го, но не мога да си позволя да заразя друг човек.
Естествено, ще използваме презервативи, но те са неприложими при целувка, орален секс  (двустранен) и т. н.  - какъв е рискът при тях, трябва ли да ги избягваме ?
Моля за съвет и мнение... Хем искам да си продължа живота, хем не бива да е за сметка на нечий друг... има ли от какво да се притеснявам при моментното ми състояние? Имате ли подобен опит и какво показва той? Ще съм много признателна за бърз отговор  :congrats:

Значи бил съм в много подобна позиция. Проблемът е, че обикновено се стига до секс, преди да се стигне до отношения, при които можем да говорим по такава деликатна тема. Лекарката, която ме лекуваше тогава ми каза, че рискът да заразиш някого при неоткриваема ДНК и отрицателен Е-антиген е почти еднакъв с риска този някой да се зарази случайно при зъболекар, някаква интервенция или примерно при секс с други хора, които не подозират, че носят HBsAg (а те не са малко). Т.е. при положение, че не излагаш човека на риск по-голям от стандартния, тя ми каза да си ползвам презерватив и да не си развалям шанса за връзка в началото с такива тегави разговори. Аз разбира се в някои от първите месеци споделих за това на партньорката си тогава (сегашната ми жена). Тя си го прие спокойно, продължихме си по старому, а днеска да се ваксинира, а утре... и до ден днешен не е ваксинирана. Междувременно ни се роди дъщеричка без хепатит, нито пък съм го предал на жена ми.

Моите лични наблюдения са, че е-отрицателния хепатит много, много трудно заразява други хора. Лекарката тогава ми каза, че с ниски нива на виремия е необходимо да прелееш 1 чаша кръв на някого поне, за да има някакъв шанс за беля.

Т.е. накратко - ако трябва да те съветвам, след като той знае, правете си каквото искате сексуално, не мисля, че има риск за него. Но тук идва една разлика с мен - аз пия тенофовир, съответно вирусът си е на "не се открива" почти гарантирано. При теб ако има някаква активация, трябва да знаеш за нея, може би да се тестваш по-често? За по-икономично решение се сещам да си пускаш количествен HBsAg, той има корелация с виремията в доста случаи.

Естествено най-готиното е да се ваксинира, но не бих се пазил преди да му подейства ваксината. Ако човекът има мерак, не го лишавай, докато го предпази ваксината  :mocking: В крайна сметка какъв е най-лошият вариант? Да се разболее - сигурно шанс под 1% и в 95% от случаите ще го изчисти.

ПП: Преди да разбера за хроничния си хепатит, водих доста разнообразен сексуален живот. Винаги с презерватив, но целувките и оралния секс естествено няма как. При сериозните връзки и без презерватив (вкл. анален секс и тн.). След като разбрах, че съм заразен като бебе, се свързах с всичките си партньорки - до една бяха отрицателни. Няма да навлизам в цифри, но не са малко. А съм бил с виремия плаваща между 2000 и 30 000 UI, а през годините може би и повече.

ПП2: Нека моите думи да не успокояват никого и да не мислят, че съм бил безразсъден или пък че трябва да подценяваме хепатита. Съмнявам се някой да го подцени. Просто знам през какъв страх и притеснение минах в началото и не искам никой да минава през това. Хроничният хепатит си е достатъчно бреме за нас, за да си скапваме и психиката като се категоризираме като "заразни" и "опасни" за близките. Защото не сме, поне в 99% от случаите.

Страници: [1] 2 3 ... 7

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007