Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Високо ГГТ

(1/1)

ovuk:
Здравейте на всички,Преди 8 мес. по повод дългогодишна екзема ми откриха високо ниво на ГГТ180.След консултация с др. Балабанска спрях да пия алкохол,а тя ми предписа карзил и хепасейф.Сега ГГТ спадна до 82 обаче от 3 месеца си стои на това ниво. Спрях за две седмици лекарствата и вдигнах ГГТ до 115.При последният Ехограф Балабанска ми каза ,че вече почти нямам стеатоза.Изсл. за хепатит А,В и С са отрицателни.Холестерола ми е 5,5. Имам камък в жлъчката но той е 15мм. и е подвижен,а жлъчката не е възпалена. Никога не съм получавал жлъчни кризи.От време на време имам тежест в дясното подребрие, но без никаква болка. Спортувам от няколко години. Чувствам се добре и имам достатъчно енергия.
Моля ви ако има някой с моя проблем да ми пише

Орфей:
Ти разгледа ли в http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1310.0 ?

Радослав Русинов:
Здравей,
По принцип високото ГГТ би могло да е индикатор за системна злоупотреба с алкохол. Ти може да си спрял алкохола от 8 месеца, но може би е нужно да мине повече време, преди ГГТ да се нормализира. Изчакай да мине малко по-дълъг период, тъй като винаги при черния дроб е нужно повече време за възстановяване. Ако обаче продължаваш да се притесняваш, или имаш някакви симптоми или оплаквания, може също да се насочиш и за втора и трета консултация с други лекари, за да чуеш повече лекарски мнения.
Ако приемем, че причина за високото ГГТ е бил алкохола, то си мисля, че може би трябва да си дадеш повече време, за да може стойностите му да влязат в норма. Но това е моето мнение като неспециалист. Вариант е да потърсиш още лекарски мнения.


Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия