Специалистите отговарят > [НЕАКТИВЕН РАЗДЕЛ] доц. д-р Красимир Антонов отговаря на пациенти

 Покачване на чернодробните ензими по време на лечение на хепатит C

(1/1)

cvetna:
И аз искам да благодаря за инициативата и за отзивчивостта на доц. Антонов - въпреки че лично аз не се лекувам при него, от всички отзиви във форума си личи, че е страхотен специалист   :clap:

Имам няколко въпроса  :book_read:

1. Какво е мнението му по обсъжданата в последно време тема във форума - къде е добре да се поставят инжекциите с интерферон и има ли отношение мястото на инжектиране със степента на действие?

2. Понеже на доста хора по една или друга причина им се налага изместване на инжекцията, какво препоръчва той, за да няма риск от намаляне на влиянието на интерферона.

3. На какво се дължи покачването на чернодробните ензими по време на лечението и по принцип стойностите им имат ли отношение към крайния резултат от лечението? В моя конкретен случай ензимите са били нормални преди лечението, от началото му до сега (4-ти месец, хепатит С) са повишени със стойности близки до горните референтни.

Ако се сетя още нещо, ще допълвам. Благодаря предварително  :flowers:

Габриела Бонева:

--- Цитат на: cvetna в Декември 23, 2009, 22:18:20 ---И аз искам да благодаря за инициативата и за отзивчивостта на доц. Антонов - въпреки че лично аз не се лекувам при него, от всички отзиви във форума си личи, че е страхотен специалист   :clap:

Имам няколко въпроса  :book_read:

1. Какво е мнението му по обсъжданата в последно време тема във форума - къде е добре да се поставят инжекциите с интерферон и има ли отношение мястото на инжектиране със степента на действие?

2. Понеже на доста хора по една или друга причина им се налага изместване на инжекцията, какво препоръчва той, за да няма риск от намаляне на влиянието на интерферона.--- Край на цитат ---
Най-добре да се поставя инжекцията с интерферон в кожна гънка под и малко страни от  пъпа,в ляво и в дясно,другото добро място е в долните външен квадрант на бедрата.
За действието на интерферона няма значение мястото на неговото приложение

Габриела Бонева:

--- Цитат на: cvetna в Декември 23, 2009, 22:18:20 ---3. На какво се дължи покачването на чернодробните ензими по време на лечението и по принцип стойностите им имат ли отношение към крайния резултат от лечението? В моя конкретен случай ензимите са били нормални преди лечението, от началото му до сега (4-ти месец, хепатит С) са повишени със стойности близки до горните референтни.--- Край на цитат ---
Покачването на чернодробните ензими е желан ефект при лечение с Интерферон Алфа при пациенти с хроничен хепатит В.
При пациенти с хроничен хератит С покачването на чернодробните ензими по време на терапията  с интерферон,обикновенно е свързано с увреждане на черния дроб  от  друго естество - алкохол,преумора,стеатозен черен дроб,лекарства ,херпес.
В малък процент от случайте се касае за липса на повлияване на вируса от терапията.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия