Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза
Здравейте на всички ... малко объркан и поуплашен...
Nutrix:
Здравейте на всички нов съм във форума и искам да попитам дали някой може да ми помогне да разчетем изследванията ми.
Благодаря предварително
Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Общ и директен билирубин*
Общ билирубин H 40.1 umol/l < 21.0
Директен билирубин 6.8 umol/l < 8.0
Общ белтък и албумин*
Общ белтък 81 g/l 63-84
Албумин 43 g/l 35-55
ASAT(GOT) 13 U/l < 44
ALAT(GPT) 14 U/l < 44
GGT 17 U/l М. 5-50.0 Ж.(F.) 5 - 38.0
ALP 80 U/l 30-150
LDH 349 U/l 150- 540
Вирусология
anti-HBsAg 73.6 (+)positive mlU/ml до 10mIU/ml,(-) negative
HBsAg (-)negative (-)negative
anti-HCV (-)negative (-)negative
anti-HAV-IgM (-)negative (-) negative
Коагулация
Фибриноген 2.9 G/l 2.0-4.5
Протромбиново време PT- 88.0 // INR-1.07 % 70-120 /терапевтична област 15-40%/
tetibulka:
Виж таблицата в тази статия http://www.hepactive.org/content/articles/diagnostics/laboratory_diagnostics/hepatitis_b.
Нека и други се изкажат, но според мен си в една от последните две групи. Което е добре. Но искам и друго мнение.
Дани
Persona:
Според моето скромно мнение може би си бил ваксиниран за хепатит Б в миналото и имаш някакви антитела изградени. Но щом си отрицателен за HBsAg мисля, че няма за какво да се притесняваш по отношение на хепатит Б. Другите изследвания не мога да коментирам...
Все пак се надявам и някой друг да се произнесе.
tetibulka, статията нещо не се отваря, но може и в мен да е проблема.
Поздрави!
Nutrix:
Не се притеснявам но симптомите ме плашат както и това което чета във форума!
Много страшни работи много!
В момента съм на легло със силна отпадналост и леко пожълтяване на склерите.
Нямам други симптоми. Имам много рядко лек дискомфорт около черния дроб не е болка.
Скоро ходих на ехография и черния дроб беше добре слезката също. Изследванията също освен общия билирубин който е малко над нормата.
Немога да си обесня причината за това състояние. Притеснявам се да не се влоши вие какво ще ме посъветвате.
Възможно ли е да имам цироза без изявени все още симптоми. Или автоимунен хепатит Б
Nutrix:
Преди 2 месеца се натрових с медикамент на едно парти възможно ли е то да е унищожило или повредило дроба ми 2 месеца по късно и сега да страдам от старнични ефекти. Непия - непуша - неупотребявам наркотици пробвъл съм 2 или 3 пъти съвсем малко преди 1 година не ми хареса несъм се занимавал повече! Тренирах допреди 6 месеца активно. Употребявал съм стероиди преди 2-3 години. А в последните 2 и половина години не съм употребявал нищо. Само хранителни добавки. 1 Протейн и един креатин на хапчета който даже не съм бутвал. Никога не съм имал проблеми с дроба преди 2 години съм минавал профилактика. Стойностите на черния ми дроб са добри кръвните изследвания също както и имам правена биохимия тя също е наред. Какво ще ми кажете по темата.
П.С.
От 1 месец изпитвам сиптоми който ме тревожат правих какви ли не изследвания и непоказват нищо.
Симптомите са следните:
Най-притеснителния: Силна обща отпадналост
Тежест в краката - сгъвките
Пресъхване на устата
Изтръпване на главата и крайниците - Рядко
Сърцебиене - Рядко
Смущения в съня
Трудно поемане на въздух - вечер - рядко
Правих си тестове за хепатит А Б и Ц
Бяха отрицателни само имам положителен при антитела за хепатит Б което означава че съм имунизиран по думите на доктора
Най - притеснително в всички изследвания беше общия билирубин който е високичак по някаква причина всичко друго е в норми
Минах и ехограф - 2 пъти за 1 месец всички органи са наред както и черния дроб и слезката
Кръвни изследвания и чернодробни са ми правени 3 пъти за 1 месец
в най-критичния период на симптомите АСАТ и АЛАТ бяха 38 и 39
сега са АСАТ 14 АЛАТ 13 както и ГГП е в норма
СЪВЕТИ МОЛЯ ... МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ВЕЧЕ ЧУДЯ СЕ КАКВО Е И КАКВО ДА ПРАВЯ
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия