Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Неизяснена причина за увеличение на черен дроб?

(1/2) > >>

kataka:
Здравейте,
аз съм нов член на клуба.

Преди 1г по време на рутинен преглед от гастроентеролог се оказа, че имам увеличение на черния дроб.
В рамките на 6 месеца си направих три  теста кръв + урина (каквито ми препоръчаха гастроентеролозите) и посетих доц. Кацаров и професор Кръстев (асистента му в болница св. Иван Рилски).  Според тях наистина имам леко увеличение на черния дроб и на слезката.
При кръвните изследвания нито един път не се останови отклонение от референтните стойности. Останови се  че организмът ми няма придобит имунитет към хепатит а,б,ц, и т.н. понеже никога  не е бил в контакт с вирус на хепатита и няма изградени антитела.
На изследването с доплеров апарат се установи, че черният дроб функционира нормално, няма хипофункция на дейността му, структурата му е еднородна. Не може да се останови каква е причината за увеличението на черния дроб и слезката.
Според колегата на проф. Кръстев от болница "св. Иван Рилски", територията на България някога е била маларична зона и при част от наследниците на хората живяли в тази зона се срещат подобни отклонения. Увеличението на черния дроб вероятно е станало под влияние на слезката.  На кратко нямало от какво да се притеснявам, само трябва да не прекалявам с пиенето и вредните храни, да не употребявам наркотици и да избягвам да попадам в ситуации при които има опасност от заразяване с вируса на хепатит и подобни нему. Веднъж годишно ще си правя  тест на кръв и урина и ако искам профилактичен преглед в "Свети Иван Рилски". Ваксинирах се при ДжиПи-то ми.

Има ли други хора с подобни на моите симптоми?
Смятате ли че трябва да очаквам евентуални усложнения - по- нататъчно развитие на стеатоза и т.н.?

Чакам с интерес вашите мнения.

anita:
Здравей!

За стеатозата мога да ти кажа само да избягваш мазни храни. нЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СПАЗВАш НЯКАКВА СПЕЦИАЛНА ДИЕТА. Ограничи и алкохола ако искаш да нямаш повече проблеми с черния дроб.

kataka:
Аз по принцип мазни храни не обичам, може би с изключение на някои видове риба. Колкото до алкохола, може би ми се събират 10-15 литра бира + 100 грама концентрат на година. С една дума - дано ми се наложи да ходя само на профилактични прегледи.

boris-2:
Алкохол можем ли да пием и колко например?

anita:
Алкохола е абсолютно забранен!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия