Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Завишени чернодробни ензими

(1/3) > >>

janetM:
Здравейте, току-що се регистрирах.
Просто исках да изразя възмущението си, че в град като варна няма КАБКИС, или може би аз не знам къде е. Ходих в ХЕИ - няма, и на още едно място пак.
От няколко месеца имам леко завишени чернодробни показатели, като днес след изследване бяха вече в нормата,но на горна граница: АСАТ - 29,02( до 41), АЛАТ - 40,59( до 41), и ГГТ - 82 (7-32). Досега бяха АСАТ - 45, и АЛАТ - 50, а ГГТ беше още по-високо от сега.
На ехограф казват, че не е увеличен черния ми дроб, и че картината е добра, само дето аз не се чувствам добре. Боли ме от време на време и отляво, и отдясно, като трябва да спомена, че имам диабет от 3 години. Правила съм преди време и изследване за вирусните хепатити Б и Ц, и бяха отрицателни.
Никой не ми казва нищо конкретно. При изследване на урина - има масово плоски епителни клетки, бактерии, единични левкоцити. Това също никой не го анализира, а според мен говори за нещо, след като и АСТ имам завишено на 320 (до 200).
Много моля, някой лекар да си даде мнението!
Също така забелязвам, че много ми изсъхват кожата по дланите по някое време на деня. Не мога да си опъна пръстите. Това пак съм чувала, че е показател за нарушение на черния дроб?
Моля, ако някой може да ме насочи към кого да се обърна и какви още допълнителни изследвания мога да си пусна?
Благодаря!

Копие на оригиналния пост:

--- Цитат ---Здарвейте,току-що се регистрирах.Просто исках да изразя възмущението си,че в град като варна няма КАБКИС или може би аз незнам къде е.Ходих в ХЕИ-няма и на още едно място пак.От няколко месеца имам леко завишени чернодробни показатели като днес след изследване бяха вече в нормата ,но нагорна граница.АСАТ-29,02(до 41) АЛАТ-40,59(до 41) иГГТ-82(7-32).Досега бяха АСАТ-45 и АЛАТ 50,а ГГТ беше още по-високо от сега.на ехофраф казват,че не еувеличен черния ми дроб и че картината е добра,само дето аз не се чувствам добре.боли ме от време на време и от ляво и от дясно,като трябва да спомена ,че имам диабет от 3 години.правила съм преди време и изследване за вирусните хепатити б и ц и бяха отрицателни.никой не миказва нищо конкретно.при изследване на урина-има масово плоски епителни клетки,бактерии,ед.левкоцити.това също никой не го анализира,а според мен говори за нещо,след  като и АСТ имам завишено на 320(до 200).много моля някой лекар да си даде мнението.също така забелязвам,че много ми изсъхват кожата по дланите по някое време на деня.не мога да си опъна пръстите.това пак съм чувала,че е показател за нарушение на черния дроб?моля ако някой може да ме насочи към кого да се обърна и какви още допълни изследвания мога да си пусна?благодаря.
--- Край на цитат ---

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!

janetM:
Айде бе, какво става тука, за пръв път влизам във форум, в който толкова време да не получа никакъв отговор, ни за хубаво, ни за лошо??!
Хем пуснах запитването си на 3 места. :scream:

Копие на оригиналния пост:

--- Цитат ---айде бе какво става тука,за пръв път влизам във форум,я който толкова време да не получа никакъв отговор ни за хубаво,ни за лошо??!хем пуснах запитването си на 3 места. :scream:
--- Край на цитат ---

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!

tetibulka:
Първо трябва пак да си направиш изследване за вирусни хепатити.
След това трябва да се обърнеш към хепатолог - във Варна обикновено това е професор Коцев, за когото мнението в този форум не е много високо.
Ако решиш да търсиш помощ в София, има раздел с координатите на специалисти, които се занимават с вирусни хепатити, ама пък ние не знаем имаш ли такъв.
Възможно ли е увреждането на дроба да е от диабета? Или от лекарствата?

Много ти е неясна картината, предполагам и затова нникой не коментира.

Дани

Svi:
Здравей,
хайде и аз да се изкажа :
1. Ако си се подвела по степен на активност, че пише доктор , това означава, че човека е бил активен във форума , ние не сме лекари тук, повечето хора във форума поназнайват за черния дроб защото четат и се интересуват по причина, че имат проблем(или техен близък има проблем), ние не можем да те диагностицираме
2. Чернодробните ти ензими не са фрапиращо високи  - възможно е да са такива поради лошо хранене , употреба на алкохол, лекарства и прочие, но при положение, че гастроентеролог ти е погледнал дроба и той изглежда добре и след като нямаш хепатит причината за завишени ензими трябва да се търси другаде , явно не са следствие от хепатити.
3. Понеже споменаваш за АСТ и не знаех какво е това , бръкнах в гугъл и ето тема на която се натъкнах
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254074.40
завишено АСТ може да показва наличие на антитела за стрептококова инфекция  - хората се обръщат към УНГ , ревмокардиолог, нефролог

Поздрави
Сви

janetM:
За да не изпадам в още по-големи обяснения,пропуснах да спомена,че съм посещавала всичките тези лекари и никой не казва нищо конкретно.Унг-казва не е от него,ревматолога-имала съм АСТ защото съм имала малко дете,на нефролог не съм ходила,защото при ехото от гастроентеролога се гледат и бъбреци и той нищо не каза за тях.при изследване на урина винаги има-масово епит.клетки,бактерии.левкоцити,и за това при въпрос от моя страна не казват нищо конкретно и дали е сериозно или не???а относно чернодробните-не пия лекарства,алкохол много рядко.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия