Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Простима ли е лекарската грешка?

(1/4) > >>

toni:
Здравейте приятели,
Казвам се Тони и живея в чужбина. Искам да ви кажа първо, че се поставих на вашето място без да разбера как стана това. :ashamed2:.И така на кратко да ви опиша моята история!Разболях се от грип и отидох до болницата,направиха ми снимка на белия дроб-там не показваше нищо,след това ме изпратиха да дам кръв и изчаках да станат готови изследванията. Лекарят ме извика погледна ме и ме дръпна на страни (ти семеен ли си) .... да (деца имаш ли) ... да (еми трябва да ти кажа нещо - Имаш хепатит, но не знам Б или Ц) Как така имам от къде го имам? (Май си ходил някъде-хваща се по сексуален път.) Не може да бъде. (Еми тогава жена ти е ходила) Живея на 10 мин. от болницата, качих се на колата и не можах да я запаля. Всичко ми се виждаше в тъмно,не знаех къде се намирах. Какво ще се случи с мен,ами семейството ми, работата ми. Имам хубава работа и прекрасно семейство и две прекрасни деца. Прибрах се в къщи с зачервени очи и не знаех какво да кажа на жена ми. Тя разбра че има нещо и ме попита,какво става. Лекаря ми каза че имам Хепатит,гледахме се в очите и не можехме да повярваме.Веднага се включих в интернет и прочетох всичко за тази болест. Прочетох всичките имена и просто не спираха сълзите ми да текат. Дори и в този момент усещам болка в мен.Направих си изследвания за Хепатит и чаках 7 дни. Ах тези 7 дни..... Отслабнах с осем килограма,взех си отпуска а в къщи не се издържаше. Поставих се на ваше място и то не веднъж,плаках,плаках и не спирах. Минах по този път по който го бяхте минали вече вие,приятели,страшно е трудно.Но уви,имам добро семейство и ме подкрепяха през цялото време до идването на резултата.А ето го и резултата(ОТРИЦАТЕЛЕН)не мога да повярвам.И за това се питам,може ли по някога да си задаваш въпроса(Простима ли е лекарската грешка) :cowboy:И за накрая изкам да ви кажа: ВЯРВАЙТЕ В ЧОВЕКА ДО ВАС И ГО ЦЕНЕТЕ ЗАЩОТО НЯМА ДРУГ ДО ВАС ПО ДОБЪР ПРИЯТЕЛ. С голямо уважение към всички вас и най вече бързо оздравяване. :flowers4: :congrats:Това е моята история, лекаря още работи там а аз еми аз, останах потресен но, доволен от резултата''Ще се радвам да ви помогна с каквото мога:ваш приятел Тони.

Мери_:
Здравей, Тони!

Добре дошъл във форума!

Лекарската грешка в този случай е в твоя полза. Мисля, че сега би трябвало да си с пълната нагласа, че трябва да си направиш ваксина против хепатит А и В! Поне от тях можеш да се предпазиш. И не си мисли, че само по полов път може да се предаде хепатита. Голяма част от болните изобщо нямат идея от къде им е дошъл!
Моят съвет е след известно време да си повториш изследванията, за твое собствено успокоение. При 2 различни резултата би трябвало изследването да се направи още веднъж. В доста случаи тези тестове дават грешен резултат.

Дано не съм те притеснила отново, но е хубаво да си сигурен  за резултата си.

Поздрави,
Мери

tedibon:
Здравей и добре дошъл,приятелю!
Простима ли е лекарската грешка?Няма еднозначен отговор на този въпрос!

Твоят въпрос ме провокира,макар от петък да се опитвам да бъда същия човек!Никак не искам да споделям ,и най-малко да товаря и други с лични драми,но знам че всички тук са ми приятели и биха приели това като своя болка!

Предния вторник,баща ми постъпи в болница с оплаквания кашлица ,задух и леко подути глезени!Всички около него си мислехме ,че това са дежурните оплаквания на болен (от 10години е с тежък инсулт ,в инвалидна количка,но в ясно съзнание и разсъдък)!От вторника до петъка го лекуваха с антибиотик,защото имаше температура 37,3.Лекуваха инфекция на пикочните пътища-в 2-ро вътрешно о-еендокринологично отд-е)През това време беше гледан само и единствено на видеозон,и ЕКГ му правеха!В петък ,аз и сестра ми обмислихме и подготвихме вариант да тръгнем за София ,в Св.Екатерина чрез близка да го консултираме със специалист!Вечерта предупредихме в болницата ,за другия ден да му подготвят изписването!Както всяка нощ ,той отново на 2-3 пъти се задушава и ние решихме за да не рискуваме,да изпратим всички документи и епикризи на специалиста,за консулт!Отидох в 11,00 часа и попитах дали ще ми предоставят последните направени при постъпването-отговора беше -не-само след изписването!И му дадоха талони да го заведем на ехограф и кардиолог!Минахме ехографа (през всичкото време от постъпването,майка ми е с него ,защото му е придружител),лекаря каза какво вижда без дори да се притесни от присъствието на болния-:Положението е много страшно-десния ти бъбрек е съсухрен,и не работи,левия има някакво образувание и вероятно ще се маха,и ще си на хемодиаиза,за камъните в жлъчката ,няма да говоря!
Излязох от кабинета и добре ,че държах количката,иначе щях да съм припаднала!

Отидохме при кардиолога-оказа се много вежлива дама на малко по-млада от родителите ми,измери кръвното,чукна  бъбреците и каза ,че не не намира признаци на пикочна инфекция и не вижда какво правят с антибиотика?След като аз изведох баща си,докторката ,казала на майка ми,че вижда нещо на бъбрека ,но само скенер ,ще потвърди или отхвърли предполагаем Тумор!В коридаора татко ме попита-:Как ще махнат бъбрека и камъните?Аз му казах,че трябва още поне едно мнение!

Върнахме се  в отделението,където лежат,дадоха им талон за скенер и аз си тръгнах ,а те отидоха на скенера!След около час майка ми ми съобщи,че на скенера са отхвърлили диагнозата тумор!


30 минути след това майка ми вече пищеше и хлипаше в телефона,че баща ми е посинял ,изгубил съзнание,спешните лекари са го отвели в Интензивно отд-е!

Отидох по-най-експресния начин в болницата и научих ,че баща ми е в безсъзнание и кардиогенен шок,така е и до днес-и като цялото ни семейство,се намира между небето и земята!
Надеждата ни е ,че стават чудеса! :angel:


Мисля,че вина имат лекарите ,които загубиха достатъчно време в безсмислено лечение,вина има и този ,който изрече всичко онова в лицето му ,без грам притеснение от достатъчно тежкото му състояние!Вина имаме и ние -пациентите,които даваме правата за живота си ,в ръцете на хора,за които не знаем нищо!И ми се крещи от безсилие,но не искам да се покажа слаба!
Поздрави,Теди

drago:
Здрасти , Тони и поздравления за отрицателните резултати , по интересното е в твоя случай доктора на кво основание ти казва че имаш хепатит , след като не ти е пуснал изследвания за хепатит , сигурно на база повишени чернодробни ензими или нещо подобно е стигнал до тоя извод за мене тоя доктор е нефелен и добре че всичко в твоя случай е излезнало фалшива тревога .  Така че моя съвет е да ходиш и  :fight2: да му удариш една тояга в гърбината , другия път да си знае и да не прибързва с диагнозите

anita:
Здравей Тони, ума ми не го побира как един лекар ще ти каже, че имаш хепатит преди да е направил изследванията и не е видял резултатите от тях. Това е толкова безотговорно.
Спомних си как мъжът ми ми съобщи по телефона резултата от моето изследване и първите му думи бяха " АЗ съм с теб. Не се ритеснявай, всичко ще се оправи".
Тук почти всички имаме щастието  да сме подкрепяни от близките си.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия