Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Подуване и тежест под гърдите в областта на черния дроб

<< < (2/4) > >>

tetibulka:
Теди,
виждам, че си на линия, затова - на Краси му правиха първото изследване в ХЕИ, след малко ще излезе и ще разровя в документите му (че ми се мръщи, когато го правя) и ще ти пиша.

Дани

qiqi:
И моето първо изследване е правено в ХЕИ и понеже скоро ми беше правена татуировка ми пуснаха и за хепатит С,но там ми казаха,че трябва да ми се направят изследвания,насочиха ме към гастроентеролог,и ми обясниха,че това не е официален документ,защото изследването беше анонимно :smile:

tetibulka:
Най-сетне успях да видя как са нашите неща.
Второто изследване сме го подали с протокола, абсолютно официално е и няма такъв печат.
Първото е на бланка за направление и също няма такъв печат.
И двете са поименни и (сега се сещам) платени.
Явно става въпрос само за анонимните и безплатни изследвания.

Дани

Vancheto:
Безплатните изследвания към КАБКИС са анонимни и на бланките с резултати пише само номер, затова не служат за официален документ, а са само информативни.
Емо, съветвам те да отидеш в данъчното в Русе, там ще ти дадат справка за периода, през който не си осигуряван и ще ти кажат за какъв период трябва да внесеш здравни вноски.Преди трябваше да внесеш наведнъж за 6 мес.за да се възстановят правата веднага или шест месеца подред и тогава ставаш здравноосигурен/сега чух нещо за 3 мес., но не съм сигурна/
И без това 01.03. е крайния срок, в който здравно неосигурените трябва да си извадят справка и да декларират тези данни.

Vancheto:
Цитат :
 "....Всички български граждани ще могат от днес да проверяват здравния си статус само чрез страницата на НАП на адрес www.nap.bg.  Досега тази информация се проверяваше чрез информационната система на Националния осигурителен институт. Услугата ще бъде публикувана в рубриката „Електронни услуги" на www.nap.bg и ще бъде активна от началото на февруари 2010 г. Проверката на здравния статус ще става по същия начин, както и до сега чрез въвеждане на Единен граждански номер или Личен номер на чужденец и код за спам контрол.

Напомням , че от 2010 г. здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца. Периодът се брои до началото на месеца,  предхождащ месеца, в който лицето потърси здравна помощ, платена от Националната здравноосигурителна каса. Правата се възстановяват от датата на заплащане на всички дължими вноски.

От тази година лицата, които сами внасят здравноосигурителните си вноски и не са регистрирани като самоосигуряващи се (трайно безработни и не получават обезщетение от Бюрата по труда, не се осигуряват от държавата и др.), дължат месечно 16,80 лева за здравни вноски. Те се внасят до 10-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят.

Повече информация за задълженията за подаване на декларации и плащане на задължения клиентите на НАП могат да получат от колцентъра на НАП - 0700 18 700 на цената на един разговор...."


Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия