Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Нов член- Pepsilight

(1/10) > >>

Pepsilight:
Здравейте и от мен!
Покрай предаването Вип Брадър (не съм му голяма почитателка) и тази седмична кауза се активирах и аз. И по принцип за доста неща съм стриктна и си пускам профилактично разни изследвания.
Днес си направих изследвания за Хепатит Б и С, към 11.30 ч. ми взеха кръв, а резултатите видях в интернет към 13ч. Бях като ударена с мокър парцал след това  :crying3: и все още не знам къде се намирам. За Хепатит Б резултата е отрицателен, но за Хепатит С го дават, че е положителен  (Хепатит C- анти-HCV 3gen ;POSITIVE (+) 2.20S/CO ;   <1.00 NEG. ( - ) >1.00 POSITIVE), но има една Забележка: Резултатът за HCV е слабо положителен.Задължително контролно изследване след 3 месеца ! Няма такъв резултат, според мен или е + или е -. Звънях в лабораторията, от там ми обясниха, че резултата е малко над нормата, но все пак е +, което може да се дължи на друга инфекция или нещо си там в кръвта и така да е довело до този резултат. И след 3 месеца да си направя ново изследване, до тогава може резултата да е -. Това означава ли, че резултата може да се окаже фалшив?
От там тръгнах да звъня на една моя колежка, която е минала през лечението и като по-запозната да ми обясни. И тя не е чувала за такъв резултат. Обади се на нейната лекуваща лекарка, кошто и е казала да не се притеснявам и е повторила думите на лаборантката. Отделно и е казала да си взема направление от личния лекар за биохимия, чернодробни изследвания и всякакви други, които може да ми пусне. След 1 месец да отида в ХЕИ (на гладно и жадно) и да повторя изследването за Хепатит С. Как ще издържа 1 месец? Не съм отпаднала, нито усещам някаква умора, тренирам кардио 4 пъти в седмицата (това натоварва ли черния дроб и дали може да ми става лошо от пренатоварване?), не съм и сънлива.
Може би имам още много въпроси, но толкова съм панирана в момента, че само чета, а дори и буквите ми бягат и нищо не мога да запомня за това заболяване. Как съм се заразила (ако изобщо съм заразена)?
След като за Хепатит Б резултата е - , може ли да се ваксинирам, независимо от това, че за Хепатит С ми дава - резултат? Ваксината е Енжетикс В.
Много е хубаво, че има такова място, където хората с това коварно заболяване могат да си помагат. Подкрепата, милата дума и куражът са най-доброто нещо за душата.   :love5:

Pepsilight:
Ох,май не съм писала където трябва, но наистина не съм на себе си.

kammy:
Здравей.
Първо се успокой и отиди в друга лаборатория да повториш изследванията за хепатит С,преди да пускаш каквито и да е други изследвания.

И задължително си направи ваксина срещу хепатит Б,или комбинирана за А и Б.

Тук има доста информация за хепатит С,но,според мен,преди да се задълбочаваш,повтори първо изследването.

Пожелавам ти повече да нямаш повод да влизаш в този форум  :girl_angel:

Точно където трябва си писала :)

Pepsilight:
Благодаря ти много, така се надявам повече да не ми се налага да влизам като потърпевша, а само като четяща. Обичам да съм информирана, но не и по такива поводи.

tetibulka:
Точно където трябва си писала.
И точно хора като теб очаквам тук. Които са направили нещо за себе си вследствие на кампанията на ВИП Брадър.
Добре дошла.
Сега дишай дълбоко и се успокой.
Първо, трябва да повториш изследването за антитела в друга лаборатория.
И спокойно. Това въобще не е краят на света, нито е толкова страшен пътят, по който ще се наложи да минеш, ако наистина и вторият ти тест за антитела е положителен.
Пращам ти линк към моята тема, не защото нещо съм самовлюбена, а защото в нея за девет страници паралелно се проследяват две истории за хепатит Ц (моята и на мъжа ми) от самото им начало до щастливия край на едната и до продължението на другата. Там и аз съм задавала въпроси подобни на твоите и са ми отговаряли внимателно, търпеливо и компетентно едни от най-милите хора, които познавам. http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1225.0
Прочети и това, което Ками ти е дала, и пак питай.
Дани

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия