Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Цироза при три годишно детенце:-(

<< < (2/4) > >>

ekateBG:
Благодаря много за вниманието на всички!

Първият преглед, който ни направиха беше при д-р. Лазарова в Токуда и ехографът там беше нормален.

Пускали сме хиляди изследвания, вирусни хепатити, мононуклеоза, цитомегалия(надявам се така да се произнася), автоимънни маркери, всичко, което намерих в интернет, беше проверено. Всичко е отрицателно. Месец след прегледа в Токуда минахме на ехограф в Пловдив при проф. Недева и тя постяави диагнозата хепатосплономегалия. След като прочетоха описанията от ехографа много лекари казаха, че изоехогенната структура означава цироза.

Но защо тук в Англия не казаха това, и това в една от най-големите болници в света за педиатрични чернодробни заболявания?

Това ме човърка най-много, кой е прав и как да разбера. Категорично отказаха да направят биопсия, защото според тях е лудост на здраво дете да се рави това. Но здрава ли е наистина? Има ли нещо, коеото е в самото начало и тук още не го виждат??? Сън не ме хваща. Засега ни остава само да се молим......

anita:
Не ми се иска да съм на твоето място. Дано с възрастта на детето всичко се размине и нормализира. :flowers:

tetibulka:
Сама казваш, че дъщеря ти е била в най-голямата клиника за тези заболявания във Великобритания. От там са казали, че е ОК.
Всъщност само една българска лекарка е поставила неприятна диагноза на детето, но ти сякаш вярваш само на нея.
Защото не можеш да повярваш на англичаните?

Извинявай, но малко заприличваш на майките, страдащи от Münchausen syndrome by proxy. Наистина не искам да съм груба, но си направила всичко възможно на този етап, а ти слагаш страшни диагнози на дъщеря си и я принуждаваш да изживява детството си с майка, обсебена от страхове.

Дани

Rumi_:
Не знам и аз мило майче, как  може да не се доверяваш на толкова престижна клиника? :shocked1:
Всички, които ти писаха до тук са прави - ехографа не е достатъчен за да се поставя тежка диагноза от раз. Кои автоимунни маркери сте правили?

Аника:
Не е въпроса дали майката вярва на престижната клиника или не. Детето явно има някакъв проблем с черния дроб (светли изпражнения, завишен Асат, хепатоспленомегалия - освен черният дроб значи, че и слезката е уголемена) и не мисля, че макар и в Лондон не трябва да се търси още едно мнение. Всеки може да сгреши. Нормално е една майка да се притеснява за здравето на детето си при наличие на такива индикации.

ekateBG, но това не значи, че трябва да мислиш, че детето ти е с цироза, а трябва да намерите причината за тези проблеми. Напиши какви специализирани изследвания са правени на детето. Изследвано ли е за болестта на Уилсън, макар че тя се проявява май в по-късна възраст? Хемохроматоза?
Стискам палци малката да е добре и страховете ти да са напразно.

Не се отчайвай, а направи всичко възможно да се намери причината и да помогнеш на детето си. Имаш цялата ми подкрепа, за съжаление само виртуална  :flowers:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия