Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Завишени чернодробни ензими

<< < (3/3)

Радослав Русинов:
Здравей, Жанет!
Първо, да уточня - ние тук не сме лекари, а пациенти. Всички тук пишат на доброволни начала, опитвайки се да си помагат, доколкото могат. Доста нахално от твоя страна е да дойдеш и да започнеш дори да се сърдиш, затова, че никой в рамките на 24 часа не ти е бил отговорил.
Така, че коригирай поведението си, защото нямаш основание да претендираш непременно да ти се отговори, а на всичкото отгоре, ти дори имаш претенции по отношение на това какво точно и как ти се отговаря!?!
Освен това, ти казваш, че си писала в много форуми, което явно не е вярно! В нито един форум няма да те оставят да пускаш едни и същи въпроси и постове на няколко места, а веднага ще ти забранят или изтрият профила. И ако беше използвала други форуми, нямаше да пускаш тези твои въпроси безразборно, в произволни раздели, а щеше да пуснеш темата си в подходящия раздел за теб "Чернодробни проблеми без поставена диагноза".
И още нещо, коригирай си стила на писане, защото постовете ти се четат трудно и се налага да ги редактирам.

И накрая, по твоята тема. Хепатолог е лекар, който е гастроентеролог, но специализира в чернодробните заболявания. Т.е. когато имаш чернодробни проблеми, много по-добър вариант е да отидеш при хепатолог, отколкото при нормален гастроентеролог. Във Варна има само един екип от хепатолози за целия регион, и това е екипа на проф. Коцев. Ти споделяш, че не си ходила при него, което значи, че досега реално не си ходила на преглед при хепатолог, а само при гастроентеролози. Моят съвет е като за начало да си запишеш час при проф. Коцев за преглед. Ако след прегледа не си доволна от него или от заключенията му, тогава си запиши час при някой от хепатолозите в София. От тази страница можеш да вземеш контактите на хепатолозите в България, които се занимават с хронични вирусни хепатити (в този списък е и проф. Коцев), които съответно са може би най-добрия избор за твоя случай и ще могат да ти помогнат да установиш откъде идват завишените чернодробни ензими: Центровете за лечение на хронични вирусни хепатити в България.
Като едно предположение относно твоите чернодробни проблеми, това, че те вече са почти в нормата, може би е индикатор, че става въпрос за временен проблем, който вече отшумява. Възможно е да е било свързано с прием на някакви лекарства, или някаква временна реакция на черния дроб, свързана с друго твое заболяване. Много по-притеснително би било, ако ензимите ти са много над нормата, и това състояние е постоянно, продължаващо месеци и дори години. Може да се окаже, че това леко завишение ще се обясни с нещо доста безобидно. Но това все пак е само предположение, най-добрия вариант за теб, е да си запишеш час при някой хепатолог, който би могъл да ти пусне още изследвания, и да се опита да разследва и да установи откъде идва проблема.


Поздрави,
Радо

janetM:
Защо не си намирам темата? Нито тук, нито в другите теми? Вие вече и мнения ли триете? Ееее, кой го прави това?
Много тъпо и неуважително, човек се мъчи да обясни, пише резултати и не стига, че никой не ги поглежда от лекарите тук, ами и се изтриват??
Толкова време никакво компетентно лице не се намеси, много незаинтересованост има тук, и всякаква липса на съпричастност.

tetibulka:
Жанет,
темите ти са слети в една и тя се намира тук:  http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3466.msg46572#msg46572
Така ще е по-лесно да следим всичко, което искаш да кажеш. Също и на теб ще ти е по-лесно да четеш онова, което ние искаме да ти кажем.

А ето и темата ти за автоимунния хепатит:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3467.msg46470#msg46470

А вероятно не си намираш темите, защото противно на това, което твърдиш, не си много опитна във форумите. Може би ако смениш малко нападателния тон и се позачетеш, ще имаш възможност да понатрупаш опит тук.

Дани

Радослав Русинов:

--- Цитат на: janetM в Май 26, 2011, 09:09:39 ---и не стига, че никой не ги поглежда от лекарите тук, ами и се изтриват??

--- Край на цитат ---
Жанет, както вече уточнихме, тук няма лекари, а пациенти.
И както на всички вече стана ясно, това най-вероятно е първия форум, в който пишеш.
И ако не успокоиш тона, ще ти бъде забранено да пишеш тук.


Поздрави,
Радо

anita:

--- Цитат на: anita в Май 24, 2011, 20:49:20 ---Дани те е насочила. Не виждам смисъл да се повтаряме. След като тези лекари не са ти дали търсените отговори потърси второ или трето мнение. За урината трябва да отидеш на нефролог. За най-добър гастроентеролог във Варна се води проф. Коцев.
Ние не сме лекари, а пациенти и споделяме опита си и знанията си тук.

--- Край на цитат ---

Ти не четеш ли какво ти пишем?
Колко пъти да повтаряме, че в този форум има само ПАЦИЕНТИ!

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия