Автор Тема:  Натравяне със Зелена Мухоморка  (Прочетена 13376 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ivan

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Натравяне със Зелена Мухоморка
« -: Януари 31, 2010, 00:48:23 »
Здравейте :) ,
преди 3 месеца имах нещастието да се натровя с тази токсична вкусотия. В последния момент ме спасиха в Плевен по спешност. Тази гъбка обаче все пак ми съсипа черния дроб, лишавайки ме от много удоволствия за които голяма част от вас се досещат. Едно от тях, с което ми беше крайно неприятно да се разделя е спорта. Тази моя любов към спорта ме кара все по често да поглеждам към календара, питайки се Кога? ще мога отново да спортувам (фитнес залата, тенис корта и пр.). От лекари чувам все различни неща - някои казват 6 месеца, други от година нагоре... Чернодробните ми ензими при влизането ми в болница бяха 3500 и надолу(асат, алат и пр.). След двуседмичен престой и активно лечение с Трансметил паднаха до 130 и сега 3 месеца по-късно всичко е от добре по-добре...поне на хартия :) . Интересно ми е и вашето мнение.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Натравяне с Зелена Мухоморка
« Отговор #1 -: Януари 31, 2010, 08:45:09 »
Здравей Ива,

поздравления  :good:, че си успяла да оцелееш след натравяне със Зелена Мухоморка  (:shocked1:).
Предполагам, че трябва да спазваш режима ,който спазват всички със остра фаза на хепатит например- една година диета, повече почивки в хоризонтално положение ( поне първите няколко месеца). Знам, че е досадно, но ако с това успееш да си възстановиш черният дроб, си заслужава, нали?
Изписаха ли ти някакви хепатопротектори?
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Януари 31, 2010, 10:35:33 »
Здравей, Иване!

Според мен е добре да изчакаш да мине година време и чак тогава да си позволиш по-сериозни физически натоварвания!
На черния дроб му е нужно време, за да се възстанови напълно!

Поздрави,
Мери
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 14:36:58 от Мариана Стефанова »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен vandal

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 147
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #3 -: Януари 31, 2010, 11:47:46 »

Изписаха ли ти някакви хепатопротектори?

писала е Трансметил....
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0

това намирам за тази гъба...ти си истинска късметлийка щом така ти се е разминало...
само да попитам - сама реши че  е ядлива гъба, някой твой познат, или ... как точно ти попадна в храносмилателната система???

Неактивен Ivan

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #4 -: Януари 31, 2010, 13:47:43 »
 Здравейте отново,
само да уточня че се казвам Иван и съм 18 годишен младеж :). Относно последният пост, гъбите ги бра баба, която не отскоро се занимава с това, но какво да се прави случва се :) Предписаха ми 6 месечна терапия с Трансметил и Легалон. Диетата ми се състои в това да не консумирам храни, които предизвикват каквото и да било по сериозно натоварване на черния дроб, сиреч сбогом кебабчета и свински пържоли :) Това не ми е проблем защото от много време насам се храня здравословно и спортувам активно, което според някои от лекарите е била една от причините сега да съм сред вас. Сега изследванията ми показват страхотни резултати, но все пак не ми е позволено да тренирам (фитнес напр.). Никога не съм взимал добавки под каквато и да е форма, само стабилна и качествена храна. Иска ми се отново да съм във фитнес залата, защото това е моя начин да избивам стреса. Как мога да разбера че съм в перфектно състояние и мога отново да се отдам на тялото си?

Неактивен vandal

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 147
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #5 -: Януари 31, 2010, 14:02:20 »
Здравей Иване
Ако се чувстваш добре, тренирай си. Аз не съм доктор, но лично така бих постъпил. И постъпвам
Не се занимавам с фитнес, ходя да плувам 2 пъти седмично, днес изкарах и колелото /в снега бе доста интересно/ лятото си карам сърфче...
Просто...малко по умерено в началото, по спокойно следващите 2-3 месеца
Относно баба ти...първо се смях, после се замислих, наругах я наум няколко пъти, сега пак се смея...какво да кажа...Предполагам занапред ще я научите че печурките са най-пресни в магазина!!!
а тя не яде ли от тези гъби???

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Януари 31, 2010, 14:40:59 »
Здравейте отново,
само да уточня че се казвам Иван и съм 18 годишен младеж :). Относно последният пост, гъбите ги бра баба, която не отскоро се занимава с това, но какво да се прави случва се :) Предписаха ми 6 месечна терапия с Трансметил и Легалон. Диетата ми се състои в това да не консумирам храни, които предизвикват каквото и да било по сериозно натоварване на черния дроб, сиреч сбогом кебабчета и свински пържоли :) Това не ми е проблем защото от много време насам се храня здравословно и спортувам активно, което според някои от лекарите е била една от причините сега да съм сред вас. Сега изследванията ми показват страхотни резултати, но все пак не ми е позволено да тренирам (фитнес напр.). Никога не съм взимал добавки под каквато и да е форма, само стабилна и качествена храна. Иска ми се отново да съм във фитнес залата, защото това е моя начин да избивам стреса. Как мога да разбера че съм в перфектно състояние и мога отново да се отдам на тялото си?

Извинявай за сгрешеното име - поправих го в поста си!

Сам прецени - след като лекарите са ти предписали 6 месечно лечение с трансметил и легалон дали е добре да натоварваш и доколко със спорт дробчето!

Решението си е твое!

Поздрави,
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007