Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Цироза при три годишно детенце:-(

(1/4) > >>

ekateBG:
Здравейте!

Аз съм майка на три годишно прекрасно момиченце, което от година и половина преживява неща, които не би трябвало да се случват на дете:-(.

Ние живеем в Англия. Никога не съм си представяла, че мога да бъда толкова объркана.

Всичко започна след ангина една зима. Детето получи запек и стана доста летаргично. След време забелязах, че изхожданията почнаха да стават по-светли на цвят. Беше на Лактулуза за запека и лекарите тук го отдаваха на това. Но аз почнах да чета, чета и чета.... само лоши неща и се изплаших много. Успях да ги убеда да пуснат кръв, всичко в нормата, ехограф в нормата. Но акото й почна доста често да има светло жълт цвят, глинест понякога. Напуснах работа, прибрахме се за лятото в България и почнах там да търся лекари. Косите ми се изправиха от това, което видях..... Нито един лекар не се отнесе като ПЕДАГОГ към детето, милото то се уплаши много. В София в Токуда и в Педиатрията на МА ми се изсмяха, пуснахме пак кръв, този път само АСАТ беше с 10 точки над нормата, но казаха, че не е проблем.

След месец реших да отидем на ехограф и този път вятъра ни отвя към Пловдив, при една ГОЛЯМА професорка. Диагноза........хепатоспленомегалия!!!!!! Измери, че дробчето й е с 3см. увеличено. Каза, че има изоехогенна структура и това беше. Аз показах ехографа от преди месец в Токуда, спред нея беше кръгла 0!!!! От там след ден пак в София пак в Педиатрията, измерват нормален дроб, с хомогенна леко хиперехогенна струкура. Без обяснения лошо ли е добро ли е това. Все пак е детенце. Как спат тези хора!!!! Извикаха си следваштия пациент и до там бяхме ние.

От там, обратно в Англия, в болницата изследванията са ок, за пръв път обаче мериха и ЛДХ и то беще леко увеличено. Ехограф - леко хиперехогенна структура. Веднага ни пратиха в Лондон, в Педиатричното отделение за чернодробни заболявания на Кинг'с Колидж Хоспитал.
Диагноза - здраво дете, ехограф и кръв ОК, отново леко завишено ЛДХ-а но не проблемно според тях.

Започнах да забелязвам леки зачервявания по ръчичките на детенцето ми. И преди половин година се появи спукан кръвоносен съд (spider naevi) на лявата й ръка. Аз се побърках, прочетох, че е симптом на цироза и от там пак в Лондон на ехограф, пак нормален.

Почнахме рутинни прегледи през 3 месеца. На Великден излезна и на дясната ръка спукан кръвоносен съд, кръвта показа леко завишена АФ, с 20 точки над нормата, но всичко друго в нормата, според лекарите тук е нормално за растящо дете. И това беше и последния преглед.

Аз не зная на кой свят се намирам, в България изкарват детето ми с цироза, в Англия напълно здрава.....На кого да вярвам? Обръштам се към вас за съвет, на кого да вярвам? Детенцето ми иначе е живо, расте, все още се борим със запека.

Благодаря много предварително на всеки намерил време да прочете дългата ни орисия:-(

tedi:
Здравей!
Много съжалявам за това през, което сте минали и още минавате. Направо акъла не ми побира как 3 год. дете ще има цироза, как няк'ва си лекарка поставя тази диагноза и просто ей тъй ви отпраща, аз избеснявам, честно!

В Токуда при кого сте били? Там има лекар - педиатър, който би ви бил от полза - д-р Елена Лазарова.
Има ли пускани хепатитни маркери на детето?

ivka81:
Аз направо съм втрещена...Как само от един ехограф решиха че има цироза ? Хепатитни маркери нещо ? За биопсия незнам как са нещата при толкова малко дете,но все пак ? Какво значи че има запек.на колко време са изхожданията на детето? Винаги ли са толкова много светли?Изследвания на урина пускани ли са? Това което е направено от лекарите ми се струва несериозно. Пуснете на детето хепатитни маркери,Б,Ц,Д самостоятелно за да видиш какъв е статуса на детенцето. Ще следя с темата.Пиши какво се случва.


Ивелина

anita:
От сутринта три пъти препрочитам поста и никъде не видях да пише диагноза цироза.

--- Цитат ---хепатоспленомегалия
--- Край на цитат ---
Това е увеличение на черния дроб. Причините могат да бъдат много различни,като една от тях е медикаменти. При децата наистина много често се случва. За да се постави диагноза цироза са необходими много други изследвания.
Биопсията е най-точния метод за определяне.
Ехографа дава някакви насоки, но не може да се постави такава диагноза само с него.
Другите са ви дали някакви насоки какви изследвания да пуснете и аз не искам да се повтарям.

Лекарката, която са посочили от Токуда се ползва с добро име и може да я посетите при връщането си в БГ. Надявам се да се включат майките, които са лекували децата си при нея с мнение.

Аника:
Правили ли сте изследвания за автоимунен хепатит на детето?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия